Mätt och belåten - Tacos!

Nu har jag proppat i mig en massa god tacos. ♥ Som ni säkert redan vet så tycker jag att tacos är en av världens godaste maträtter. Det kan allvarligt inte finnas en enda människa som inte gillar tacos.

..Någon som inte gillar tacos? Ne, precis. Tacos is da shit! ;)

Look of today ♥


Tröjan och armbandet är Vintage, linnet och ringen kommer från Gina tricot, jeansen från Vero Moda, skorna minns jag inte riktigt men de är från Eurosko eller scorett i alla fall och halsbandet har jag köpt på Kappahl.

"Banana Split" med keso, valnötter och bärsås

Banana Split till frukost eller kanske som mellanmål? Absolut!

Hittade ett recept hos Stephanie som verkar super gott. Dock så är det kanske inte den versionen du är van vid, men väldigt god, mättande och dessutom nyttig. Den perfekta frukosten med andra ord. Jag ska helt klart testa detta. :)

"Banana Split" med keso, valnötter och bärsås
Välj de bär, nötter och frön som du gillar mest. Receptet ger 1 portion.

Ingredienser
1 banan
1-2 dl keso
1/2 dl bär (t.ex. hallon och blåbär)
1 msk flytande honung
1 msk hackade valnötter
1 tsk pumpafrön

Gör så här:
1. Halvera bananen på längden och lägg bananhalvorna på ett litet fat.
2. Klicka över keson.
3. Mixa bären tillsammans med honungen med en stavmixer. Ringla bärsåsen över keson.
4. Toppa med pumpafrön och hackade valnötter.

Lödag - i'm back, miss me?

Godmorgon säger jag som är lite sen i starten denna lördag. Precis vaknat, ska strax göra mig något gott till frukost. Är glad över att det är lördag, för denna lördag har inga måsten eller bestämelser, härligt! 

Kan dock inte skriva mer just nu, för det känns som om jag håller på att hungra ihjäl, jag hatar hunger! så jag ska skynda mig att göra någon mat nu. ^^

Excuse me...

..men jag känner verkligen att jag har någon slags bloggartorka idag.
Orkar inte skriva något vettigt.
Återkommer senare när jag har något att komma med istället.


Time to hit the fucking gym!


Tips för en bättre kost


♥ Gå inte på diet. Dieter fungerar aldrig, anledningen till detta är att de är för restriktiva och tillfälliga. Så fort du slutar dieten så går du upp i vikt igen.

♥ Sikta på gradvisa förändringar, förändringar som du kan upprätthålla som vanor resten av livet.

♥ Om du är på väg att ändra något i din kost, ställ dig frågan: är det här något jag kan fortsätta med resten av livet? Om svaret är nej så kanske du ska sikta på något mindre eller något annat att förändra i din kost.

♥ Förändra en sak i taget. Vänj dig vid din fösta nya vana i minst två veckor innan du tar dig an ännu en ny hälsosammare vana. Till exempel, byt de sockrade flingorna mot fullkornsflingor eller istället för att äta en hamburgare, ät en mer hälsosam smörgås.

♥ Vegitarisk dag. Bli vegetarian en dag i veckan, det reducerar ditt fettintag och likaså kaloriintag samtidigt som det ökar fibrerna och näringen som du får i dig.

♥ Kasta skräpet. Det bästa sättet att se till att man inte äter en massa skräp är att se till att man inte har det hemma. Gå igenom kylen, frysen, skafferiet, godisgömman och släng allt som är onyttigt och se till att du inte köper nytt som bara ska ligga tills ifall att.

♥ Bunkra upp med nyttiga snacks. Istället för skräpmaten behöver du snacks som är bra för dig, frukt och grönsaker är bra att ha hemma men även fullkornskakor, nötter och torkad frukt är bra. Se till att du har massor av de här sakerna hemma så kan du alltid hitta ett substitut för det som du är sugen på.

♥ Lunchlåda. Ta med dig en hälsosam lunch hemifrån så behöver du inte bli styrd av restaurangernas utbud.

♥ Alla kolhydrater inte är skapta på samma sätt. Byt ut alla ljusa kolhydrater mot fullkorn så har du gjort en bra förändring.

♥ Skippa juicen. Juice är bara frukt med alla fibrer borttagna, vad som finns kvar är mest socker. Ät frukt istället.

♥ Vattenkraft. Istället för juice, saft, läsk osv drick vatten. Vatten är det bästa du kan dricka.

♥ Olivolja dig. Byt ut ditt onyttiga stekfett mot ett bra fett, olivolja, rapsolja, solrosolja, linfröolja, det finns massor med nyttigare alternativ än smör och margarin.

♥ Bra med bär. Bär är ett annat magiskt livsmedel och lätt att lägga till till vilken diet som helst. Blåbär är bäst men vilka bär som helst går bra. Ät dem som dem är som snacks, ha i dem i flingorna, yoghurten, smoothies, dricksvatten, eller till det du känner för.

♥ Skippa det friterade. Ät så lite friterat som möjligt.


2012-01-26

Hittills så har dagen varit riktigt slapp och lugn, är ju lite sliten sen inatt. Så jag har bara degat i soffan, kollat på massa olika TV-program och frossat massa choklad.

..Dock så har jag bestämt mig för att jag INTE ska äta en enda choklad bit till, visst någon bit mörk choklad i veckan gör ju inget. Men just nu är äter jag alldeles för mycket choklad och annat slisk i min vardag. Så nu är det dags för mig att ta tag i min kost, för nu då jag lyckats komma in i träningen ordentligt så tycker jag att jag även ska satsa på en lite bättre kost! :) 

Jobbig natt..

Natten har varit riktigt tuff och jobbig för mig, har bara sovit små korta stunder. Har vaknat flera gånger av att jag mått jätte dåligt, frysigt som en tok och det värsta är att jag hade hög feber och mådde riktigt illa också. Det var väldigt jobbig faktiskt, men det går inte att deppa för de.. För som tur är så känner jag mig faktist mycket bättre redan nu. :)

..Nu ska jag äta någon mat, ska bli riktigt gott. Har ju inte ätit på väldigt många timmar, och det är extremt ovanligt för att vara mig. I love food! ♥

Kvällens planer


Diska.
Jag måste verkligen diska! För tyvärr så verkar berget av disk inte vilja diska sig själv, och jag börjar få slut tallrikar och bestick nu.. Men det är ju så himla tråkigt och jobbigt att diska, jag hatar att diska..!
• Mini hemma-spa.
Detta är något som jag däremot älskar! ♥ Ikväll blir det en ansiktsmask, fotbad och lite annat smått och gott.
• Tv-kväll.
Ska självklart se på House! :)

Powernap

Oops, råkade ta en powernap i ungefär en timma. Det var inte meningen, men efter duschen så slocknade jag i sängen. Var nog helt slutkörd efter träningen, så min kropp behövde nog en liten tupplur. Dock så känner jag mig lite småseg fortfarande.. Men jag måste ut och göra några ärenden nu. Får gå och lägga mig lite tidigare kväll istället! :)    

Onsdag

Idag körde jag mig slut på både löpbandet och under styrketräningen. S-K-Ö-N-T!

Efter träningen har jag bara tagit de lugnt ett tag och laddat mina batterier med en stor portion kycklingwraps och lite sallad. Så nu är jag mätt och belåten! Nu är det däremot dags för mig att ta en snabb dusch och sedan fixa mig lite så jag kan fara ut och göra några ärenden. :)


God natt ♥

Har precis duschat och fräschat till mig ordentligt, så nu ska jag fixa lite god kvällsfika som jag kan äta samtidigt som jag kikar på House. Sedan är det dags för mig att sova. Måste vara någolunda utvilad imorgon, för då det är dags för ett härligt morgonpass på gymmet. :)  

Säger i alla fall god natt nu och hoppas att ni sover gott inatt! ♥

Gym dags + Fem dåliga träningsursäkter

Nu känner jag att det är dags att för ett härligt träningspass igen, jag har massa energi som jag bara måste göra mig av med. Så jag ska alldeles strax ta mitt pick och pack och bege mig mot gymmet!

..Dags att slipa på sexpacket och den heta rumpan. ^^

Fem dåliga träningsursäkter

Tidsbrist: Håller inte om du senare sätter dig framför tv:n på kvällen. Köp en trappmaskin och förbränn 600 kalorier på en långfilm eller 200 kalorier på en nyhetssändning.

Pinsamt: Strunta i vad andra tycker. Om det känns jobbigt att springa inför andra kan du alltid börja med att ta promenader i skogen och sedan trappa upp till joggning eller cykling.

