Min dag

Idag har jag bara tagit det lugnt hela dagen och inte gjort så mycke mer än att gå några korta promenader och se på tv, känner mig helt slut i kroppen. Vet dock inte varför, hoppas jag är piggare imorgon och att jag inte är på väg att bli sjuk. :)

Nu har Christian äntligen kommit hem igen. Har saknat honom massor! ♥ Tyvärr så slocknade han för någon timme sen, men jag förstår att han är trött efter denna intensiva jobbarvecka. :)

Nu ska jag göra något gott till kvällsfika och fortsätta ta det lugnt resten av kvällen så jag förhoppningsvis är piggare i kroppen imorgon.

Lura bort sötsuget

Tre vägar som fungerar
1. Kartlägg belöningssystemet. Hjärnan behöver glukos (socker) för att fungera, därför får du en belöningseffekt när du äter något sött. Förr i tiden var det inte något problem, det söta handlade om enstaka bär, men numera finns et hur mycket sött som helst, När du ätit något sätt kommer hjärnan signalera att den vill ha mer socker och du får slåss mot belöningssystemet för att inte äta för mycket. Vissa har ett känsligare belöningssystem än andra. Det bästa är att undvika att ha söta saker hemma, undvik godishyllan i affären och skippa light läsk, saft osv så håller sig belöningssystemet lugnare.

2. När hjärnan signalerar energibrist frisätts ett hormon som gör att du blir sugen på socker. Om du äter något sött går larmet snart igen och hjärnan kräver mer och mer. Om du istället äter något fett påverkas inte det blodsockerhöjande hormonet noradrenalin. Istället börjar kroppen producera mättnads och må bra hormoner som leptin och serotonin Det bästa är att äta regelbundet så slipper du bli panikhungrig och sötsugen.

3. Stress höjer blodsocker och får kroppen att omvandla socker till fett. Sömnbrist bromsar ämnesomsättningen. Kaffe och nikotin ökar påslaget av stresshormoner som dämpar hungerkänslor. Du känner inte av att du är hungrig och drabbas en stund senare av värsta suget. Motion ger både ökad kaloriförbrukning och bidrar till att blodsocker kurvan stabiliseras.

Tänk smart och lyckas
x Undvik socker och snabba kolhydrater. Det gör dig bara sugen på något mer.
x Ät gärna mer fett, nyttiga fleromättade fette.
x Börja måltiden med något fett som nötter eller en bit ost, det sätter igång mättnadshormonerna.
x Ät hellre fler mindre måltider än få stora.
x Frukosten är A och O.
x Undvik läsk och sportdrycker, de triggar hjärnans belöningssystem enormt.
x Undvik att dricka mycket under början av måltiden. Det gäller att sakta ner systemet.
x Alkohol triggar igång sötsuget.
x Rör på dig varje dag och se till att glykogendepåerna töms med jämna mellanrum.
x Ät inte för mycket innan sängdags.


Dagens skönhets tips

SATSA PÅ HYN

Ett bra skönhetstips är att satsa på din hy. Gå till en expert och gör en hudanalys. Anpassa sedan dina produkter efter just din hy, och se till att växla produkter efter årstid eftersom behoven ser olika ut under olika delar av året. Gör det bästa du kan av det du har och var nöjd med dig själv. Älskar du dig själv utstrålar du självsäkerhet, någonting som är otroligt attraktivt.

Måndag

Godmorgon! Just nu sitter jag och tittar på Rachael Ray och äter frukost. Självklart så blev det en smoothie idag också. Det känns som om jag äter det som frukost varje morgon, men det är ju så himla gott, nyttig och väldigt lätt att variera. :)  

Två andra tips på bra frukostar
♥ Havregrynsgröt med mjölk och kanel, till det passar ett kokt ägg och en valfri frukt perfekt.
♥ Osötad musli och mjölk, utmed det är färskpressad juice och grovtbröd med skinka eller kalkon ett bra val.


Fixa höstens snyggaste naglar

Håll naglar och händer i finfin form. Lägg till ett lack i någon av höstens spännande färger- experimentera, variera och matcha din stil. Här är tre av mina höst favoriter.


Mer för dina naglar och händer
x
När du ger dina naglar färg.
Ta dig tid att grunda med överlack. Då får du det snyggaste, mest hålbara resultatet.

x
Vårda med nagel olja.
Toppen! Och inte minst nu under den kalla delan av året när naglarna lätt blir torra och sköra. En bra nagelolja tränger ner i nageln och gör den starkare, och kan bland annat förhindra att den delar sig.

x
Glöm INTE handcrémen.
Den håller hela handen mjuk, smidig och fin.

x
Upptäck nagelpoleraren.
Perfekt för dig som vill få blanka och fina naglar som ser naturligt vårdade ut utan lack.


Långpromenad

Det blev ändrade planer idag det blev inget gym idag, så jag och Emelie bestämde oss för att ta en långpromenad ikväll också tar vi gymmet imorgon istället. Så just nu sitter jag och väntar på att Emelie ska komma hit så vi kan gå ut på våran lågpromenad, tyvärr så regnar det nu, men det dör vi inte av. :)


Dagens skönhets tips

TORRSCHAMPO
Ett kanontips om man inte hinner tvätta håret, få inte panik! Ta lite vanligt vetemjöl (OBS LITE!) och lägg i hårbotten, kamma ut och håret ser genast bättre ut! :)


Tips på en god smoothie

Proteinrik smoothie med banan

0,5 st banan
2 dl lättmjölk eller soyadryck
1 tsk honung
0,5 dl kesella 1%fett

Tillagning
Lägg alla ingredienser utom lättmjölken/soyadrycken i en mixer och mixa allt till en slät massa. Häll i lättmjölk eller soyadryck och mixa klart.

Näringsvärde per portion:
Energi: 181 kcal
Kolhydrater: 20 g
Protein: 13 g
Fett: 5 g


Söndag


Hoppas ni har sovit gott! Själv så har jag sovit gott men tyvärr inte så länge, somnade vid fyra tiden. Förstår inte varför jag har så svårt för att somna. Men jag ger mig inte, jag ska lyckas vända tillbaka på dygnet ordentligt så småning om.  

Men nu börjar jag bli hungrig, ska gå och göra frukost nu. :)  

Dagens planer:
x
Gå en promenad.  
x
Gymma.
x Diska, städa tvätta.. 
x Ta ett fotbad.

Glöm inte att ställa tillbaka klockan

Nu blir det mörkare, vintertiden är strax här!

Vintertid infaller klockan 03.00, natten mot 30 oktober, alltså inatt. Det är då du ska vrida tillbaka klockan en timme.

För att lättare komma ihåg om man ska ställa tillbaka klockan eller dra fram den så kan man tänka att på hösten så ser man TILLBAKA på alla sommarminnen, och om man ska ställa fram tiden så kan du tänka att man ser FRAM emot sommaren. Fattar du? Eller det kanske inte var ett bra sätt att tänka. Men jag brukar i alla fall tänka så och det funkar för mig. :)



Myskväll

Nu är jag tillbaka från min långa kvälls promenad, jag har även hunnit äta två super goda varma mackor. Resten av denna kväll ska jag ha en riktig myskväll och bara ta det lugnt, jag ska se på filmen 17 again som går på fyran, dricka lite te och sy klart min halloween klänning. :) 

Lite prylar som är perfekta till en myskväll:



Filmtips: 
BILAR 2
- Stjärnracerbilen "Lightning McQueen" och den oslagbara bärgningsbilen "Mater" tar sin vänskap till nya spännande platser i Cars 2 när de ger sig utomlands för att tävla i den första World Grand Prix för att avgöra vem som är världens snabbaste bil.


MONTE CARLO -
Tre tjejer åker till Paris på semester, men efter att ena av dom misstas för att vara en känd brittisk arvtagerska hamnar dom i Monte Carlo och typ lever livet.


REVENGE OF THE BRIDESMAIDS
-Två kvinnor planerar en hämnd mot kvinnan som valt sig att gifta sig med deras väninnas före detta pojkvän.


Min dag

Har varit hemma hos Emelie fram tills ungefär nu. Har ätit massa go fika och tårta, åt dock kanske lite för mycket, men gott var det i alla fall. Hon har fått massa fina presenter, av mig fick hon en liten goodiebag med en ansiksmask, hårinpackning, ögonmask, ett ljus, och peeling handskar. Hon fick även ett litet större paket av mig och i det var det en party fontän. Jag tror hon blev nöjd. :)

Nu ska jag byta om till lite varmare kläder och bege mig ut för att gå en lågpromenad. Det blev bara en kort promenad tidigare idag, så då går jag den långa nu istället. :)  


Gör en pumpalykta


Det behöver du:
Pumpa
Kniv
Penna
Värmeljus
Sked
Fantasi

Så gör du:

1. Skär först av ett lock. Håll kniven lite snett så att locket inte ramlar ner i pumpan.
2. Rensa ur innanmätet och fruktköttet med händerna och en vanlig sked.
3. Markera sedan med en penna hur monsterlyktan ska se ut och skär med kniv längs markeringarna.
4. Tänd ett värmeljus i lyktan och sätt på locket.

Tips:

Gör egna varianter av pumpalyktorna. Skippa öga, näsa och mun och skär olika mönster som ger spännande ljussken. Du kan också ta bort toppen av pumpan. Med marschaller blir det häftiga ljuskällor som lyser upp mörka kvällar.


