Middag - tjälknöl
Just nu sitter jag och väntar på att dagens middag ska bli klar, idag blir det älg tjälknöl med potatisgratäng, champinjonsås, salad och nybakat bröd. Riktigt mumsigt kan jag lova er! ^^
Ingredienser
Ingredienser
- 1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek
Saltlag:
- 1 l vatten
- 4 msk salt
Gör så här:
Lägg steken otinad i en ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ in formen i nedre delen av ugnen i 75°C, 8-12 tim. Köttemperaturen ska vara 65-70°C.
Koka upp vattnet med salt i en gryta och låt kallna. Lägg ner den varma steken i lagen. Låt ligga svalt 4-5 tim. Ta upp steken och torka den lätt med hushållspapper.
Skär steken i tunna skivor och servera med potatisgratäng med fräst svamp och en blandad sallad, eller något annat som du tycker är gott.
Kommentarer
Trackback