Gymskräck: Föreställningen att alla andra är så vältränade på gymmet stämmer inte. Det finns alla sorter där och när du tränat ett tag slutar du att bry dig om de andra på gymmet. De bryr sig inte om dig.

Snuva:
Det är lätt att strunta i träningen för att du inbillar dig att du är sjuk. Men ofta är det bara en ursäkt för att slippa. Om du bara är snorig kan du ta en promenad och om du har ont i foten kan du kanske styrketräna.

Trist:
Stämmer inte. Det är roligt att träna, mycket roligare än att stanna hemma och titta på film. Träna tillsammans. Eller ladda mp3-spelaren med spännande ljudböcker som du bara får lyssna på under träningspasset.

 


Gott och enkelt!

Mums, idag blev det att äta en helt underbart god middag! :)

..det är helt otroligt vilken god grej man kan göra till middag, det enda man behöver är tortillabröd, sallad, grönsaker, dressing, ost, kyckling och lök. Med dessa ingredienser så kan man fixa några super goda kycklingwraps!

Snabbt, enkelt och hur gott som helst!


Tio skäl till att dricka mer vatten

1. Du tränar bättre
En vätskeförlust på bara 2 procent av kroppsvikten, cirka 1 till 1 1/2 liter vatten, minskar prestationsförmågan med 20 procent. Att svettas vid fysiskt arbete är nödvändigt för att kyla ner kroppen, men svetten tömmer samtidigt kroppen på vätska. En australisk undersökning av en grupp manliga idrottare visar att ju mer vatten en idrottare dricker, desto längre tid ligger kolhydratdepåerna kvar i musklerna.

2. Du får bukt med smärtorna
Börja med ett glas vatten när du har huvudvärk, orsaken kan vara vätskebrist. Är det nödvändigt med smärtstillande medel så drick mycket vatten till. Många smärtstillande tabletter sätter magens slemhinna på hårda prov och då kan huvudvärken bli till magvärk i stället. Massor med vatten förtunnar och sprider medicinen i magen. Baksmälla efter en krogsväng beror oftast på uttorkning. Spara på tabletterna och drick massor av vatten innan du lägger dig!

3. Du undviker förkylningar
Slemhinnorna i mun, hals och näsa är välförsedda med antikroppar som bekämpar de virus och bakterier du andas in eller får i dig via mat och dryck. Får du inte i dig tillräckligt med vätska torkar slemhinnorna ut och blir mottagliga för infektioner som kan orsaka förkylningar, halsfluss och hosta.

4. Du går ner i vikt
Skickar din mage signaler om hunger kan det lika väl vara törsten som gör sig påmind. Ett glas vatten kan snabbt hjälpa dig att hålla hungerkänslan i schack till nästa måltid. Massor med isvatten varje dag kan leda till att du på sikt går ner i vikt. En vetenskaplig undersökning visar att fyra liter isvatten om dagen kan ge en viktförlust på ett halvt kilo i månaden. Det beror inte bara på att vattnet tar plats i magen så att hungerkänslan minskar, utan att det till och med är så att om du intar 1 liter kallt vatten (10 gradigt) förbränner kroppen cirka 30 kcal för att värma upp vattnet till kroppstemperatur!

5. Du reser utan obehag
Det är inte bara tidsskillnaden som orsakar trötthet och svullna ben under en lång flygresa. Det är också den torra luften i planet som närmast suger vatten ur kroppen så att du torkar ut. Luften ombord innehåller mindre syre och därför är det svårare att andas och vätskeförlusten ökar. Drick ett extra glas vatten innan du går ombord och drick minst ett glas vatten i timmen - så rör du också på dig när du ska gå på toaletten. Håll dig till drycker utan koffein och alkohol - de är ytterligare vattendrivande.

6. Du slipper förstoppning
Massor med vatten hjälper kroppen att utnyttja fibrerna i maten på ett bättre sätt så att du slipper förstoppning. Fibrerna i maten behöver vatten för att fungera i tarmsystemet. En del fibrer löses i vattnet och bildar en geléaktig massa som underlättar matsmältningen. Andra är olösliga men suger ändå vätska till sig när de passerar tjocktarmen.

7. Du får vackrare hud och hår
Massor av vatten inuti är lika viktigt för huden som all världens lotioner och krämer utanpå. Hudceller som är välfyllda med vatten håller huden mjuk, fuktig och vacker. Under mer krävande fysisk aktivitet stimulerar svetten dessutom oljeproducerande körtlar i hårsäckarna att utsöndra olja och det bidrar till att håret inte torkar ut utan håller kvar fukten.

8. Du håller hjärnan i toppform
En mycket vanlig orsak till trötthet är vätskebrist. Uttorkningen verkar förslöande på den mentala koncentrationsförmågan, koordinationsförmågan och reaktionstiden. Känner du dig slö och okoncentrerad så drick ett eller ett par glas vatten - det finns stora chanser att det hjälper.

9. Du förebygger njursten
Vatten i stora mängder förebygger smärtsamma njurstensanfall, hävdar amerikanska specialister. Genom att öka vätskeintaget förtunnas urinen och motverkar att det bildas saltkristaller som med åren utvecklas till njursten.

10. Du får snygga muskler
Vatten ger fasta muskler. Muskler består primärt av vatten, inte av protein som många tror. Därför är det viktigt att dricka vatten för att bibehålla fasta muskler.

Vid förstort intag av vatten under längre tid, alltså 2-3 liter mer än vad som rekommenderas per dag så kan du dock bli sjuk och börja må väldigt dåligt. Vid fasta och kroppslig rening så kan man under en kortare tid däremot välja att överkonsumera vatten för att hjälpa till med reningen av toxiner ur kroppen. Men var ändå försiktig!


Tips! Lägg lite citron eller gurka i vanligt vatten för att friska upp smaken. Citron är basiskt för syra/basbalansen och anses vara bra för matsmältningen. Citron är även vätskedrivande så du får även tänka på att inta mer vätska än normalt.


Dagens to do list


♥ Ut och gå en kort promenad.
♥ Handla lite mat. 
♥ Träna. :)
♥ Hemmaspa och titta på House!

Tisdag

Godmorgon! :) 

Då var jag vaken och pigg!
...okej, det var väl en liten överdrift. Men efter lite frukost och en stor kopp med grönt te så är jag på G igen.

Jag är heltklart en frukostmänniska ut i fingerspetsarna. Jag bara måste ha min frukost! Utan den är min dag nästan förstörd, jag går inte ha att göra med om jag inte fått äta min frukost, för jag är bara sur och tvär då. "Det viktigaste målet om dagen är frukost" sägs det, och det kan jag intyga.

Vissa människor äter inte frukost pga dålig morgonaptit, stress eller tidsbrist - utan väntar ända tills på lunchen. Det är inte bara. Då är det lätt hänt att det blir en snabb och näringsfattig "ta vad som helst-lunch", istället för en genomtänkt och näringstät sådan. Regelbundenhet mellan dagens alla måltider är A och O.

Med andra ord;
utan frukost i magen blir det lättare en mosbricka med korv istället för en lunch baserad på till exempel kycklingfilé och rotfrukter.


Dagens to do list

♥ Kika i lite affärer här i Gällivare.
♥ Äta luddag på Husmans. Dom har super god och fräch mat!
♥ Köra hem till Arvidsjaur. :) 
♥ Träna, om jag hinner hem innan gymmet stänger.

Måndag

Godmorgon, eller bättre sagt goddag! :)

Brukar undvika att skriva om neggativa saker i bloggen. Men jag måste bara få skriva att ja har haft en riktigt jobbig natt och morgon, har frysigt som en tok i flera timmar. Jag hatar att frysa! Men vad kan man göra då elementet som ska hålla hela husvagnen varm bestämde sig för att sluta fungera mitt i natten då man inte kan fixa ett nytt..

...Men nu har vi fixat ett nytt element så nu börjar det gå att vara i vagnen igen utan att måsta frysa ihjäl. ^^  


Alternativ till bacon


Finns det ett alternativ till fet bacon?
Bacon är skuret ur magert griskött, men det innehåller trots det en hel del fett. Ett alternativ är parmaskinka som inte alls är lika fett. Men såväl vanlig bacon som parmaskinka är saltat och rökt kött och därför ska man försöka undvika att äta alltför stora mängder av bådadera.

Saknar sommaren..

Efter en lång, snöig och kylig promenad så har jag verkligen insett hur mycket jag längtar efter sommaren! När man tittar på all snö och känner hur kallt det är, så önskar man att sommaren var här nu. Det känns dock som att sommaren är väldigt långt borta.. Någon mer än jag som saknar sommaren?