Lördag

Godmorgon! Vaknade för ungefär en timme sen och idag är jag jätte pigg. Inatt lyckades jag ju för första gången på flera veckor somna före klockan tolv på natten. Hoppas jag lyckas med det inatt också. :)

Dagens planer:
x
Gå en långpromenad.
x Äta lite tårta hos Emelie.
x Sy klart min halloween dräckt. 
x Gå en kort kvällspromenad.
x Myskväll.

Sweet Dreams

Nu är alla tåror klara och jag är äntligen hemma i lägenheten igen, har varit riktig trött ikväll och jag tror faktist att jag kommer somna före tolv inatt. Jag hoppas det i alla fall. Men nu ska jag bädda ner mig i soffan och mysa med mitt varma täcke, min mjuka kudde och min söta nalle ända tills jag somnar. Ses imorgon! :)


Middag & bakning

Just nu sitter jag och väntar på att dagens middag ska bli klar. Sen efter jag har ätit beger jag mig till Renvallen för att baka massa gott med Emelie. Hon fyller ju 19år imorgon så hon måste ju kunna bjuda alla som hälsar på imorgon på massa gofika. :) 

Dagens skönhets tips

NATURLIGT HÅRSVALL

När du ska ut och vill ha ett snyggt, naturligt svall på håret så sätt upp håret i knutar, 1-3 stycken under tiden som du gör dig i ordning och sminkar dig. Sist av allt släpper du ut håret och fixerar med lite hårspray. Kanon snyggt!

Min dag hittills

Efter jag var klar på vårdcentralen for jag tillbaka till lägenheten direkt, och tog en timmes powernap. Det behövdes verkligen kan jag säga, för annars hade jag aldrig klarat av hela dagen, har ju bara sovit två timmar inatt.

Sen efter min härliga powernap så har jag haft ett litet hemmaspa med en lång dusch, hårinpackning, peelat hela kroppen och sist men inte minst smörjt in mig med min coconut body butter som lucktar himmelskt gott. Jag älskar den! ♥  

Då mitt hår har torkat riktigt ordentligt så ska jag även trimma min lugg lite, för den börjar bli lite väl lång, ser ju snart ingenting. :)


Fredag

Godmorgon! Har nyss vaknat, det blev en väldigt tidig morgon idag. Men självklart så finns det en bra anledning till varför jag är uppe kockan sju på morgonen, och anledningen är för att jag ska vara på vårdcentralen klockan åtta och undersöka mina höfter. Ska bli skönt att äntligen få veta om jag måste operera någon av mina höfter inom några år.

Nu ska jag göra frukost, och idag blir det en god smoothie gjord av hallon, linfrön, kesella och mjölk. Mums! :) 

Dagens planer:
x
Besöka vårdcentralen för en grundlig undersökning på mina höfter.
x Gå en långpromenad.
x Hemmaspa.
x Fara till Renvallen och baka med Emelie.
x Fredagsmys.

♥ Look of today


Te är en trend

Just nu myser jag med en stor kopp vanilj te och tittar på Du är vad du äter. Förresten, ingen dryck passar myskvällar lika bra som te. Nu är te dessutom trendigare än på länge.

Rolig fakta om te
x
Bli av med dålig lukt i skorna. Fyll en strumpa (helst nylon) med te och stoppa i skorna. Använder du dessutom ett smaksatt te så luktar skorna ljuvligt
x Ett gammalt skönhetsknep för trötta ögon är att ta två använda tepåsar och lägga på ögonlocken
x Använda teblad kan med fördel spridas runt rosor och andra trädgårdsbuskar
x Grönt te och örtte ger fin färg och ljuvlig doft åt badkarsvattnet eller varför inte i fotbadet?

Drick mycket te
x
Te i alla färger skyddar mot benskörhet. Forskning har visat att den som dricker te varje dag ofta har högre bentäthet än andra.
x Grönt och svart te ökar förbränningen och rött te kan hjälpa dig att hålla magen i schack då det innehåller mangan som är ett ämne som kan hjälpa mot mag och matsmältningsproblem.
x I grönt te finns bra antioxidanter. Grönt te har också visat sig vara positivt för dina tänder och tandkött och minskar risken för tandlossning. Svart te innehåller också antioxidanter som kan minska risken för hjärtsjukdom och skyddar till hjärta och dina kärl.

Skrock om te
x
Luftbubblor som samlas på ytan i tekoppen betyder att pengar är på väg.
x Små teblad som flyter upp i koppen förebådar att det kommer gäster.
x En tekanna som droppar på bordet betyder att lycka väntar.

Te är hett, hett, hett! ;)


Dagens skönhets tips

ANSIKTSVATTEN
Ett bra skönhetstips är ett hemmagjort ansiktsvatten med gurka och kamomill. Du kokar upp kamomillblommor som du silar och sköljer av, sedan lägger du i gurkskivor. Låt det sedan stå i kylen och tvätta ansiktet med det morgon och kväll.

Taggad för mer träning

Mitt första träningspass är nu avklarat. Och en sak är då säkert, jag kommer att ha träningsvärk i både armar, ben och mage imorgon. Men det gör inget, för då vet man bara att man har gjort något bra med kroppen. Vet inte när nästa pass blir, men jag ska då dit igen, det är då en sak som är helt säkert. :)


 


Till gymmet

Nu beger jag mig mot gymmet för första gången i mitt liv, ska bli roligt att testa något nytt. Hoppas det är något för mig, för om jag tycker om det så kommer jag skaffa ett årskort. Önska mig lycka till, är lite nevös just nu! ^^


Torsdag


Idag lyckades jag vakna ovanligt tidigt, dock så är jag inte den piggaste människan just nu. Men om jag ska lyckas vända till baka på dygnet någon gång så måste jag ju börja någon stans. 

Nu ska jag ut på en morgon promenad och försöka vakna till liv ordentligt. Sen då jag kommit tillbaka från promenden ska jag äta frukost. :)

Dagens planer:
x
Träna i gym!
x Fixa en liten present till en person som fyller år på lördag.
x Handla mat.
x Kolla på Du är vad du äter.

Promenad och taggar för imorgon

Ikväll har jag och Emelie varit jätte duktiga. Vi har varit ute och gått ungefär en och en halv mil. Och imorgon ska vi vara ännu duktigare och bege oss till gymet. Så imorgon gäller det, premiär för mig till gymet, nu ska vi försöka komma i top form. Känner mig taggad! :)

Nu ska jag göra något gott och självklart nyttigt till kvällsfika och sen ska jag bara mysa och ta det lugnt tills jag somnar. :)

Hemma hos mor och far

Just nu sitter jag och vätar på middag hemma hos mor och far, idag blir det spagetti och köttfärssås. Gott! Sen efter maten då jag har vilat en liten stund så ska jag ut i garaget och måla två lyktor vita. :)

Nu till en lite tråkigare sak.. Efter nästan fyra år har nu min lilla charmiga och söta dvärghamster Junior lämat livet och gått vidare. Han var ett riktigt charmtroll trots att han bara var en liten hamster. Vila i frid Junior. ♥ 


Snyggt från Ginatricot


Onsdag

Godmorgon, eller jag kanske ska skriva god dag? :) Alltså seriöst. Jag måste verkligen försöka vända tillbaka på dygnet. Det funkar inte i längden att somna vid halv fem på morgonen och stiga upp vid tio på morgonen. Jag får för lite sömn.. Så från och med nu ska jag försöka vända tillbaka på dygnet ORDENTLIGT, det kommer bli jobbigt men det är det värt.

Dagens planer:
x
Gå en långpromenad.
x Fixa occh pyssla lite i och utanför lägenheten.
x Leta efter några kläder som passar att ha på gymet.
x Titta på Arga snickren.

♥ Look of today


Tröja: Ginatricot
Linne: Cubus
Leggings: Ginatricot
Tjocksockar: Fått av farmor

Hemma hos mamma

Just nu sitter jag hemma hos mamma och bara ta det lugn. Men jag ska alldeles strax fara på Dollar för att köpa massa saker åt henne och lite åt mig själv, och då jag ändå är ute så tror jag att jag ska förbi Å-nyo en sväng. :)

♥ Godmorgon

Hoppas ni har haft en bra morgon, själv så har jag legat och dragit mig i soffan och tittat på tv se jag vaknade. Jag skippade morgonpromenaden idag, orkade verkligen inte ut och gå då jag vaknade imorse, men det tar jag igen senare idag. :) Nu ska jag gå till kylen och kolla efter något att äta till lunch.

Dagens planer:
x
Hälsa på mamma.
x Gå en långpromenad. 
x
Kolla på top model.
x Prova någa olika sminkningar, gjorde det aldrig igår.


