Bakar Chokladtryfflar
Just nu håller jag på att baka chokladtryfflar och jag hoppas verkligen att dom blir bra den här gången. För förra fången jag gjorde chokladtryfflar så blev smeten alldeles för lös, det var helt omöjligt att göra bollar av smeten. Så denna gång tog jag lite mindre grädde i smeten i hopp om att det var det jag hade gjort fel. ^^
Chokladtryfflar
Du behöver:
knappt 3/4 dl grädde
200 gran block-choklad, mörk eller vit
eventuellt hackade nötter, en skvätt baileys eller liknande
kakao eller florsocker
Gör så här:
-koka upp grädden
-ta bort från plattan och lägg i chokladen
-rör om tills det blivit en jämn chokladsmet
-häll i nötter eller baileys om ni vill annars kan ni bara ha naturella
-låt smeten svalna i kylskåp tills den är hård
-gör små bollar av den hårda smeten och rulla i kakao/florsocker
Chokladtryfflar
Du behöver:
knappt 3/4 dl grädde
200 gran block-choklad, mörk eller vit
eventuellt hackade nötter, en skvätt baileys eller liknande
kakao eller florsocker
Gör så här:
-koka upp grädden
-ta bort från plattan och lägg i chokladen
-rör om tills det blivit en jämn chokladsmet
-häll i nötter eller baileys om ni vill annars kan ni bara ha naturella
-låt smeten svalna i kylskåp tills den är hård
-gör små bollar av den hårda smeten och rulla i kakao/florsocker
Tips! Den klassiska tryffeln rullas i kakao, men den kan också doppas i smältchoklad.
Kommentarer
Trackback