Bild från i sommras. Det var en varm, solig och helt underbar dag ut på vattnet.


Söndag

Hej på er! ♥

Förlåt för att det är dålig uppdatering just nu! Det är absolut INTE meningen, men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om nu då jag är här i Gällivare. Det händer ju som inte så mycket här i vagnen, och på kvällen vill jag umgås med mitt hjärta. Fast helt ärligt så det är faktist ganska skönt att bara ta det lugnt i några dagar. :)

Dagens planer:
x
Gå en lång promenad.
x Göra lite armhävningar, tåhävningar och benböj.
x Bara ta det lugn, läsa en bok, se film, och kika i några tidningar. :)
x Laga middag åt mig och C.

Tränings dags

Nu är det dags för mig att köra ett träningspass, dock så har jag ju inte tillgång till något gym här i husvagnen. Men självklart så stoppar det inte mig! Idag blir det att köra massa övningar för hela kroppen uta massa redskap och stora maskiner, ska enbart använda min egen kroppsvikt. ^^ 

Mina dåliga laster:

Jag kan äta nästan hur mycke som hellst utan att bli mätt.
♥ Jag är beroende av choklad, jag ÄLSKAR choklad!
Jag kan tänka för mig själv att jag bara ska ta EN enda liten kaka, men offtast så slutar det med minst TIO små kakor istället.

Nååå, vilka är era dåliga laster?


Lördag

Godmorgon!

Lite sent att skriva Godmorgon kanske, men igår bestämde jag mig för att ta en ordentlig sovmorgon, och jag måste erkänna att det var riktigt skönt. 

Det blev tyvärr inget inlägg igår kväll, men jag kände att jag bara ville ta det lugnt, och spendera min kväll enbart med Christian och massa mys. Men nu är det en ny dag och Christian är och jobbar. Så nu ska jag göra mig någon mat så jag överlever i några timmar, sedan ska jag bege mig ut på en långpromenad medans det fortfarande är lite ljust ute. :) 


Tänkvärt.

5 punkter som kanske kan hjälpa dig att få snabbare och säkrare träningsresultat


1: Använd full rörelselängd
Alltför ofta är det rörelselängden som offras för ökad belastning. I en benspark innebär det att man istället för att gå fullt ut med benen så slänger man upp vikterna halvvägs och sedan låter benen falla fritt tillbaka. Använd full rörelselängd i övningarna och offra vikten för utförandet. När du klarar utföra övningen med full rörelselängd fler gånger ökar du vikten.

2: För mycket vikt

Anpassa vikten efter din egen förmåga. Det finns ingen som kommer imponeras av en halvtaskig bänkpress som studsar upp från bröstet. För din egen säkerhet och utveckling är det bäst att använda vikt som du kan hantera i övningarna.

3: Dålig hållning orsakar skador

En bra hållning betyder mycket i styrketräning, inte bara för utförandet och resultaten men i synnerhet att minimera risken för skador. Se till att hållningen är korrekt och använd speglar eller bekanta för att kontrollera.

4: Träna hela kroppen

Det kan inte sägas en gång för mycket. Träna hela kroppen. Både vardagligt funktions- och prestationsmässigt kommer att ta dig mycket längre genom att träna hela kroppen. Kroppen arbetar som en enhet, när du utför ett lyft är det flertalet muskler som arbetar. Obalans i muskulaturen kan innebära förhöjd skaderisk.

5: Prata mindre, träna mer

Visst är det socialt att prata med folk på gymmet men det gör också att din träning blir lidande. Försök att koncentrera dig mer på träningen och mindre på prat så kommer du prestera bättre och få bättre resultat.

Jan. 20, 2012

Kom hem från gymmet för ett litet tag sedan, jag har både hunnit stretcha och äta en stor, nyttig och god måltid. Mumsig!

Dagens träning bestod av en 30 minuter Powewalk och massa mag- och rygg övningar. Känner mig så himla duktig! Känner att jag verkligen har kommit gång med min träning ordentligt nu. :)

...Men nu ska ta och duscha av mig lite snabbt och sedan börja packa.


Fredag - Till gymmet

God morgon! Har ni sovit gott inatt? ♥

Själv har jag sovit jättegott, men trots det så är det ändå tungt att stiga upp. Men med tanke på att jag kommer att få träffa hjärtat senare ikväll, så känns allting mycket lättare! ..Nu ska jag åka iväg till gymmet och röra på kroppen. Det känns riktigt skönt att träna på morgonen, för då vaknar jag till liv ordentligt och sedan kan jag njuta av en stor, nyttig och mättande måltid. :)

...Dagens schema ser ut ungefär enligt förljande..
08:00-09:00 Vakna till liv.
09:15 Gymmet, ska köra kondition, rygg & Mage.
10:30 Duscha, äta mat och packa klart.
13:00 Uträtta lite ärenden, köpa veckotidningar, mellanmål som jag kan äta på bussen och något drickbart.
14:35-18:25 Åka buss till Gällivare.
Resten av kvällen: Umgås och mysa med hjärtat.


Kokostoppar Lchf Vanilj

Kokostoppar är så mumsiga och så enkla att göra! Det behövs inte så mycket ingredienser och de går hur snabbt som helst att tillverka. Bästa är väl att det är gott oxå, för oss som gillar kokos då förstås. Jag bara älskar kokostoppar, de är en av mina favoriter bland små kakor. ^^

14 portioner
Tilllagningstid:
15 minuter
Kcalorier: 69 / portion

Energifördelning:
Fett: 7g
Protein: 1g
Kolhydrater: 0g

Ingredienser:
30 gram Smör 80% fett
110 gram Kokosflingor torkade
1 st Ägg rått
1 krm Vaniljpulver

Gör så här:
1.
Smält smöret i en bunke. Tillsätt kokos, vanilj och ägg och rör ihop.
2. Forma till små toppar på en plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda i ugn 175°C i ca 7-10 min till de fått en gyllenbrun färg.

Variationstips:
Prova med att blanda i rivet citronskal eller saffran. Eller om du är en choklad älskare så kan du prova doppa botten eller toppen av kakorna i smält mörkchoklad. Mumsigt!
Serveringstips: Utmärkt till kaffet. Eventuellt med lite vispad grädde.  


Gårdagens shopping

Nu tänkte jag lägga upp bilder på alla saker från gårdagens shopping, det blev en hel del överdelar men även lite annat smått och gott. :)   




Jag behövde verklgen nya kläder, för jag började bli så himla less mina "gamla" kläder och att aldrig hitta någonting här hemma som jag vill ha på mig. Haha! ;) Visst garderoben och byron är redan överfulla, men ändå så finns det nästan aldrig något som jag vill ha på mig. Hur kommer det sig?

Look of today ♥


Halsband: Kappahl
Tröja: Vintage
Armband: Kappahl
Linne: Gina tricot
Jeans: Gina tricot 
Skor:
Din sko

Chocomania


Den heter Chocomania och luktar choklad! Inte mäktig choklad utan mer nötig och söt. Personligen så tycker jag att det verkligen låter helt underbart, jag som älskar choklad. Kan även säga att allt detta vill jag verklgen ha! ♥ 

..De ska komma in i butik snart, lägligt till alla hjärtans dag.


Lyssna på kroppen!

God morgon!

Idag är jag alldeles utmattad, trött och otroligt seg. Att ens tänka på att gymma finns inte i min världsbild just nu. Därför lyssnar jag starkt på kroppen idag och vilar ut mig rejält. Tog till och med en liten sovmorgon idag. Skönt! 

..Det enda fysiska jag vill göra idag är att gå en Powerwalk, det får allt duga. Vila är faktiskt väldigt viktigt när det kommer till träning. Dock lite tråkigt faktiskt, vill ju träna och tycker att det är jätte kul! Blir nästan lite rastlös! ^^ Men har lite saker planerat idag ändå, så ska nog ha något att syselsätta mig med om man säger så.  

För tänk såhär:
♥ Träning = Du bryter ner musklerna.
♥ Mat = Du ger näring så musklerna kan byggas upp och bli större.
♥ Vila = Du ger musklerna tid att byggas upp.


Äntligen hemma...

..efter en lång, underbar och rolig shoppingdag i Piteå med min älskade mamma. Självklart så hittade jag lite smått och gott som fick följa med mig hem, eller helt ärligt så blev det en hel del saker. Visar allt imorgon. :)

Nu är jag dock helt slut efter denna intensiva shoppingdag, så denna kväll kommer blir väldigt lugn och bjuder på mys i soffan. Klockan 23.00 är det House och kvällsfika som gäller, och sedan ska jag stänga mina gröna och sova. ^^

2012-01-18


Godmorgon + 10 tips om träning och återhämtning

Godmorgon!