Måndag kväll

Träningen gick jätte bra. Jag fick massa energi av powerwalken så jag orkade träna både mage, rygg och armar ikväll. Känner mig väldigt duktig, och jag ska absolut fortsätta i samma spår och träna två till tre gånger i veckan. Jag har blivit mycke piggare sen jag började träna några gånger i veckan. :)

Nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen och natten. Just nu sitter jag i soffan och dricker en stor kopp med jätte god vanilj te och läser i några olika tidningar, både pyssel- och mode tidningar. Kort sagt, en mysig och lugn kväll. ^^  

Träna

Nu ska jag vara duktig och gå en lite powerwalk och då jag kommer tillbaka till lägenheten ska jag träna rygg, mage och kanske armar. Få se hur mycke jag orkar idag, är inte så pigg just nu. Men jag blir kanske piggare efter powerwalken, om jag har tur. :)

Och från det ena till det andra.. Nu är jag helt ensam i lägenheten igen, för nu har Christian farit för att jobba och han kommer inte hem förrän nästa måndag. Jag saknar honom jätte mycke redan! ♥ 


Time for dinner

Nu har min mage börjat kurra så jag ska alldeles strax börja göra middag. Idag blir det en väldigt enkel men god middag, det blir tjälknöl, stekt ägg och till det blir det ris, lite soya och sallad.

Efter middagen ska jag bara ta det lugn ett tag och mysa med Christian tills han ska fara till gällivare för att jobba i en vecka. ♥ 

Aldrig mera torra läppar


Ett väldigt bra knep som hjälper mot torra läppar är att försiktigt borsta läppana med en mjuk barntandborste så att döda hudceller försvinner. Då får läpparna även en naturlig lyster och ser fräschare ut. Avsluta med ett fett läppbalsam eller cerat som IDOMIN-SALVA eller HONUNG.

Idominsalva förknippar oftast med den vita sörja fjortisar har på läpparna, och detta är sant. Men idominsalva binder fukt till läpparna och verkar jättebra, och kan användas både till att förebygga och hjälpa torra läppar att bli mjukare.

Sov med salvan på under hela natten och vakna upp med mjuka fräscha läppar!

Måndag

Godmorgon! Denna vecka startade jag med en lång och uppiggande morgonpromenad, har varit ute och gått i ungefär en timme. Känner mig riktigt duktig! Men nu är jag väldigt hungrig så nu ska jag göra en god och nyttig brunch, självklart så blir det en smoothie! Jag hoppas att ni också har en bra start på denna vecka. :)   

Dagens planer:
x
Morgonpromenad. 
x
Fara på Å-nyo och köpa material till pyssel.
x Mysa med Christian innan han far och jobbar. 
x Träna!
x Prova någa olika sminkningar.


Snöslask

Usch, det var inge roligt att vara ute och gå idag. Jag var ute på en promenad tidigare idag och det var inge roligt alls. Innan jag ens hade hunnit gå en kilometer så var mina skor genomblöta, jag kunde inte gå så lång som jag hade tänkt, för mina fötter blev två isbitar ganska snabbt...

Men jag ska göra ett nytt försök senare ikväll och då är förhoppningsvis allt slask har blivit till is istället för snö och vatten. :)  

Söndag

Godmorgon! Eller det kanske är för sent för att skriva godmorgon nu..? Men hur som hels så har jag varit vaken i ungefär en timme och jag har bara myst framför tv:n hela denna timme. Men nu ska jag göra någon nytta och äta en god lunch, vet dock inte vad än. Efter lunchen ska jag göra mig helt klar och sen bege mig mot Dollar Store för att handla lite "nödvändiga" saker. 

Dagens planer:
x
Handla några "nödvändiga" saker på Dollar.
x Försöka få Christian att diska, annars får jag göra det själv.
x Gå en långpromenad.
x Hemmaspa! :)

Hungrig

Nu har min mage börjat kurra och jag börjar bli väldigt hungrig. Så jag ska be Christian sluta spela tv-spel så vi kan fara och beställa våran mat. Idag blir det mat från Afrodite och jag ska självklart ha en tacosallad. Det är så extremt gott! ^^   

Nu närmar sig vintern

Det blev nästan en timmes morgonpromenad idag, ville njuta av promenaden lite extra idag. För det är ju så himla härligt väder idag, cirka nollgrader och lite snö på backen. Självklart så passade jag på att ta lite kort på dagens vinterlandskap då jag var ute och promenerade. :)  

2011-10-22

Godmorgon, hoppas alla är pigga och glada idag! :D Mitt humör är på topp och jag har just ätit en god frukost. Det blev en smoothie idag också. Jag åt ju en igår och den var så himla god och mättande, den höll mig mätt ända fram till middagen, så jag ville ha en idag med. Men nu ska jag ut i snön och gå min dagliga morgon promenad. :) 
 


Pysseltorka

Jag vill verkligen pyssla med något nytt och roligt just nu, men jag kommer inte på något som jag vill göra, jag har kort sagt pysseltorka. Så nu ska jag leta efter massa pyssel och inspiration i tidningar och på internet. Sen om ni har tur så delar jag kanske med av något pyssel till er också. :) 


  

Så fixar du en finare rumpa

Vill du ha en smidig och slank bak, eller kanske lite mer put? Tänkte tipsa om tre skräddarsydda övningar för tre olika rump-behov.

Lite slankare
Testa hopphukningen: stå me fötterna i axelbredd, knäna lätt böjda och armarna längst sidorna. Huka dig så att benen böjs till 90 graders vinkel (utan att låta knänen glida för långt över tårna) och dra samtidigt upp armarna rakt framför dig så att de blir parallella med golvet. Hoppa rakt upp och landa med vikten på hälara. Jobba dig upp till 200 hopp åt gången.

Mer put
Om du tycker att profilen känns lite platt kan du testa höftplankan, som tränar både gluteus minimus och maimus. Ligg med ryggen platt mot marken, knänen böjs och armarna längst sidorna. Lyft upp höfterna så högt du kan, samtidigt som du spänner rumpmusklerna. Håll kvar och räkna till mellan 20 och 30. Sänk långsamt och upprepa 15 till 20 gånger.


Ett rejält lyft
Har bakdelen börjat hänga kan du prova det rumänska enbenta lyftet, som tränar problemområdet precis där hamstringsmusklerna fäster vid höfterna. Stå på ett ben, med ståbenet lättböjt. Spänn magen, luta dig framåt och försök nå ståbenets tår med händerna. Återgå och upprepa 12 gånger, byt sedan ben. Gör tre omångar per ben.


Middag - tjälknöl

Just nu sitter jag och väntar på att dagens middag ska bli klar, idag blir det älg tjälknöl med potatisgratäng, champinjonsås, salad och nybakat bröd. Riktigt mumsigt kan jag lova er! ^^  

Ingredienser
  • 1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek


Saltlag:

  • 1 l vatten
  • 4 msk salt

Gör så här:
Lägg steken otinad i en ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ in formen i nedre delen av ugnen i 75°C, 8-12 tim. Köttemperaturen ska vara 65-70°C.

Koka upp vattnet med salt i en gryta och låt kallna. Lägg ner den varma steken i lagen. Låt ligga svalt 4-5 tim. Ta upp steken och torka den lätt med hushållspapper.
 
Skär steken i tunna skivor och servera med potatisgratäng med fräst svamp och en blandad sallad, eller något annat som du tycker är gott.


Öka prestationen med musik

x Lyssna på hög musik i snabbt tempo redan innan gymmet och bli extra peppad.
x Om du tränar med din favoritmusik förbättrar du din teknik och dina rörelser betydligt mer än om du inte har musik. Du känner mer ork till att ta i hårdare.
x Genom att lyssna på musik medan du tränar kondition ökar du din prestation rejält. Musiken gör att du fokuserar på rytmen och höjer pulsen istället för att fokusera på den psykiska prestationen.
x Avsluta träningen med lugnare låtar för att varva ner kroppen efter ett hårt pass.


Fredag

Har nyss varit ute och gått en lång härlig morgonpromenad och nu då jag är i lägenheten igen så ska jag göra en smoothies till brunch, det blir en banan- och hallonsmoothie. :)


Tio tips som förbränner fett

1. Drick mellan en och två liter kallt vatten varje dag.
2. Ät flera gånger om dagen, helst fem-sex gånger, men mindre portioner. Det håller igång förbränningsapparaten längre.
3. Om du ska träna efter maten: vänta två timmar, minst. Då får du bäst förbränningseffekt.
4. Gillar du te? Drick mer! Koffeinet ökar energiförbrukningen i levern och kan påskynda viktnedgången. Särskilt grönt te anses bra.

5. Ät en stadig frukost. Det gör dig mindre sötsugen resten av dagen.
6. Ha alltid en vattenflaska i beredskap, var du än är. Då minskar risken att du stoppar i dig godis. Lite morötter är också bra "snacks".
7. Sex är en utmärkt fettförbrännande aktivitet (kostar fem kcal per minut). Dessutom kan sexuell hunger ta sig uttryck i frossande, så där har du ytterligare en anledning till att ha mer sex.
8. Håll i gång. Du bränner kalorier även utanför gymmet. Att gå uppför trappor, klippa gräset, hugga ved, skotta snö och handla kostar energi.
9. Undvik lightläsk. Åtminstone vissa studier har pekat på att läsk med aspartam som sötningsmedel ökar godissuget.
10. Banta inte! Du hamnar bara i en kamp mot hungern som du förr eller senare förlorar.


