Fräsch dagen efter

Visst är det härligt att festa till det ordentligt och släppa loss under en kväll? Den mindre härliga biten är att vakna upp dagen efter med gammalt smink, smutsigt hår som bär på gårdagens hårspray och en kropp som är kladdig av svett, och för vissa, en jobbig baksmälla. Här kommer de bästa tipsen som får dig att känna dig fräsch dagen efter!

Ät och drick ordentligt:
När du går upp, drick ett stort glas med kallt vatten och lite citron i. Det får fart på magen och du får i dig den vätska som du förlorat under gårdagen. Är du bakis, så ta även en tablett för att lindra huvudvärken.

Se till att få i dig tillräckligt med vatten, frukt och grönsaker under dagen, då känner du dig garanterat piggare! Efter en ordentlig festkväll brukar blodsockret vara väldigt lågt, därför kan ett äpple eller kanske en apelsin göra susen.

Hud & hår:

Om du har sovit med makeup är det viktigt att du rengör huden med en bra sminkborttagning så fort du vaknar. Efter det, använd en ansiktsskrubb för att få bort de sista sminkresterna. En bra sminkborttagning är mild och torkar inte ut huden.

Efter en festkväll brukar både hud och hår vara torrt. Ta därför en sval dusch, och använd hårinpackning för att ge det torra hårlängderna extra fukt. Smörj in hela kroppen med en duschkräm som doftar gott och känns fräsch. Avsluta duschen med kallt vatten, som ska rinna lver både hår och ansikte.

Efter duschen, låt håret självtorka och smörj in ansiktet med en återfuktande mild ansiktskräm. Skrubba även hela kroppen med hjälp av skrubbhandskar och smörj sedan in med en body lotion.

Munhygien:
En snabb väg till att känna sig fräsch är att ta hand om munnen. Borsta tänderna, använd tandtråd och avsluta med munskölj. Nu känner du dig mycket fräschare!

Frisk luft:
Gå ut och ta en promenad! Lite motion och frisk luft gör dig piggare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0