Jag hoppas att alla har sovit gott inatt! Vissa av er sover kanske fortfarande men de flesta av er är nog vakna och är på erat jobb eller i skolan nu, själv så är jag uppe lite tidigare än vad jag brukar vara i vanliga fall. 

Min väckarklockan väckte mig vid 08:00, och nu är jag redo för att bege mig mot gymmet för dagens härliga träningspass. :) 

Medans jag är på gymmet så kan ni ju läsa dessa 10 tips om träning och återhämtning.

♥ Punktförbränning fungerar inte! Kroppens förbränningssystem tar ingen hänsyn till vilken del av kroppen som arbetar, den använder helt enkelt den totala energi som finns lagrad. När kroppens fettdepåer töms sker det i en genetiskt förutbestämd ordning som inte kan påverkas.

♥ Det finns inga minuskalorier! Varje kalori som tillförs kroppen ger lika mycket energi oavsett vilket livsmedel den ingår i. Kroppen kan inte gå minus på saker som tillförs den.

♥ Man kan inte äta till sig större muskler! Protein blir inte muskler av sig självt, utan det är den fysiska överbelastningen som stimulerar till muskeltillväxt.

♥ Ät efter klockan sex på kvällen! För att kroppen ska kunna hålla blodsockernivån jämn och fungera optimalt är det bäst att fördela energiintaget över hela dagen och kvällen. Om du hoppar över mellanmålet/middagen på kvällen kan kroppen ställa in sig på "sparlåga". Kroppen använder då inte den tillförda energin till att anpassa sig efter de yttre fysiska krav som ställts.

♥ Fett kan inte omvandlas till muskler! En gång fett- alltid fett. Muskelceller och fettceller är byggda på helt olika sätt och kan inte förvandlas till något annat. Om du vill bli av med fettväv måste du öka användningen av fetter t ex genom att träna.

♥ Muskler blir inte fett när du slutar träna! Däremot är det sant att om den som slutar träna fortsätter äta lika mycket som tidigare, kommer den personen att minska sin muskelmassa och öka sin fettvävnad.

♥ Inomhuscykling är inte styrketräning för benen. Inomhuscykling är konditionsträning och belastar framför allt hjärtmuskulaturen. Om du vill bli starkare i benen behöver du utsätta dem för överbelastande styrkeövningar.

♥ Återhämta dig inom 30 minuter. Efter träning är depåerna tömda och kroppen behöver fyllas på med både kolhydrater och protein. Direkt efter träning är inlagringsmöjligheten störst. Faktum är att redan efter 30 minuter börjar de signaler i kroppen som styr nybildningen av proteiner i muskelfibrerna att avta.

♥ Styrketräning höjer din ämnesomsättning. Muskelmassa kräver mer energi än fettväv. Styrketräning med ökad muskelmassa som följd innebär således att du ökar din ämnesomsättning även under vila.

♥ Konditionsträning är en färskvara! Det går inte att lagra och spara sin kondition, eftersom kroppen strävar efter att anpassa sig till de yttre krav som ställs. Om du inte ställer några krav på din kropp kommer inte fysiken byggas upp. För att vara i god form måste du träna regelbundet.


Godnatt

Yes, nu säger jag godnatt till er, ska stänga av datorn och kolla på tv ett tag istället, måste försöka sova snart eftersom jag ska sitga upp tidigt imorgon. Men det är dock inte så lätt att försöka sova denna tid, då jag nästan alltid brukar somna vid två tiden på natten. Aja jag har ingen val.. Men godnatt på er, så hörs vi imorgon pluttisar. NattiNatti! ♥

10 Saker jag vill göra innan jag dör! ♥

En lista på några av alla saker jag vill göra innan jag dör! Förutom allt det här självklara som att skaffa familj, leva ett långt lycklig liv och bli rik så finns det faktiskt massa andra saker jag vill göra. Vissa saker är kanske mer uppnåeliga än andra, men ändå.. Det är mina Drömar! :) 

1.
Klappa en tiger!
2. Resa och uppleva: Florida, New York, Thailand, Afrika osv.
3. Köra rallybil på en häftig barna.
4. Jobba inom träning och hälso branchen.
5. Köpa mitt drömhus.
6. Dyka i havet med delfiner, hajar och andra fina fiskar.
7. Åka på en lyxkryssning!
8. Se en bra film på en Drive in BIO.
9. Köra en road trip genom hela Europa.
10. Flyga i en luftbalong. 

Detta är några saker jag vill göra inan jag dör, självklart så finns så mycket mera! Hur ser eran lista ut?


Denna tisdag i ord..

Tidigare idag: Så har jag gjort massa "måsten" som att; träna, duscha, diska, städa, äta mellanmål, fixa lite små saker i lägenheten och tagit en kort promenad hem till min mor och far.


Just nu: Vilar jag ner maten från dagens super goda middag som bestod av ris, kyckling, sallad och mjölk.


Snart: Ska jag bege mig ut för att gå en lång och härlig promenad. :)


Senare ikväll: Blir det mest troligt att bara ta det lugnt hemma i lägenheten tills dess att jag ska sova. Tända lite ljus, läsa någon bra tidning, lägga en uppiggande ansiktsmask, ta ett härligt fotbad, smörja in kroppen med någon bra hudkräm, se på tv och äta en god kvällsfika.


Svar till läsare


Ja, Självklart så kan ni få se det. :) 

..Men jag måste få förvarna er om att det inte har bildats så mycket muskler än, har ju bara tränat i någon månad och det var först vid nyår som jag började träna på allvar och ge 110%. Men musklerna kommer väl så småningom. Så var snälla mot mig nu. Haha! ^^ 

En perfekt Mellis

Har nyss ätit en underbart god mellis. :) 

Jag tycker att mellis är rätt så gulligt faktist. Jag minns att när man var mindre och kom hem från skolan tidigt gjorde man alltid iordning en macka eller något liknande och satte sig framför Cartoon Network och fikade. Sedan satte man igång att lösta matematikuppgifter som man fått i läxa eller lekte med något roligt ända fram middagen. Gulligt! ^^ 

Jag äter fortfarande mellis nästan varje dag och jag ÄLSKAR det lika mycket än. Man får ta en paus i vardagslivet och bara njuta av den goda måltiden och titta på lite tv eller läsa i någon bra tidning. Haha! Oj, nu blev det mycket text. ;)

Dagens gröna, och underbart goda mellis! ♥


Dagens träningsdos

Nu har jag tränat klart för denna dag. Rygg och mage har nu fått en ordentlig träningsdos. Så nu har jag fått massa ebergi efter passet. Gött! ^^ 

Nu är det däremot dags för mig att ta en snabb dusch, och sedan måste jag tyvärr ta tag i städandet och diska bort massa disk och fixa lite i lägenheten..  

- Ciaaaao så länge!

Jan. 16, 2012

Nu har Chrstian farit, känns så tomt redan! Längtar tills han kommer hem igen så jag har någon att gnälla på och bråka med. Haha! Ne, självklart så skojas jag bara, jag vill bara ha någon som jag kan mysa och prata med om allt mellan himmel och jord. Men jag träffar ju honom igen om några dagar. :)

..Men nu måste jag byta om, ska fara på gymmet och träna alldeles strax, och sedan efter träningen blir det att bara ta det lugnt och kolla på Mammor & minimodeller. Kommer nog ändå bli en bra kväll!


Cooking!

Just nu steker Christian köttfärs inför dagens taco-middag, han lyckas alltid göra den extra god. Ikväll så far ju Chrstian till Gällivare igen för att jobba en vecka. Så vi kännde för att göra extra god middag idag.  ...Men nu måste jag skynda mig till köket och hjälpa till med maten. :)

Tacos är en maträtt som jag aldrig kan få nog av! Love it! ♥


Ta hand om dina läppar


Dina läppar får stå ut med en hel del, men förbises konstigt nog väldigt ofta i den dagliga hudvårdsrutinen. Huden på läpparna är papperstunn och yttre påverkan kan lätt göra dem torra och spruckna. Se till att vårda dem rätt.

Huden på läpparna är tre till fyra gånger så tunn som i resten av ansiktet, och den slits ut ungefär fyra gånger snabbare. Dessutom finns det inga talgkörtlar på läpparna som förser dem med en skyddande hinna som håller dem mjuka och lena.

Allt från att andas och äta till att fukta läpparna överdrivet mycket kan torka ut huden. Saliven förvärrar faktiskt situationen eftersom den nöter bort viktiga oljor. Eftersom dina läppar är ständigt utsatta för yttre påverkan är det viktigt att du vårdar dem med en bra produkt.