Du är vad du äter

Blev helt slut i kroppen efter promenaden och träningen, men det är skönt att få plåga kroppen ordentligt några gånger i veckan. Så nu efter detta träningspass är det extra härligt att mysa ner i soffan framför tv:n och titta på "du är vad du äter". Och man blir ju faktist lite extra peppad av att titta på det programet. ;)

God middag igen

Mums! Har ätit en super god middag idag också, det blev en gratäng med ris, kyckling, paprika, färska champinjoner creme fraiché, currysås och ost. Har ätit god mat varje dag denna vecka, och imorgon blir det god en god middag igen, men jag skriver imorgon vad det blir för något. :)

Nu ska jag vila ner maten en stund. Sen ska jag ut och gå en promenad med Christian, efter promenaden så ska jag plåga kroppen en stund och träna stenhårt hemma i lägenheten.

Halloween

Nu är de inte läge kvar tills det är halloween, det är bara några få veckor bort och tiden går väldigt fort. Själv så tycker jag att man ska passa på att klä ut sig till något på halloween. Men det kan vara svårt att veta vad man vill klä ut sig till, så därför tänkte jag tipsa er om några dräkter som i alla fall jag tycker om. ^^






Alla dräkter kommer från http://www.maskeradkammaren.se/

Torsdag

Godmorgon! Som sagt, från och med idag ska jag vara duktig på att uppdatera igen. 
Nu ska jag ta på mig varma kläder och gå ut på en härlig morgonpromenad i det blåsiga vädret. Då jag kommer tillbaka från promenaden så ska jag äta en god brunch, mysa under filten och titta på top model.  

Dagens planer:
x
Morgon promenad.
x Kika i lite affärer.
x Äta middag som farmor har gjort, hemma hos mamma och pappa.  
x Träna.
Titta på "Du är vad du äter".

Min onsdag

Jag är väldigt dålig på att uppdatera i bloggen just nu, förlåt så jätte mycke. Men från och med imorgon kommer jag uppdatera normalt igen, alltså fem/sex inlägg per dag. Jag lovar på heder och samvete! :)

Denna dag har jag varit duktig och lagat mat och bakat i några timmar, sen då allt var klart bjöd jag Christian, hans bror och min svärmor på en trerätters middag. Till förrätt blev det toast skagen, varmrätten blev baconlindad fläskfile med vitlöksost och till det blev det sallad, potatisklyftor och rödvinssås och till sist så blev det kladdkaka med grädde till efterrätt.

Sen efter middagen for jag och Christian hem till min mamma och pappa för att spela kort ett tag. Och självklart så vann jag! Vi spelade jim runny, det är det bästa och roligaste kortspelet som jag vet. ^^

Efter kortspelet hämtade jag och Christian en viss liten hund och gick ut på en promenad. En sak som är helt säkert är att denna lilla hund har energi så det räcker och blir över, och envis är han också. Men han är i alla fall söt och charmig. :)


Onsdag

Godmorgon! Idag har jag fått sova ut ordentligt, och himmel så skönt det var. Jag känner mig som en helt ny människa. Tror att jag behövde sova ut ordentligt en natt, för det var ett tag sen sist. Har ju bara sovit fyra timmar per natt de senaste veckorna, så jag har varit ganska sliten. Men nu är jag jätte pigg och har massor med energi! :)

Dagens planer: 
x
Handla mat och kika runt i lite affärer.
x Laga en tre rätters middag åt mig själv, Christian och min svärmor.
x Gå en lång kvällspromenad.


Recept på Buritos


Du behöver:
Tortillasbröd ( ta majstortillas istället för vete, dom är mycket saftigare och godare.)
Köttfärs
Buritos kryddmix
Creme fraiche
lök
Valfria grönsaker, ex majs, tomat och gurka
Tacosås
Riven ost

Sätt ugnen på cirka 170 grader. 
Stek köttfärsen och häll i kryddmixen.
Blanda ihop creme fraiche & tacosås så blir det som en egen sås. 
Lägg upp tortillas och fyll dom med köttfärs, lök, majs, sås (creme fraice & tacosås) och lite riven ost. 
Rulla ihop och lägg i en ugnsfast form, på rullarna kan man lägga lite riven ost.
Ställ dom nu i ugnen, det tar cirka 15-20 min.
Servera med sallad & grönsaker. Färdigt!

Superenkelt och jätte gott! :) 


Middags mys

Jag och Christian har just gjort middag tillsammans, nu väntar vi bara på att det ska bli klart i ugnen. Det luktar och ser gott ut, längtar tills det är klart. Lägger ut bild och recept på det efter jag har ätit. ^^


Tisdag

Godmorgon! Inatt har jag sovit jätte gott, för inatt har jag fått sova brevid min sötnos. ♥ Han komme hem sent inatt så han ligger och sover än. Men det gör ingenting, ska låta honom sova i några timmar till.

Just nu gör jag precis samma sak som jag gjorde igår morse vid den här tiden. Jag har tänt några ljus, äter en god frukost och kollar på Rachael Ray. :)

Dagens planer:  
x
Fara på apoteket.
x Köpa nya numret av 101 "nya" ideér.
x Gå en långpromenad.
x Sola.
x Titta på Top model.

Det känns redan i benen och rumpan att jag har tränat stenhårt ikväll, men det är ju så det ska vara. Dock så kommer det garanterat vara mycke värre imorgon. Men det är det värt, då känner man att man har gjort något vettigt. :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och efter det ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen och hoppas på att Christian kommer hem inatt. ♥ Men tyvärr så verkar det som jag måste vänta tills imorgon... Men jag kan ju alltid HOPPAS!


Min måndag kväll

Nu ska jag vila en stund så min mage hinner smälta dagens middag som bestog av lax, potatis och sallad. Gott var det! Om ett tag ska jag ta en liten powerwalk ute i friska luften och efter det blir det stenhård träning hemma i lägenheten. Idag blir det att träna ben och rumpa. :)

För en fin hud behövs:


19 knep för en bättre hälsa

Genom att göra rätt val i vardagen kan du enkelt förbättra din hälsa. Så pass mycket att du till och med kan undvika allvarliga sjukdomar som cancer och hjärt-kärlsjukdomar!

1. Citrusfrukter
Vad: Apelsiner, mandariner, citroner och grapefrukt.
Varför: De innehåller antiinflammatoriska flavonoider, som har förmågan att tränga in i hjärncancerceller, ta död på dem och försämra cellernas förmåga att invadera intilliggande vävnader.
Superinnehåll: Flavonoider, som också stimulerar leverns avgiftning av cancerogena ämnen.
Extra: Välj ekologiska, obesprutade, alternativ om du vill använda skalet.

2. Färgstarka grönsaker och frukter
Vad: Pumpa, morötter, sötpotatis, zucchini (squash), tomat, persimon (kallas även dadelplommon), aprikoser, rödbetor - och alla andra frukter och grönsaker med starka färger (som orange, gul, röd och grön).
Varför: Innehåller betakaroten och lykopen, som båda har en förmåga att hämma celltillväxten i flera olika cancerstammar.

3. Tomater och tomatsås
Vad: Tomater.
Varför: Rika på det nyttiga ämnet lykopen, men för att det ska frigöras måste tomaterna tillagas. Lykopen sägs ge längre överlevnad för prostatacancerpatienter. Dessutom innehåller tomater en rad andra anticancernäringsämnen.
Extra: Gör en tomatsås, och tillsätt gärna olivolja som hjälper kroppen att ta upp näringsämnena. Om du köper en färdig tomatsås bör du undvika konservburkar med invändig plastbeläggning, som kan innehålla bisfenol A.

4. Rödvin
Vad: Rödvin.
Varför: Innehåller många polyfenoler, bland annat resveratrol som sägs skydda friska celler från åldrande.
Superinnehåll: Polyfenolerna bildas i druvans skal och kärnor. Ämnet utsöndras sedan vid jäsning, vilket gör att halten är mycket högre i vin än i druvjuice.
Extra: Druvan pinot noir är särskilt rik på resveratrol.

5. Lök
Vad: Lök.
Varför: Löksläktet innehåller svavelföreningar som minskar de cancerogena effekterna av nitrosaminer och N-nitrosoföreningar, som bildas i alltför hårt grillat kött och vid förbränning av tobak. Studier tyder på att de som äter mest vitlök har en lägre förekomst av njur- och prostatacancer. Lök hjälper till att reglera blodsockernivåerna.
Extra: De nyttiga vitlöksmolekylerna tas lättare upp av kroppen om de är lösta i lite olja.

6. Alger
Vad: Alger. De viktigaste ätbara algerna är nori, kombu (kelp), wakame, arame och dulse.
Varför: Många sorters alger innehåller molekyler som bromsar cancertillväxten. Fukoidan, som finns i wakame- och kombualger (kelp) stimulerar exempelvis immuncellerna.
Superinnehåll: Nori är en av de extremt sällsynta växtarter som innehåller långkedjiga omega-3-fettsyror, vilka är effektiva mot inflammationer och oumbärliga för nervcellernas funktion.

7. Örter och kryddor
Vad: Örtkryddor som rosmarin, timjan, oregano, basilika och mynta.
Varför: De är rika på terpener, ett slags eteriska oljor, som minskar cancercellernas spridning. Karnosol, som finns i rosmarin, är även ett effektivt antioxiderande och antiinflammatoriskt ämne.
Superinnehåll: Eteriska oljor, antioxidanter och antiinflammatoriska ämnen.

