Pinnbröd
Nu ska jag och Christian ut och göra upp en liten eld, och då glöden är perfekt så ska vi grilla pinnbröd. Det var alldeles för många år sen jag åt pinnbröd sist, så nu tycker jag att det är på tiden att äta det igen. Hoppas bara det är lika gott som jag minns att det var. ^^
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl vatten
Gör så här:
x Häll mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ihop alla torrvaror och häll sen i vatten, bland till deg.
x Rör runt degen så den inte längre är kladdig. Använd ev mer mjöl för att undvika kladd.
x När degen är klar rullar man ut den till en tunn korv. Linda tegkorven runt pinne. (Härav namnet pinnbröd) Är degen ca 0,5 cm tjock gräddas den jämt över glöden och blir inte bränd utanpå innan den är klar närmast pinnen.
DEG till pinnbröd:
2,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl vatten
Gör så här:
x Häll mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ihop alla torrvaror och häll sen i vatten, bland till deg.
x Rör runt degen så den inte längre är kladdig. Använd ev mer mjöl för att undvika kladd.
x När degen är klar rullar man ut den till en tunn korv. Linda tegkorven runt pinne. (Härav namnet pinnbröd) Är degen ca 0,5 cm tjock gräddas den jämt över glöden och blir inte bränd utanpå innan den är klar närmast pinnen.
Kommentarer
Trackback