Måndag

Idag hade jag ingen tid att passa, så jag bestämde mig för att ta en liten välbehövlig och underbar sovmorgon! :) 

..Om ett litet tag så ska jag äta brunch, väntar bara på att Christian ska komma hem från gymmet så vi kan äta tillsammans. Dock så börjar jag bli extremt hungrig, så jag hoppas att han inte är allt för långt bort. ^^

Dagens planer:
x
Ut och göra några ärenden.
x Träna. 
x Titta på Mammor & minimodeller


Zumba, ingenting för mig

Har just utfört mitt första zumbapass någonsin. Det var riktigt kul och helt klart värt att testa, men dock så tror jag inte att det var någonting för mig. Jag gillar helt klart ett pass på gymmet mer, om jag ska vara helt ärlig. :) 


Zumba ikväll!

Just nu sitter i soffan och slöar, men om ett litet tag ska börja med dagens middag. Börjar dock var gaaalet hungrig, men jag ska vänta med middagen ett litet tag till.. 

Efter middagen så ska jag försöka vila och ta det lugnt en stund, för halv åtta ikväll ska jag testa på zumba för första gången! Äntligen, ska bli jätte roligt! Har velat testa zumba länge, för det verkar vara så himla roligt + att jag har hört att det ska vara bra träning. ;)


Det här händer när du styrketränar


♥ Dags för gymmet


God morgon! 

Klockan är just över 10:00 och jag har nyss vaknat! Även denna dag kommer jag att starta med ett härligt träningspass på gymmet. Älskar att träna på morgonen, jag blir så himmla pigg och får massa energi till resten av dagen. :)


Lördag kväll

Ännu en kväll har passerat och det börjar bli dags att lägga sig så man orkar upp på gymmet imorgon. Ikväll har jag inte gjort så mycket annat än att umgås med Christian och min familj. Pratat, spelakort, och självklart ätit lite, eller bättre sagt massor med choklad! :)

Det blev föresten inget gym ikväll så jag ska istället köra ett litet längre och hårdare pass imorgon på morgonen, och då ska jag även inviga mina nya, fina och förhoppningsvis sköna träningsskor. ^^

Gott natt & Sov gott! ♥


Slipsknutar

Slipsen är förmodligen den vanligaste manliga accessoaren. Trots detta är det väldigt vanligt att när mannen förr eller senare hamnar i det läge att en slips ska knytas står handfallen och kliar sig i huvudet. Därför har jag kikat runt lite på olika sidor och lyckats hittat en perfekt akuthjälp till er herrar.

Oriental - Den enklaste möjliga knuten, en lite och smal knut som dock kan bli klumpig och lossna. Används med fördel till slipas av tjockt tyg.


Halvwindsor - Denna symmetriska knut ligger storleksmässigt mellan Four in hand och Windsor och passar därför de flesta kragar.


Hannover - En fullständigt balanserad och symmetrisk triangulär knut som gör sig bäst med en bred krage.


Lycka till! ;)



Tips - Benövning!

BENLYFT MED CIRKLAR

Detta är en rätt vanlig övning ändå. Den ser ganska mesig ut, men jag lovar att den tar riktigt bra! Detta gäller då utsida lår!

Ligg på sidan av kroppen, gör därefter små benlyft upp och ner.

På det tolfte benlyftet så stannar du och
gör små cirklar åtta gånger medsols med benet.

sen byter du håll och och kör åtta gånger motsols.

Byt därefter ben och sen upprepar du övningen tre gånger.




♥ Nya träningsskor


Vad tycker ni om mina nya träningsskor? Visst var dom fina! Så jag måste verkligen tacka min snälla mamma och pappa som var gulliga och betalade dessa snyggingar åt lilla mig. :)

Jag behövde verkligen nya träningsskor eftersom jag har haft mina gamla skor i minst fem år. Mina ben och fötter förtjänade självklart ett par nya skor.


Visste du att...

..Uppvärmning är inte slöseri med tid under träningen.
När du värmer upp ökar syre tillförseln till musklerna, vilket gör att du orkar mer och presterar bättre när du sätter igång med träningen. Uppvärmningen gör också att ledvätska utsöndras, som smörjer dina leder och gör dig smidigare. En annan viktig faktor är att du minskar risken att göra dig illa. Försök att ta minst fem minuters uppvärmning, då kan du utföra din träning på ett bättre sätt, plus att du slipper skada dig. Tips på uppvärmning: En rask promenad till gymmet, lätt jogging på löparbandet eller lätt cykling.


♥ Frukost

Ahh, skönt med Lördag! Har just varit på ett härligt morgonpass på gymmet och sitter just nu och njuuuter av min frukost! Fasen, jag ÄLSKAR frukost! Brukar till och med längta till den när jag går och lägger mig om nätterna! Är ni likadana? ;)

Dagens planer:
Morgon träna.
Kika efter nya träningsskor.
Städa lite.
Laga en god och hälsosam middag. 
Kvälls träna.


Kvällsgott

Har just kommit hem och in genom dörren efter en lång kvällspromenad. Nu tänker jag bara slappna av resten av kvällen tillsammans med mitt hjärta och göra absolut ingenting! Förutom att mysa, äta gott och kolla på film. ^^

Imorgon är det dags för att träna igen, jag är extremt taggad!


Grönkålschips- nyttigare än vanliga chips

Detta är något väldigt lättlagat och mycke nyttigare än vanliga chips! Dessa frasiga godingar är perfekta att mumsa på då det är myskvällar. Du kan även smula över chipsen på mackan, en matig sallad eller toppa en värmande soppa med.

Grönkål är förövrigt en av det nyttigaste grönsakerna du kan äta.
100 g grönkål innehåller: 44,8 kcal, 28 mg C-vitamin, 134 mg kalcium, 1,1 mg järn och 0,8 mg A-vitamin.

En sats
En bunt med färsk grönkål (ca 1 liter), avsköljd och mittvenen bortskuren
1 msk extra virgin olivolja
1/4 tsk flingsalt alt. 1/8 tsk vanlig salt

Gör så här:
x
Värm ugnen till 200°. Riv grönkålen i mindre bitar. Lägg dem i en skål och häll över olja och salt. Massera ihop allt.

x Klä in en bakplåt med aluminiumfolie. Sprid ut grönkålen på plåten utan att bitarna överlappar varandra.

x Grädda i ugnen i ungefär 10 minuter, tills bladen är krispiga men fortfarande gröna. Servera!


Jag och Christan är kockar idag

Vi håller just på at lagat middag till oss själva!

Dagens middag blir chorizo korv med ugnsstekta rotfrukter och senapscréme. Jag hoppas att det kommer bli riktigt gott, jag vet dock inte om detta är det, för det är första gången som vi tillagar och smaka denna mat. ^^


Irriterande fördomar mot smala människor

Många får för sig att det endast är överviktiga människor som behöver äta rätt och träna. Det är totalt skitsnack som är hämtat ur luften och är ett bevis på okunskap..

Några irriterande kommentarer man får stå ut med ibland är:
♥ Bantar du eller, varför äter du så? Du är ju redan så smal.
♥ Ät en pizza eller drick en liter grädde, det gör inte dig någonting.
♥ Varför tränar du? Det behöver inte du göra som är så smal etc.

Bara för någon dag sedan fick jag höra det och kom då på att jösses, sånt där hör man rätt ofta ifrån människor, något jag tycker är extremt irriterande. ALLA behöver träna och äta rätt, oavsett om du är smal eller tjock. Även fast jag är smal, hur tror ni min insida skulle se ut? Hur skulle jag må om jag åt chips, godis och glass varje dag? Inte särskilt bra, eller hur?

Träning och hälsosam mat är alltså för ALLA människor, för att man ska kunna känna sig pigg, fräsch och stark som en björn. ;) Det är även bra för att slippa sjukdomar, skaderisker och så är det bra för att håla blodcirkulationen igång. Och faktiskt, en rund människa som är aktiv är galet mycket bättre än en inaktiv, smal människa!

Så tänk på detta!


VARNING: 5 flytande kaloribomber

1. Smoothie på flaska. Det kan tyckas sunt med mixade frukter, som dessutom ofta är fyllda av extra vitaminer, nyttiga alger eller annat. Men läs gärna det finstilta, det finns varianter som innehåller upp till 480 kalorier och extremt mycket onödigt socker.

2.
Billiga juicedrycker. Se prislappen som en varningssignal. Är priset lågt är också tillverkningskostnaderna låga. Det innebär i klartext, lite eller ingen naturligt fruktjuice, mycket tillsatt socker och framför allt mycket vatten. Den här typen av dryck lockar ofta med "tillsatta vitaminer" eller annat.