8. Korsblommiga grönsaker
Vad: Alla kålsorter, som blomkål, broccoli och grönkål.
Varför: De innehåller sulforafan och indol-3-karbinol, verksamma anticancermolekyler som hindrar celler som utgör ett förstastadium till cancer från att utvecklas till elakartade tumörer.
Superinnehåll: Sulforafan och indol-3-karbinol.
Extra: Ångkoka snabbt under lock eller stek snabbt under omrörning med lite olivolja. Kokas de för länge kan de nyttiga ämnena förstöras.

9. Bär
Vad: Jordgubbar, hallon, blåbär, björnbär och tranbär.
Varför: De innehåller ellaginsyra och polyfenoler, som stimulerar de mekanismer som eliminerar cancerogena ämnen.
Extra: Blanda bär med sojamjölk och frukostflingor av flerkorn. Eller ät i fruktsallader och som mellanmål. Bären ger en frisk och söt smak som inte orsakar blodsockertoppar. Djupfrysning förstör inte anticancermolekylerna.

10. Svamp
Vad: Svamp som shiitake, korallticka, enoki, champinjoner, portabellosvamp, ostronskivling och kungsmussling.
Varför: De innehåller polysackarider och lentinan, som stimulerar förökning och aktivitet hos immuncellerna.

11. Mörk choklad
Vad: Mörk choklad, minst 70 procent kakao.
Varför: Den innehåller ämnen som bromsar tillväxten hos cancerceller och hämmar tillväxten av elakartade tumörer.
Superinnehåll: Antioxidanter, proantocyanidiner och mängder av polyfenoler. Bara en liten ruta choklad innehåller dubbelt så mycket polyfenoler som ett glas rödvin. Och nästan lika mycket som en kopp grönt te.

12. Grönt te
Vad: Grönt te
Varför: Innehåller katekiner, som motverkar tillväxten av cancertumörer. Ett effektivt antioxidants- och detoxifieringsmedel, eftersom det aktiverar enzymer i levern som rensar ut gifter ur kroppen.
Extra: Måste dra i minst fem till åtta minuter, helst tio, för att katekinerna ska frigöras. Drick sedan teet inom en timme, och helst två-tre koppar om dagen.

13. Oliver och olivolja
Vad: Oliver och olivolja
Varför: Innehåller mycket antioxiderande fenoler, svarta oliver troligen mer än gröna.
Superinnehåll: Fenoler.
Extra: Olivolja bör vara av den kallpressade, extra jungfruliga sorten. De innehåller betydligt högre halter av bioaktiva komponenter än raffinerad olja. Rekommenderat intag är en till en halv matsked olja om dagen i matlagning, salladsdressing eller som tillbehör till pasta, ris eller quinoa.

14. Gurkmeja och curry
Vad: Gurkmeja och curry
Varför: Det gula pulvret som är en av beståndsdelarna i gul curry är det kraftigast verkande av alla naturliga antiinflammatoriska medel som vi känner till i dag. Pulvret stimulerar också apoptos, celldöd, hos cancerceller.
Extra: Gurkmeja måste blandas med svartpeppar för att kunna tas upp av kroppen. Det bör också lösas i olja.

15. Ingefära
Vad: Ingefärsrot
Varför: Den är kraftigt antiinflammatorisk och antioxiderande. Motverkar vissa typer av cancerceller.
Superinnehåll: Eterisk olja.
Extra: Använd riven ingefära i en grönsaksblandning i wokpanna, för att marinera frukt tillsammans med limejuice eller gör ett avkok som kan drickas varmt eller kallt.

16. Soja
Vad: Soja.
Varför: Sojaisoflavoner blockerar könshormonernas stimulerande effekt på cancerceller. Bland asiatiska kvinnor som ätit soja sedan tonåren är frekvensen av bröstcancer betydligt lägre.
Extra: Rekommenderad användning: Byt ut konventionella mjölkprodukter mot sojamjölk och sojayoghurt till frukost. Använd också tofu, tempeh och miso.

17. Plommon, persikor, nektariner
Vad: Plommon, persikor och nektariner
Varför: Forskarna har nyligen upptäckt att stenfrukter, särskilt plommon, innehåller lika mycket anticancerämnen som bär. Men till en betydligt lägre kostnad. En studie har visat att plommonextrakt hade en särskilt kraftig effekt mot tillväxten av bröstcancer.

18. Granatäppeljuice
Vad: Granatäppeljuice.
Varför: Granatäpplet har använts inom den persiska läkekonsten i tusentals år. De antiinflammatoriska och antioxiderande egenskaperna är väl belagda i laboratoriestudier. Frukten ska också ha en förmåga att minska utvecklingen av prostatacancer.
Extra: Rekommenderad användning är ett glas granatäppeljuice om dagen i samband med frukost.

19. Omega-3
Vad: Omega 3, som finns i fet fisk. Bra fet fisk: hela anjovisfiskar, små makrillar, sardiner och lax.
Varför: De långkedjiga omega-3-fettsyrorna som finns i fet fisk är antiinflammatoriska. Fettsyrorna minskar också spridningen av tumörer. Risken att drabbas av cancer är lägre bland personer som äter fet fisk minst två gånger i veckan.
Superinnehåll: De långkedjiga omega-3-fettsyrorna.
Extra: Djupfryst fisk tappar med tiden en del av sitt omega-3 innehåll.

Källa: ”Anticancer – Ett nytt sätt att leva” av David Servan-Schreiber (Natur & Kultur)

Måndag

Godmorgon! Vaknade för en halvtimme sen och nu har jag tänt några ljus, äter en god frukost och kollar på Rachael Ray, en bra start på denna dag. :) Om ett tag ska jag hem till mamma och fixa lunch åt henne.

Dagens planer:
x
Gå en liten promenad.
x Besöka vårdsentralen.
x Pyssla.
x Träna.
x Mysa med Christian? ♥


Bilder från tjejkvällen





Goodiebags



Jag tycker att det bästa man fick i goodiebagsen var ett erbjudande från Exercise gym & fitness, man får en gratisvecka på gymet och även två tillfällen med gratis personlig träning och kroppsanalys. Och om man bestämmer sig för att skaffa ett årskort efter denna gratis vecka så får man ett rabatterat pris. :) Så inom kort ska jag och Emelie bege oss till gymet.

Middag

Har just ätit middag hemma hos mamma och pappa, det blev spagetti och köttfärssås med lite ost på. Nu ska jag vila maten en stund och lästa en tidning. Sen ska jag gå till lägenheten, men jag ska gå en stor omväg så jag får gå en långpromenad i samma veva. Då jag är i lägenheten igen så ska jag visa er vad det fanns i goodiebagsen som jag fick igår. :)

♥ Last night look


Söndag

Godmorgon! Förlåt för att jag uppdaterade så lite igår, men ibland så har man ju faktist inte tid att blogga. :) 

Jag orkar dock inte skriva om hela gårdagen, för då blir det så mycke text. Men jag kan skriva att jag hade roligt hela kvällen, festade och dansade långt in på natten. 

Idag mår jag faktist jätte bra, känner knappt av att jag festade igår. Tur det, för då är inte hela denna dag förstörd. :) Nu ska jag äta lite mat och sen ska jag ut på en liten promenad och få lite frisk luft.

Lördag

Godmorgon! Idag behöver jag inte fara hem till mamma för att hjälpa henne, för ihelgen är pappa ledig från jobbet så han hjälper henne istället. Och eftersom jag inte ska göra något speciellt mitt på dagen idag så ska jag ut på en härlig promenad om ett tag. Men före det så ska jag äta en god frukost. :)  

Dagens planer:
x
 Gå en promenad.
x Diska, gjorde det aldrig igår..
x Fixa mig för kvällen.
x Tjejkväll på Laponia! :)

Just nu...

..sitter jag och värmer mina fötter i ett varmt och skönt fotbad och äter några super goda kanelbullar samtidigt som jag tittar på en film som går på tv:n. Om en liten stund så ska jag ta mitt täcke och min kudde till soffan och sätta igång någon bra tecknadfilm och bara ta det lugnt och mysa tills jag somnar. :)


tio enkla tips till ett finare yttre

Massera hårbottnen
Ge din kalufs några minuters massage. Avslappning och ökad blodcirkulation i ett.

Grimasera mera
Ansiktsyoga sägs motverka tidigt åldrande. Himla med ögonen, sträcka ut tungan och kasta slängkyssar är några av övningarna.

Sträck på dig
Inget klär en hösäck, därför är hållningen viktig. Du ser snyggare ut och blodcirkulationen cirkulerar bättre.

Morgonpromenad

Bor du hyfsat nära ditt arbete? En 1 timmes morgonpromenad förbättrar inte bara ditt midjemått utan även din prestanda och ditt humör. :)

Pratkvarn
Gå och prata i telefon, det stimulerar hjärnan och bränner kalorier.

Snygga vader
Spänstövningar är det ultimata sättet att skaffa sig snygga vader snabbt. Ta ifrån tårna och hoppa ner från ett trappsteg eller trottoaren. Regelbundna övningar, 3 dagar i veckan, 4 veckors tid ger synliga resultat.

Skippa hissen
Få upp flåset i trapporna istället för att stå still i hissen. Fem minuter förbränner cirka 50 kalorier.

Rykande te
Grönt te är gott och den varma drycken sätter även igång din matsmältning och ökar din uthållighet under dagen.