3.
Öl. Vad är en uteservering utan denna bärnstensfärgade dryck? Ja, ett lite bättre ställe kanske? Öl är flytande kolhydratsfestivaler och ett glas ger dig 300-400 kalorier.

4.
Energidrycker. Socker, färg- och smakämnen, och så lite koffein på det. Vill du få en kick, ta en slät kopp kaffe istället! Och vissa vill göra alkoholdrinkar av eländet? Tänk om!

5.
Smaksatt islatte. Här trängs fett och socker och ofta konstgjorda smakämnen i en och samma flaska. En islatte kan ge dig upp till 300 kalorier, unna dig en glass istället!

Själv så äter jag hellre mina kalorier än dricker dem, då jag först och främst prioriterar mättnad! Vad prioriterar du? ^^


Nu är jag vaken

God morgon!


Förlåt för att jag inte skrev mer igår, men efter min långpromenad så fastnade jag framför en bra film och sedan då den var slut så var jag för trött för att sätta mig vid datorn och skriva..

Har dock inte så mycket att göra just nu, i vanliga fall så skulle jag ha tränat för fullt vid den här tiden. Men idag är det ju som sagt en vilodag helt utan träning, så kroppen får en chans att återhämta sig ordentligt. Men jag känner redan nu hur mycket jag vill till gymmet och röra på mig.. Det kommer nog bli väldigt jobbigt att låta bli att fara till gymmet idag.  ^^ 

Dagens få planer:
x
Kika i lite affärer och kanske kolla efter ett par nya tränings-skor.
x Laga en god och nyttig middag. 
x Gå en liten promenad.



Promenad på g

Nu börjar jag känna mig rastlös som bara den, så jag ska alldeles strax ta på mig lite varmare kläder och sedan bege mig ut på en lång härlig promenad. Skriver mer senare ikväll! :)

♥ Lite nya tränigskläder



Har handlat lite nya snygga täningskläder idag. Man får sig verkligen en extra "push" med lite nya träningskläder, så nu längtar massor tills nästa gång jag ska träna så jag får anväda dem. :)

Fyndade dessa snyggingar på Intersport, sport-BHn kostade mig endast 200 kronor och täningsbyxorna 250 kronor. Det är dem helt klart värda!

Åtta saker du inte visste om dina bröst..

...vid träning - och lika många anledningar att investera rätt sport-bh.



Torsdag


Nyduschad, ny ätit och lite sliten efter dagens härligt morgonpass på gymmet.
Nu har jag tränat tre dagar i rad, jag tycker jag är duktigt som faktiskt håller det jag lovar mig själv. Dock så tror jag inte att jag ska gymma i morgon, det kan vara bra om jag låter mina muskler få vila litegrann. ^^ 

Dagens planer:
x
Morgon träna.
x Fara på intersport och kika efter en snygg sport-bh.
x Gå en promenad och få lite frisk luft.
x Äta våfflor hemma hos mamma och pappa.

God natt & sov gott ♥


Denna Onsdagkväll

Just nu: Håller jag och Christian på att göra en "gegga" som vi ska ha på våra rostade mackor senare ikväll till vårat kvällsfika.   
Snart: Så ska jag, Christian, tommy och Jenny se filmen Zombieland.
Senare ikväll: Ska jag gå en liten kvällspromenad, och sedan avsluta denna kväll med lite film-mys med Christian och samtidigt äta den super goda kvällsfikan. :)  


Look of today ♥


Skinjacka: Vintage
Skjorta: Vintage
Jeans: Gina tricot
Boots: Din sko

Träning- och hälsotips till er killar

Japp, det är självklart även killar som läser min söta lilla blogg, så jag tänkte vara gullig och slänga in lite tips till er killar som bland annat vill bygga lite muskler! ..Och det gillar ju vi tjejer! ^^

Livsmedlen nedan är inte bara nyttiga och bra för din hälsa. De kan också ge dig en extra skjuts mot den där drömkroppen du jobbar så hårt för på gymmet. Lägg till två eller tre av nedanstående livsmedel till dagens tre stora mål och dessutom ett av dem som ett nyttigt snack och du är på god väg. 

Mandlar och andra nötter (med skalet kvar)
Egenskaper: Hjälper kroppen att bygga muskler och stoppar sötsuget.
Motverkar bland annat: Hjärtproblem, rynkor, cancer och högt blodtryck.

Bönor
Egenskaper: Reglerar matsmältningen, hjälper kroppen att bygga muskler och även att bränna fett.
Motverkar bland annat: Högt blodtryck och hjärtsjukdomar.

Spenat och gröna blad
Egenskaper: Nautraliserar fria radikaler (molekyler som accelererar åldringsprocessen).
Motverkar bland annat: Cancer, stroke och hjärtproblem.

Mejeriprodukter (med lågt fettinnehåll)
Egenskaper: Bygger starka ben och speedar på viktnedgången.
Motverkar bland annat: Högt blodtryck och cancer.

Havregrynsgröt (osötad)
Egenskaper: Boostar din energi, reducerar kolesterol och håller blodsockernivån.
Motverkar bland annat: Hjärtsjukdomar och diabetes.

Ägg
Egenskaper: Hjälper kroppen bygga muskler och även bränna fett.
Motverkar bland annat: Fetma.

Kalkon
Egenskaper: Stärker immunförsvaret och hjälper kroppen bygga muskler.
Motverkar bland annat: Fetma.

Jordnötssmör
Egenskaper: Hjälper kroppen bränna fett samt bygga muskler.
Motverkar bland annat: Rynkor och fetma.

Olivolja
Egenskaper: Sänker kolesterolhalten och boostar immunförsvaret.
Motverkar bland annat: Cancer, hjärtsjukdomar och högt blodtryck.

Fullkornsbröd, flingor och andra fullkornsprodukter
Egenskaper: Hindrar kroppen från att lagra fett.
Motverkar bland annat: Cancer, hjärtsjukdomar och högt blodtryck.

Proteinpulver
Egenskaper: Hjälper kroppen att bygga muskler och bränna fett.
Motverkar: Fetma.

Bär
Egenskaper: Skyddar hjärtat, stärker seendet, förbättrar balansen samt kordination och har även viss förbättrande effekt på korttidsminnet.
Motverkar: Fetma, cancer och hjärtsjukdomar.


Morgontränat

Jag har precis kommit hem från träningen och fått i mig frukost, så nu är jag både pigg och mätt. Täningen gick super bra idag, jag hann med massa övningar och jag fick stretchat mycket. Men det bästa är nog ändå att Christian faktist tyckte det var små roligt på gymmet och kommer mest trolligt fortsätta. ^^

 

God morgon!

Klockan är snart 09:00 och jag vaknade för ett litet tag sedan! :)

Om en liten stund så ska jag bege mig till gymmet för ett litet morgonpass tillsammans med Christian. Japp, ni läste rätt! Idag ska han faktist följa med till gymmet och pröva lite smått och se om träning på gym fortfarande är någonting för honom. :) 


Tränat färdigt

Nu har jag varit och tränat intensivt i över en timma, stretchat klart och ätit en liten återhämtnings måltid. Dock så har jag massor av energi kvar så jag ska ut och gå en liten kvällspromenad nu, jag ska även försöka få med mig Christian, men det blir nog inte det lättaste. ^^

Träningshandskar ♥


Dessa träningshandskar har jag hittat på Inter Sport och de kostade mig så lite som 180 kronor, och det är dom helt klart värda. För nu slipper jag förhoppningsvis få några fler jobbiga blåsor i mina häder då jag tränar. :)

Dagens Middag

Just nu håller jag och Christian på att lagat middag till oss själva.


Dagens middag blir makaronpudding med rivna morötter till. Det är första gången jag tillagar detta, men jag tror och hoppas att det kommer bli riktigt gott. ^^


Lite senare har jag även tänkt visa er mina nya bästa vänner på gymmet, självklart så menar jag mina nya träningahandskar. Så nu kommer jag aldrig mer behöva lida av stora blåsor i mina händer. Love them! ♥

Visste du att...

..Vältuggad mat ger färre kalorier. Genom att tugga maten 40 gånger innan du sväljer kan du minska måltidens totala kaloriantal med 12 procent. Det tar cirka 20 minuter innan hjärnan kan registrera mättnadskänslan, och ökar du antalet tuggningar och måltidens längd hinner både huvud och mage med.