Spraya liv i huden

Vistas du mycket framför databurken är en bra ansiktsspray att rekommendera. Den fräschar upp samtidigt som den hjälper huden att behålla fukt.

♥ Look of today


Kofta: Ginatricot
Linne: Cubus
Leggings: Mimmis Boutique 
Uggs: Kappahl

Dagens lunch - Varma mackor



Dagens lunch blev varma mackor med lite sallad. Mumsigt! :)

Nu ska jag sminka mig lite och fixa håret, sen ska jag ut på samhället och göra några ärenden. Jag ska bland annat hämta en meny från Afrodite och kika i lite affärer. Sen då jag är klar med allt sånt så ska jag ut och motionera. :)

Fredag

Godmorgon! Sitter och titta på Racheel Ray och äter en risifrutti till frukost. Eftersom jag har börjat försöka äta lite bättre mat så äter jag självklart en lättsockrad risifrutti istället för en "vanlig". :)

Dagens planer:
x
Hjälpa mamma med lite saker.
x Diska och städa hemma i lägenheten..
x Äta en tacosallad till middag. ^^
Gå en långpromenad. 
x Fredagsmys & hemmaspa! :) 

♥ Look of today


Kofta: H&M
Linne: Ginatricot
Leggings: Piraten
Tjocksockar: Fått av farmor

Hiss & Diss


Öronmuffar
Jag bara älskar öronmuffar, dom värmer och skyddar öronen väldigt bra en blåsig höstdag och ni måste ju hålla med om att man blir hur söt som helst i dom. Eller hur? ^^

Ljus i alla former och storlekar
Nu då det börjar bli mörkare allt tidigare på dagarna så är det ju hur fint och mysigt som helst att tända massa ljus både ute och inne. Ute kan man tända ljus i några fina lycktor och inne kan man tända nästan hur många ljus som helst, man kan till exempel göra en super fin ljusbricka med några ljus och lite dekoration. :) Men kom för guds skull ihåg att inte lämna ljusen utan uppsikt..


Dagens sjukvård
Seriöst, har man inte tillräkligt med personal som kan fara hem till sjuka och skadade människor och hjälpa dem, så tycker jag att man åtminstonde ska kunna ge de människorna alla hjälp medel och redskap som behövs för att gör deras vardag så enkel som möjligt. Men tyvärr så funkar det tydligen inte så.. För det första så måste man köpa de flesta sakerna, även om man bara behöver sakerna i några veckor eller kanske i bara några få dagar. För det andra så är det inte ens säkert att allt som man behöver finns tillgängligt..

Politiker som förskingrar
pengar
Herre gud, har man redan en stor inkomst och har pengar så det räcker och blir över så behöver man väl ändå inte fiffla med bidrag för att betala en lägenhet, en hyrbil och säkert något mer. Dålig stil, speciellt av en politiker!

Har varit utan internet hela dagen

Förlåt för att jag inte har uppdaterat någonting idag, har varit utan internet i flera timmar både i lägenheten och hemma hos mina föräldrar.. Mer eller minde halva komunen var utan internet, för någon hade tydligen råkat gräva av en kabel någon stans. Men nu har dom äntligen lagat den, så nu har jag internet igen. :)

Mendans jag inte har kunnat uppdatera i bloggen så har jag gjort massa saker, jag har bland annat hjälpt mamma med några saker, handla mat, slingat min svärmors hår, tränat, gått en promenad och köpt biljetter till tjejkvällen som är på lördag. :)

Nu ska jag hoppa i duschen, skriver mer då jag duschat klart. Då kommer jag lägga upp Look of today och en hiss och diss.


Mysig torsdags morgon ♥

Idag har jag en riktigt mysig morgon, jag har tänt massa ljus i lägenheten och gjort en god frukost som består av två mackor med ost, skinka och gurka. Till det dricker jag en stor kopp med rykande varm té. Och min underhållning nu på morgonen är Racheel Ray. :)

Dagens planer:
x
Ringa ett viktigt samtal.
x Fara hem till mamma och fixa en lunch åt mig och henne.
x Fortsätta slipa på sänggaveln.
x Träna! ^^
x Måla första lagret på min nya kakburk.

Godmorgon föresten! :)

Pynta med granris

Granris, enris och tallris skapar en mysig stämning, det är fint att pynta med riset på allt från det dukade bordet till klapparna. Glöm inte entrén som blir välkomnande och mysig dekorerad med granris.

5 tips för pyntet
1.
Ris som ris
Tänk på att även enris och tallris är fint att dekorera med.
2. Ute & inne
Linda riset kring trappräcken både ute och inne.
3. Ljus
Kombinera gärna riset med ljusslingor.
4. Som bukett
Arrangera några kvistar i en vas och du har ett alternativ till blombuketten som står sig länge.
5. Detaljer
Tänk på de små sakerna som kan pyntas med granris; julklappar, servetter eller en hyllkant.

Källa: Leva & Bo


Onsdag kväll

Nu har jag slipat på min sänggavel en stund, dock så är jag inte klar än.  Men jag blev less, så jag ska fortsätta imorgon. :)

Nu ska jag vara duktig och bege mig ut på en långpromenad, har planerat att gå i ungefär en timma. Sen efter promenaden ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen och se på bland annat Arga snickaren och House . :)

Så här förlänger du dina ben

x Välj ett par skor som är lågt skurna framtill.
x Ha alltid samma färg på skor och strumpbyxor eller skor och långbyxor, annars "huggs benet av" och ser kortare ut.
x Välj högklackade pumps eller sandaletter till långbyxor och se till att byxbenen är så vida och långa att bara spetsen av skorna syns.
x Den allra mest förlängade skon är en djupt ringad, ljust hudfärgad slingback med smäcker klack och tunn sula.
x Undvik vristremmar.

Onsdag

Just nu sitter jag och tittar på tv och försöker vakna till liv, somnade tyvärr ganska sent inatt..  

Strax så ska jag fara hem till mamma för att hjälpa henne med lite små saker. Hon har nyss opererat sin ena höft, så hon behöver hjälp med vissa saker. Så fram till ungefär klockan fyra kommer jag för det mesta vara hemma hos mamma. Men då kan jag passa på att slipa på min dörr, pyssla lite och kanske ta en powernap. :) 



 


Älskade tubhalsdukar ♥


Dollar Store 30 kronor styck.

Ändrade planer

Det blev lite ändrade planer ikväll.. Istället för att börja slipa på min sänggavel så blev det att gå långpromenad med Natali. Det är riktigt härligt att röra på kroppen ordentligt. :) 

Nu sitter jag och myser i soffan med några bitar mörk mintchoklad och tittar på Top model 16. Och ja, jag vet att jag skulle sluta äta godis varje dag. Men choklad är ju så himla gott, och jag kan inte tvär sluta.  

Så jag äter mörk choklad istället för ljus, och mörk choklad är ju lite nyttigt i alla fall. Men jag ska inom kort lyckas med mitt mål och bara äta godis en dag i veckan.

Farmors goda middag

Idag hälsar min underbara farmor på. Hon har lagat dagens middag som var super duper god. Jag älskar farmors mat! :) Det blev fläskkotletter i gräddsås och kokt potatis. Jag har även fått ett till par jätte mysiga och varma tjocksockar av henne.

Nu ska jag vila maten en stund, sen ska jag ut i pappas garage och börja slipa på min blivande sänggavel. Just nu är min blivande sänggavel en vanlig spegeldörr men inom kort kommer dörren vara min nya vita sänggavel. Jag längtar till den är helt klar och står vid sängen, det kommer bli så fint. :)


Ta trapporna och få snyggare ben och rumpa

7 fördelar med att ta trapporna

x Du stärker och stabiliserar både leder, senor och skelett i hela underkroppen. Speciellt vadmusklerna och höftböjarna blir starkare och mer robusta.
x Du stramar upp lår- och sätesmuskulaturen avsevärt, så att de får ett mycket mer fast utseende.
x
Du tränar coremusklerna (alltså mag- och ryggmuskler), så magen blir platt och ryggen stark.
x
Du förbättrar konditionen och får en bättre syretillförsel – speciellt när du ökar tempot.
x
Förbränningen skjuter i höjden, då det krävs extra energi för att bära din egen kroppsvikt. Du förbränner extra många kalorier om du även har barn eller matkassar i händerna när du tar trapporna.
x
Du är inte beroende av gymmets öppettider och tunga maskiner för att få din dagliga träning. Ta bara trappan på väg hem – så tränar du!
x
Du utmanar och stärker koordinationen, så att hjärnan blir bättre på att skicka snabba och mer exakta signaler till musklerna.

Tisdag morgon

Godmorgon! Idag lyckades jag stiga upp då min klockan ringde, men herre gud vad jag är trött.. Jag skulle kunna somna om bums. Men det kan jag glömma, för nu ska jag ut och gå en morgonpromenad och efter det ska jag äta en god frukost. :)

Dagens planer:
x
Gå en morgonpromenad.
x Ringa och boka en tid.
x Börja sy på mitt lilla projekt.
x Börja med grundarbetet på sänggaveln.
x Mys framför top model 16. 

good night ♥

Just nu äter jag en rostad fullkornsmacka med leverpastej och till det dricker jag en kopp grönt té. Det är riktigt gott! :) När jag har ätit klart har jag tänkt sätta igång någon bra tecknad film och försöka sova, men först ska jag ge er några tips på saker ni kan göra för att få bra skönhetssömn. :)

Jordnötsgott till småfåglarna


Dessa små kransarna med jordnötter ser häftiga ut i vinterträdet, samtidigt blir småfåglarna så glada. Eller så kan du bara ha dom som dekoration inne i ditt hem. Dessutom är de väldigt lätta att göra. :)

Trä hela jordnötter med skal på en ståltråd.
Knyt ihop ståltråden till en ring och häng upp - klart!
Har du tunn ståltråd kan det vara knivigt att få igenom den, men det är bara att först göra ett hål med en tjock nål eller ett spik.