Tisdag

Godmorgon! ^^

Jag ska alldeles strax göra mig någontig att äta och sedan ska jag börja mig att fixa mig. Denna dag ska jag bara ta det lugnt och inte känna någon stress. Jag ska bland annat kika i lite affärer, men det enda jag VET att jag köpa är ett par träningshandskar. :)

                                        Dessa skulle jag vilja ha, riktigt fina! 


Kika i lite affrer och kolla efter ett par träningshandskar.
Spela lite basket?
Träna.


Lyxigt gott

Jag älskar att äta någonting extra gott på vardagskvällar. Särskilt efter en lång dag av massa stress, träning och andra saker. Kvällens vardagslyx består av en omelett med mozzarella och tomat. Gott och extremt mättande! ^^

Vad gillar ni att äta på kvällen, när ni vill ha någonting extra gott?

Sov gott! :)


Fem mål om dagen...

..och små måltider. Vi bör äta med 3-4 timmars mellan rum för hålla uppe förbränningen i kroppen. Så fort vi inte äter så tänker kroppen - får jag ingen mat får jag behålla de jag har. (Delvis vårt fett då) Det är vår försvarsmekanism i kroppen. Så för undvika detta och ha en bra förbränning hela dygnet så ät små mål, flera gånger om dagen!

Det är självklart ett stort plus om måltiderna dessutom är nyttiga och sker på regelbundna tider. ^^


En sån där stressig dag

Idag har det varit en sån där stressig dag! Om ni vet vad jag menar? Man har massor att göra, men man har inte så mycket tid på sig att göra det. Men nu är jag äntligen klar med det viktigaste och ska sätta mig ner vid köksbordet och njuta av en lugn middag utan massa stress. ^^

Måndag - Ny vecka, nya möjligheter!


Det känns riktigt HÄRLIGT med måndag idag! För den här veckan ska jag vara mega-effektiv och ska bland annat fortsätta vara lika flitig med min träning, laga goda och nyttiga middagar åt mig och Christian nästan varje dag, skriva klart mitt CV, städa och rensa i lägenheten och massa mer saker. Älskar de veckor jag får något vettigt gjort! :)

Dagens planer:
Vara snäll och hämta Elias i Avaviken.
 Kika i lite affärer och handla mat.
Träna! :)
Mini hemmaspa.
Laga en god men väldigt sen middag åt mig och Christian.

Söndag kväll

Ännu en dag har passerat, och nu är det inte länge kvar tills Hjärtat kommer hem! ♥ Imorgonkväll så får jag äntligen mysa med honom igen, har saknat honom ovanligt mycket denna vecka..

Men nu ska jag fördriva tiden så jag blir trött och kan somna någon gång. Så denna kväll kommer jag att avsluta med filmen Back to the future 2, och till den så ska jag äta någon god kvällsfika. Sov gott! 

Så stoppar du sötsuget!


Ät regelbundna måltider 5 gånger om dagen.
Se till att alltid äta frukost, mellis, lunch, mellis och middag. Om du äter regelbundet hela dagen så håller sig ditt blodsocker på en stabil och jämn nivå. Detta gör att du slipper blodsockerdippar som leder till trötthet och sötsug. En jämn blodsockerkurva ger jämt humör.

Akta dig för tuggummi!
När du tuggar tuggummi tror din kropp att det ska komma ned mat i magen. När du lurar kroppen med ditt tuggummi så leder det till att du kan få hungerkänslor/sötsugkänslor helt i onödan. Tuggar du för att få bättre andedräkt efter kaffet? Prova sockerfria minttabletter istället!

Drick mycket vatten, variera smaksättningen.
Ibland kan du känna dig sötsugen trots att sötsuget bottnar i ren törst. Drick vatten! Variera gärna smaksättningen av vattnet! Citron, blåbär, gurka, apelsin och hallon är gott i vattnet. 

Ha alltid frukt/nötter/russin i handväskan.
Om sötsugen slår till så är det bra att ha ett hälsosamt alternativ tillhands. Det är lättare att hoppa över att köpa den där chokladkakan om du istället har en frukt att knapra på. Efter ett tag kommer du att känna ett "frukt/nöt/russin-sug" istället för ett godissug.

Paus i städandet

Efter min promenad som för övrigt var väldigt snöig och kall så bestämde jag mig för att ta tag i att städandet, jag gillar inte då det är saker överallt och där de inte ska vara. Så jag var som tvungen att göra något åt det..

Fast jag har tagit en liten paus och dricker lite te, men jag ska alldeles strax fortsätta städa, och nu ska jag ge mig på att städa i garderoben. Jag ser inte fram emot det för just nu se det ut som en bomb har slagit ner i den. ^^

Godmorgon, mitt på dagen!

Just nu känner jag mig 100% utvilad, för idag sovde jag fram till klockan 12:00. Superskönt att få sova ut ordentligt!

Jag har faktist börja fundera på att storstäda lägenheten idag. Men jag tror att jag ska bege mig ut på en liten promenad innan jag börjar fundera på allvar att ta fram alla städprylar och börja städa. Men lägenheten behövs verkligen städas, så jag har nog inget annat val. ^^ 

Ha en bra dag!
Njut av den, för imorgon är det måndag igen.


Vill du se dina resultat?

För att kunna se dina träningsresultat så tycker jag att du ska skrota din våg här och nu, och leta fram ditt måttband istället. Med måttbandet kan du mäta och se dina minskade centimetrar. Och som ni kanske redan vet så väger muskler mer än fett.. Så många går rent av upp i vikt när de börjar träna och då tror de att de inte får några bra resultat utav sin träning. Man kan kort sagt säga att ni blir totalt lurad av vågen. Så mäta dig en gång i veckan, skriva upp i en liten bok. Sedan kan du gå tillbaka och se dina resultat. Smart va? :)


Äntligen hemma

Nu har jag jobbat klart för idag. Skönt! Fast jag har faktist haft ganska roligt på detta jobb, så jag kan absolut inte klaga. :)

..Det finns några som undrar över vad jag riktigt har jobbat med idag. Så jag tänkte berätta att idag har jag tillsammans med några personer till, kört skoter så gott som hela dagen. Vi har kört upp massor med spår till några testbanor på en väldigt stor sjö. Men nu är vi helt klara och jag kan erkänna att jag är väldigt mör i kroppen nu efter åtta timmar med skoterkörning. ^^

Precis så här har vi spårat upp på ett väldigt stort område, och jag kan lova er att det ta väldigt lång tid då man inte får köra snabbt. ;)

Skönhetstips


Lördag



Det är en härlig lördagmorgon, och just nu sitter jag under min varma filt och tittar på Boog & Elliot samtidigt som jag äter en nyttig frukost. En mangolassi, supergott! ..Men nu måste jag skynda mig lite, har en jobbtid att passa idag. ^^

Dagens planer:
♥ Jobba mellan klockan 08:30-15:00. 
♥ Gå en långpromenad.
♥ Myskvkäll med tv:n, en bra film, fruktsallad
och självklart några bitar mörk choklad.

Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon kronor


♣ Det första jag skulle göra hade varit att boka en utlandsresa åt mig och min familj, och sedan en resa åt mig och mitt älskade hjärta.
♣ Jag skulle ha köpt lite dyrare saker som en systemkamera, bil och ny telefon.
♣ Självklart så skulle jag ha tagit en ordentlig shoppingrunda.
♣ Sedan skulle jag spara de pengar som blir över till ett fint hus.

This is what healthy looks like


Okej, nu har jag tränat. Vad tänker du göra? Ja du, där. Det finns alltid något du kan göra, här och nu. Plankan 3x30? 20 upphopp? 50 ryggups? En powerwalk? Allt räknas! Get up! ;)


Fredag

Vaknade för lite mer än en timma sen,
och just nu ser jag en film och äter frukost!
Om ett litet tag ska jag byta om till träningskläder och
bege mig mot gymmet för veckans sista träningspass.
Vad ska ni göra idag? :)

Tränat + ett inspirationskollage

Har just varit och tränat i ungefär en timme på gymmet tillsammans med Emelie. Kvällens uppvärming blev att cykla i tio minuter och sedan blev det att köra armar och axlar för hela slanten. Känns riktigt härligt!