Utanför lägenheten, före & efter





Ensam hemma, igen

Nu är Christian på väg till gällivare igen, så nu kommer jag vara själv i en vecka. Saknar honom redan.. Men jag överlever, för i veckan ska jag sy om en sak, börja göra grundarbetet på min "nya" sängavel, träna och på lördag ska jag mest troligt fara på tjejkvällen som är på laponia. ^^

Men nu ska jag däremot vara duktig och ta på mig lite varmare kläder och gå en långpromenad, då jag är hemma i lägenheten igen så ska jag byta till mina träningskläder och träna. :)  

Nya vanor som ger dig en slankare figur!

Starta dagen med frukost
En rejäl frukost förebygger överätande senare under dagen. Det är också ett bra sätt att kickstarta ämnesomsättningen. Slarva därför inte med morgonmålet, för det är det viktigaste målet på hela dagen.

Se upp med flytande kalorier
Alkohol, läsk och kaffelatte är riktiga kaloribomber. Släck törsten med vatten istället.

Sätt upp kroppsförebilder
Inspireras! Om du är en kvinna, leta då fram en bild på en kropp som är slank men ändå har kurvig och är kvinnlig, detta är mångas kroppsmål. Genom att titta på bilder på snygga kroppar blir du med all säkerhet motiverad, det finns INGET som hindrar dig från att få den kroppen. Du kan om du vill!

Planera dina mellanmål
Ofta är det sötsakerna vi stoppar i munnen mellan målen som är den stora boven. Ät på regelbundna tider så minimerar du risken att trilla i sockerfällan. Frukt är alltid ett bra alternativ till mellanmål, men du kan även välja ett grovt bröd med lätt pålägg eller naturell yoghurt.

Mycke grönt på tallriken
Ät enligt tallriksmodellen; grönsaker på halva tallriken, kött på en fjärdedel och potatis på en fjärdedel.

Måndag


Idag skulle jag stiga upp tidigt, för jag försöker vända tillbaka på dygnet. Men tyvärr så gick det inge vidare, vaknade typ nyss.. Idag ska jag ju som sagt börja med mina nya och lite bättre vanor. Så denna dag ska jag börja med en god och nyttig lunch, sen ska jag ut och gå en liten promenad. :) Min lunch idag blir kycklingsallad med keso. Mums!   

Dagens planer:
x
Gå en långpromenad.
x Springa i lite affärer. 
x Pyssla.
x Träna.
x Börja skissa på en sak som jag ska göra.   

Nya lite bättre vanor

Imorgon ska jag börja med nya, lite bättre vanor. Jag ska bland annat sluta äta godis varje dag, jag ska bara äta lite på fredagar eller lördagar. Jag ska även börja röra på mig mer och träna två till tre gånger i veckan. :)

För att jag ska få lite mer motivation och kanske hitta några bra tips så ska jag läsa Cosmopolitan träning & hälsa ikväll innan jag ska sova. :)


Min söndag kväll

Har just kommit hem från en lång och kylig kvällspromenad, riktigt härligt att röra på sig lite. Men det är ändå skönt att få komma in i värmen igen efter att ha varit ute och gått i över en timme.

Resten av kvällen ska jag däremot bara ta det lugn och ha ett mysigt hemmaspa med bland annat ett varmt fotbad, nagel fix och en rengörande ansiktsmask, jag ska även kolla på en natt på museet på 4an och dricka lite varmchoklad. :)


Söndag

Godmorgon! Vaknade för en liten stund sen. Skönt att få sova ut någon dag, det var ett bra tag sen sist. Så idag är jag jätte pigg och super glad. :) Dock så har jag inga större planer för denna dag, bara några små saker som jag ska göra.

Dagens planer:
x
Diska..
x Gå en långpromenad.
x Hemmaspa. :)

Tips på lördagsgodis, Chokladtryffel!


Du behöver:
Knappt 1 dl grädde
200 gran block-choklad, mörk eller vit
Eventuellt hackade nötter, en skvätt baileys eller liknande
Kakao eller florsocker

Gör så här:
-koka upp grädden
-ta bort från plattan och lägg i chokladen
-rör om tills det blivit en jämn chokladsmet
-häll i nötter eller baileys om ni vill annars kan ni bara ha naturella
-låt smeten svalna i kylskåp tills den är hård
-gör små bollar av den hårda smeten och rulla i kakao/florsocker

Lördag

God dag! Hoppas alla ni som festade igår är pigga och glada idag och att ni inte är allt för bakis. ^^

Idag ska jag försöka ta tag i min träning igen, i alla fall lite grann. Det var ju ungefär två månader sen jag tränade ordentligt sist, och det är alldeles för länge sen.. Så idag har jag tänkt börja med träningen igen sakta men säkert. :)

Men självklart så ska jag inte träna hela dagen, jag ska även fara på dollar store och köpa lite "nödvändiga" saker. Sen vid middagstid blir det att äta pappas supergoda mat. ;) Och efter middagen tror jag att jag ska gå på en lång kvällspromenad.

Fredagsmys ♥

Komme nyss hem från en härlig kvällspromenad och nu är det dags för fredagsmys. Kvällens fredgsmys blir att först spela lite tv-spel (för Christians skull) och sen klockan tio blir det att titta på American pie - The wedding. Och självklart så har jag köp lite godis till myset. :)


Timon & Pumba


Tametusan, dom finns ju på riktigt! Timon och Pumba som är ute på en promenad vid vägkanten och sjunger "Hakuna matata". Jag kunde inte låta bli att lägga upp denna bild, för jag har gillat dessa två sen jag var ett litet barn. ^^


Afrodite

Nu har jag bokat bord på afrodite, så om ungefär en timme ska jag och Christian äta middag där. Ska bli extremt gott med en tacotallrik, jag har längtat efter det i två veckor för tacotallrik är typ det bästa jag vet. ^^ 

Fredag

Godmorgon! Herre gud vad jag är trött idag, jag måste börja lägga mig i en rimligare tid. För just nu går jag och lägger mig tre-fyra på morgonen, och det är nog lite väl sent.. 

Nu ska jag äta någon lunch, håller på att hungra ihjäl. Sen då jag har ätit och är mätt och belåten så ska jag fixa mig och sen bege mig ut för att köpa lite saker. :)

Dagens planer:
x
 Köpa lite saker.  
x
Pyssla lite.
x Äta taco tallrik! :)
x Gå en kvälls promenad.
x Fredagsmys!

  

Tråkigt väder

Usch, idag är det verkligen dåligt väder, regn hela dagen och det verkar inte vilja sluta heller. Så ikväll blir det tyvärr ingen grillning, får ta det en annan kväll istället. 

Så istället för att grilla ska jag byta till bättre kläder och bege mig ut på en blöt promenad i regnet. Sen efter min blöta promenad bir det mys framför tv:n med en bulle eller två, för då ska jag ska kolla på lyxfällan och kniven mot strupen.

Sen då det är slut så ska jag impregnera mina nya skor igen så att dom klarar av hela hösten och vintern, jag vill ju att dom ska hålla sig fina så länge som möjligt. För jag är helt förälskad i skorna! ^^



Min favoritring just nu..







Torsdag


Dagens planer:
Duscha och fixa mig. :)    
x Prata med A-hem om några saker.
x Impregnera mina ny skor igen.
x Laga någon super god middag.
x Grilla vid en eld.

Idag är jag lite trött och har ingen aning om vad jag ska skriva om i bloggen, men jag hoppas att jag kommer på något bra under dagens gång. :)

Mysig kväll

Nu är vi hemma i lägenheten igen efter en mysig kväll vid elden. Vi har grillat både korv, pinnbröd och marshmallows. Och jag kan skriva att pinnbröd var lika gott som jag minns att det var, och allra godast med smör eller korv till. Det var så gott och mysigt att vi till och med har funderat på att grilla fler gånger denna vecka. :)



Pinnbröd

Nu ska jag och Christian ut och göra upp en liten eld, och då glöden är perfekt så ska vi grilla pinnbröd. Det var alldeles för många år sen jag åt pinnbröd sist, så nu tycker jag att det är på tiden att äta det igen. Hoppas bara det är lika gott som jag minns att det var. ^^ 

DEG till pinnbröd:

2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl vatten

Gör så här:

x Häll mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ihop alla torrvaror och häll sen i vatten, bland till deg.

x Rör runt degen så den inte längre är kladdig. Använd ev mer mjöl för att undvika kladd.

x När degen är klar rullar man ut den till en tunn korv. Linda tegkorven runt pinne. (Härav namnet pinnbröd) Är degen ca 0,5 cm tjock gräddas den jämt över glöden och blir inte bränd utanpå innan den är klar närmast pinnen.

♥ Look of today + mina nya skor



Min eftermiddag och kväll

Har just ätit en sallad från ica's salladsdsbuffe, det är både gott och fräscht med sallad. Dock så är det lite synd att dom inte har ris i sin buffe, men som tur är så kan jag ju faktist göra ris själv. ;) 

Men nu ska jag vila maten en stund och sen ska jag och Christian ut och gå en liten promenad. Och klockan åtta ska jag kolla på arga snickaren, jag bara älskar program där dom snickrar, inreder och pysslar! Man får så mycke insperation av dom programen. ^^ 

Sen då arga snickaren är slut ska jag springa över med en bullpåse åt Christians mamma. Jag har ju lovat henne en påse. :)

Tisdag natt och onsdag ^^

God morgon! Det blev ganska sent igår, för att det krånglade ganska lite då jag bakandet, så tyvärr han jag inte uppdatera så mer än det jag gjorde. :) 

Det som krånglade igår var först och främst att då jag nästan var helt klar med bulldegen och hade bara kvar mjölet insåg jag att jag hade en förliten bunke, så efter jag letat igenom alla skåp så hittar jag tillslut en stor kastrull som jag gjorde klart degen i.

Sen då bullarna jäst klart och jag ska grädda bullarna kommer jag på att ugnen är trasig. -_- Men som tur är så har man en snäll granne som ställer up och lånar ut sin ugn kvart i två på natten. Och självklart så fick han bullar som tack! ^^ 

Dagens planer:
x
Kolla efter nya jeans åt Christian.
x Diska, har lite disk kvar sen igår..
x Gå en promenad.
x Impregnera mina nya skor. :) 

Middag

Idag har jag och Christian lagat en riktigt god middag, vi gjorde pitabröd med älgskav och hackade grönsaker. Till det hade vi hemma gjord tzatziki och orientdressning. Så nu är jag mätt och belåten. ^^

Om ungefär femton minuter är det säsongspremiär av top model 16, och då kommer jag sitta fast framför tv:n i en timma. Då den timmen är slut ska jag och Christian fara till statoil och hämta ut paketet från H&M. :)

Recept på kanelbullar


Ingredienser:
ca 40 bullar
ca 850 g vetemjöl
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk stött kardemumma

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk kanel

Topping:
1 ägg
Pärlsocker

Gör så här:

1. Smält matfett, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader.
2. Smula ned jästen i en degbunke. Häll över degvätskan och rör tills jästen har löst sig.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen smidig för hand eller i maskin till degen släpper bunkens kanter.
4. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
5. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
6. Dela degen i 4 delar och kavla ut varje del till en avlång kaka.
7. Bred på ett tunt lager av fyllningen och rulla ihop kakan till en rulle. Skär rullen i 10 delar och lägg bitarna med snittytan uppåt i pappersformar.
8. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
9. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker på. Grädda mitt i ugnen i 250 grader, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.


♥ Look of today


Tisdag, Kanelbullens dag

God morgon! Tyvärr så kom inte Christian hem igår, han var tvungen jobba över och slutade jätte sent, så han orkade inte köra hem igårnatt. Men det gör inget, för han kommer ju hem idag istället. ♥

Idag är det fjärde oktober och det innebär kanelbullens dag, så idag ska jag fara med Emelie och fika någon bulle. Sen ikväll ska jag faktist baka några själv. :)   

Dagens planer:
x
Gå min dagliga lång promenad.  
x
Fika med Emelie. :)
x Baka kanelbullar och göra en fläskpannkaka.
x Titta på säsongs premiären av top model 16.

Kvällspromenad

Ikväll har jag suttit fast klistrad framför tv:n i alldeles för många timmar, och nu är jag kraftigt less och vill röra på mig lite, så nu jag ska ut och gå en kort kvällspromenad. ^^ Sen efter promenaden ska jag göra lite kvällsfika och mysa framför en bra film.
  


Lägenheten


















Paket

Yes, nu har peketet från H&M äntligen kommit! Så imorgon blir det att hämta ut det. I paketet ligger mina mysiga boots och tre nya tröjor åt Christian. :) Hoppas bara allt är lika snyggt som det var på bilderna, sak bli spänande att se imorgon.

Fina saker från MIO




Måndag

God morgon, hoppas ni har sovit gott. Själv så har jag sovit som en stock hela natten, så idag är jag pigg och glad. Och det är ju tur det, för då orkar jag fixa och dona massa idag. :)

Dagens planer:
x
 Gå min dagliga långpromenad. 
x
Kika i lite affärer.
x Fixa lite på min "nya" sänggavel.
x Laga min favorit tjocksocke som har gått sönder.
x
Mysa med Christian. ♥


Sex and the city

Just nu sitter jag och myser i soffan med lite premiyum choklad, jätte gott med jätte dyrt. Samtidigt som jag sitter och äter supergod choklad så tittar jag på sex and the city filmen. Kan säga att jag har en riktigt mysig kväll just nu.. Och om en liten stund ska jag lägga en ansiktsmask och ta ett härligt fotbad. ^^ 

Bilderna på lägenheten som jag har lovat att ladda upp kommer jag ladda upp imorgon. Lovar på heder och samvete. :) 

Pyssel

Nu har jag pysslat klart för ikväll, och efter en bruten nagel, ett X antal brännmärken efter limmet från limpistolen så är jag äntligen klar med min lampa. Det var lite pilligt, och smärtsamt, men jag är i alla fall nöjd med den. ^^


♥ Look of today


Solig dag

För en liten stund sen var jag ute på en härlig promenad i solen, skönt att solen titta fram idag också. Blev ju lite ledsen då det regnade i morse, men som tur var så kom solen fram tillslut. ^^

Men nu ska jag till lägenheten och städa och diska. Ska nog även ta några kort i lägenheten då jag har städat klart och sen lägga upp bilderna här i bloggen. Lovade ju för ett tag sen att jag ska visa hur lägenheten ser ut. :)

Söndag

God morgon! Idag är det söndag och imorgonkväll kommer Christian äntligen hem igen, jag längtar! ♥ Vi ska göra massa roligt nästa vecka, bland annat baka bullar och äppelpaj, grilla pinnbröd, ha en spel kväll och massa annat. :) 

Nog om det nu, idag ska jag bland annat diska, tvätta och städa, tyvärr så gjorde jag aldrig bort det igår så jag måste göra det idag istället. Men självklart så ska jag göra anndra lite roligare saker också, jag ska fortsätta pyssla, gå en promenad och sen göra ett litet hemmaspa. :)

Min pinnstege


Nu är jag helt klar med min pinnstege, är faktist ganska nöjd över den. :) Men nu har jag bara ett litet problem kvar, vart ska jag ställa den? Ute eller inne? I hallen, på toan eller någonannan stans? Gaah! jag vet inte.. ^^ Men det problemet får jag lösa senare, för nu ska jag börja med mitt nästa pyssel.


♥ Look of today


En mysig eftermiddag i järvträsk

Har haft en trevlig eftermiddag hemma hos farmor och farfar, massa prat och gofika. Jag fick även ett par jätte mysiga tjocksockar av farmor, och hon ska till och med göra ett par till åt mig, för jag bara ÄLSKAR tjocksockar! ^^ Sen efter gofikat tog jag en härlig promenad i det fina vädret, och samtidigt passade jag på att plocka lite pinnar till mitt nästa pyssel. :)

Farmor och farfar

Nu ska jag fara och hälsa på min farmor och farfar i några timmar. Kommer inte kunna uppdatera någonting medans jag är där, men jag skriver så fort jag är hemma igen. :)

Våga skaffa lugg

Ögonfokus
Luggen ramar in ditt ansikte. Den framhäver dina ansiktsdrag och får dina ögon att se sexigare ut.

Ny look

Tänk att ett sådant enkelt klipp förändrar din look. Du ändrar frisyr, samtidigt som du kan behålla längden.

En lugg– flera varianter

Luggen ger dig karaktär och du kan ha den på flera sätt; rufsig, slät eller sned. Låt morgonens utgångsläge bestämmer stylingen för dagen.

Trimma stråna
Klipp luggen var sjätte vecka för att hålla den i trim. Det behöver inte vara mycket, det är mest för att den inte ska bli frissig.

Göm luggen

Luggen är allsidig, tröttnar du eller vill ha bort den kan du lätt trolla med hjälp av en hårnål.

Är du osäker?

Då är ett tips att ta en hårslinga och vika in den som en låtsas lugg så ser du på ett ungefär hur det kan ser ut. Och om du bestämmer dig – börja med en lång snelugg som är lätt att dölja med hårnålar.

Första Oktober

Godmorgon! Nu är det oktober igen, herre gud vad tiden går fort. Nu är det inte länge kvar tills snön ligger som ett vitt tunt täcke över marken, eller tills det är dags att göra en fin pumplykta och klä ut sig till något roligt på Halloween. :)

Just nu äter jag en god frukost, idag blev det grönt te och en macka med ost. Det bästa som finns man kan göra på morgonen enligt mig är att tända några ljus, läsa en bra tidning och äta en riktigt god frukost, det är så mysigt! :)

Dagens planer:
x
Göra klar min stege.
x Diska och tvätta..
x Gå en lång promenad.
x
Hälsa på farmor och farfar.

RSS 2.0