Tänkte även ge er ett litet snabb tips om hur ni kan göra er träning bättre och roligare, gör ett snyggt kollage med bilder på snygga kroppar, nyttiga maträtter, citat och allt som kan inspirera just dig att få ihop motivationen nästa gång du ska träna! Detta "inspirationskollage" passar helt perfekt till att använda som skrivbordsbakgrund på datorn, skriva ut och sätta upp på erat kylskåp och innanför skaferiet för att påminna er själva om att äta bra och att träna mycket, håller ni inte med? Dock så ska jag klistra ihop ett eget "inspirationskollage" då jag har tid, kan visa er det senare då det är klart! ^^

Ricinolja för håret


Den här oljan kallas för ricinolja, och en sak är då säkert, den ska jag köpa. Finns på apoteket för endsat 40 spänn, inte dyrt alls! Det är en olja som gör så att håret växer dubbelt så snabbt än vad det brukar göra. (Oljan är egentligen inte till för håret, bara så ni vet.) Efter två veckor har håret växt lite mer än vad det brukar. Dock har jag själv inte provat det, men det ska jag absolut göra. Ska även ta före och efter bild, så då får vi kanske se ett bra resultat. Jag hoppas det i alla fall! ^^

Såhär gör man: Man masserar in oljan i hårbotten innan man ska tvätta det och låter det verka i ca 45 min. Sen är det bara att tvätta, kan vara lite svårt att få ur. Tänk på att lägga i schampo i torrt hår först, det blir lättare att få ur då! Detta ska man göra 2-3 gånger i veckan ungefär. Förutom att håret växer så känns det mycket starkare.

Före- och efterbilder. Denna tjej har använt ricinolja i en månad.


Intressanta fakta

Brukar din mage vara kall fast du svettas som en gris då du tränar? Här kommer intressanta fakta: Då du tränar hårt så leder kroppen blodet dit det behövs, alltså till dina muskler och bort ifrån områden som är mindre prioriterade för tillfället som din matsmältningsapparat. Så känn på magen nästa gång du tränar - är den kall så tränar du hårt!


God morgon! ♥

Torsdag, en ny dag med nya möjligheter att förbättra kropp och själ! Själv drar jag alldeles strax ut på en uppigande promenad och senare ikväll ser jag fram emot ett träningspass på gymmet.

Dagens to do list:
♥ Gå en uppiggande promenad och sedan äta en nyttig frukost.
♥ Börja fundera och skissa på vad jag ska sy för något fint på min nya symaskin som jag fick i julklapp. Det ska bli så himla roligt att pyssla lite idag, var ett tag sen sist.
♥ Fara på gymmet och träna.
♥ Mys framför Mission impossible 2. Såg ju ettan igår så jag måste jag självklart se tvåan ikväll. ^^




Gymmat

Då var dagens tränings pass på gymmet klart, idag blev det ett lite kortare men väldigt intensivt pass. Först körde jag tolv minuter på trappmaskinen som uppvärmning, sedan körde jag några benövningar. ^^ Så nu är jag helt slut i kroppen och ska bara ta det lugnt resten av denna kväll.

Bjuder på en gammal egobild.

Sallad - nyttigt eller onyttigt?

Överallt får man höra om hur nyttigt det är med sallad, så där slipper man ju dåligt samvete! Eller? Om du bara fyller din sallad med fel saker kan den toppa över 1000 kalorier och då är det lika bra att ta en tallrik hamburgare redan från början!

Heta tips som gör din sallad smalare:
x Använd en liten tallrik och ta inte fler portioner än vad du blir mätt på.
x Börja med de näringsrika mörkgröna salladsbladen, till exempel spenat och romansallad.
x Fortsätt med sallad, gurka, paprika, broccoli och tomater.
x Toppa med proteinrika grönsaker som baljväxter samt magert kött, kalkon eller kyckling.
x Överrös inte tallriken med pastasallad, potatissallad eller coleslaw.
x Spara in på krutonger, kex, nötter, frön, ost och pasta.
x Ersätt salladsdressing med lite creme fraiche eller turkisk yoghurt med pesto.

Se upp för: Oliver i olja, för oljiga bacon, valnötter, parmesanost, olivolja.
Men ha gärna: Kräftor, endivesallat, keso, linser.
Den bästa salladen är grekisk sallad med fetaost och den värsta salladen är skagenröra!

Källa: http://originalet.net/

Eminem feat Nate Dogg - Till I Collapse


Dagens


Dagens humör:
Glad och peppad vill röra på kroppen idag. :)
Dagens borde: Leta reda på en mobilladdare som passar till min mobil, börjar tyvärr ha lite ström i den och jag har glömt mig engen laddare i Pilträsk. 
Dagens frisyr: Ostylad rufsig knut.
Dagens smink: Inget alls, jag är lika vacker utan massa spackel. ;) 
Dagens klädsel: Svarta mjukis byxor, grå kollege tröja och svarta mysiga tofflor. 
Dagens planer: Gå en promenad eller två, diska och fara på gymmet eller kanske badet och röra på kroppen. 
Dagens vill ha: Mörk choklad! ♥ Men jag SKA inte äta någon bit förrän på lördag.. 
Dagens beroende: Röra på kroppen. 
Dagens musik: Eminem feat Nate Dogg - Till I Collapse.  


God morgon! ♥

Vaknade för ungefär en timme sedan, och jag är hur pigg som hells. Dock så är jag inte helt frisk ännu, men det går nog över snart. Nu måste jag äta frukost, och ta en kopp vanilj te. Det känns som jag håller på att hungra ihjäl just nu. Skiver mer sen idag. Hoppas ni får ha en underbar dag! ^^


Ta hand om mig själv ♥


Just nu håller ja på att ta hand om mig själv, och ska alldeles strax ta upp fötterna ur det varma fotbadet och sjölja bort ansiktsmasken. Sedan ska jag bara smörja in kroppen och måla naglarna, och då är jag helt klar med mitt mini spa för ikväll. 

Kvällen kommer jag att avsluta med en nyttig och god kvälsfika, så jag slipper somna hungrig. En riktigt mysig kväll med andra ord, det är bara min älskling som saknas nu. ♥ 


Denna tisdag - mycke "onödig" text

Tidigare idag: Idag har jag bara tagit det lugnt och legat i soffan under mitt varma täcke så gott som hela dagen. Det har varit riktigt härligt att nästan inte göra någonting idag. Funderar faktist på att ta det lika lugnt imorgon också så jag lyckas blir pigg och fräsch någon gång. :)  

Just nu: Tittar jag på The holiday som går på trean. Filmen är en romantisk komedi och handlar om Amanda från Los Angeles och journalisten Iris från London har aldrig träffats, men dras ändå med samma problem: män. Båda bestämmer sig för att åka på semester, och efter att ha fått kontakt med varandra genom en webbsida byter de hus med varandra under två veckor för att glömma sina trassliga kärleksliv. Men kärleken slår till när man minst anar det, och snart knackar drömprinsen på deras dörrar. ♥ 

Lite senare ikväll: Är det dags för mig att ha ett mini hemmaspa med ansiktsmask, fotbad, smörja in kroppen och fixa naglarna. Jag har redan fixat mina ögonbryn tidigare idag, så dem behöver jag inte bry mig om ikväll. ^^

Hiss & Diss


x
Den absolut sista slutrean - Man kan hitta massor av fina saker som egentligen skulle vart svindyrt men som man kan få för under 100-lappen!

x Svarta jeans -
Passar till allt, är snyggt och enkelt! Man behöver inte säga så mycket mer, ni vet vad jag menar.

x All denna snö -
Vem orkar med all denna snö?! Trotoarerna blir helt värdelösa, för dom är är helt täckta av snö en hög plogkant så man måste gå på vägen med all bilar, inge roligt alls! Man måste även skotta, skotta och åter skotta. Det är HEMSKT! Jag vill ha sommar igen..

x Människor som nyser eller hostar rakt ut då de är sjuka
- Jag pratar om dom som sitter på allmänna platser eller är bland folk och helt enkelt bara nyser eller hostar rak ut, utan att hosta i armvecket eller ens försöka vrida huvudet åt sidan då man nyser. Enligt mig så hostar man i armvecket när är bland folk, inget annat alternativ finns. Men tyvärr så finns det människor som inte har lärt sig detta..

x Bloggtorka - Då man faktiskt har tid att blogga men bara inte vet hur man ska formulera sig eller vad man ska skriva om. Nu var det någon vecka sen sist, men jag ogillar det lika mycket ändå.

Yoghurtglass


Tänkte tipsa er om en yoghurtglass som är helt perfekt att äta när du är sugen på något gott men ändå vill vara lite nyttig! :)
 
En portion.
Tilllagningstid: 5 min
Kcalorier: 68 / portion

Energifördelning:

Fett: 2g
Protein: 3g
Kolhydrater: 9g

Ingredienser:
15,0 gram Mango
0,5 dl Yoghurt naturell 3 % fett
1,0 dl Hallon frysta

Variationstips:

Ha i lite banan eller vaniljpulver om du önskar mer sötma.

Gör så här:

1. Häll i bär, frukt och yoghurt (allt ska vara fryst) i en behållare. Mixa samman med stavmixer!
2. Njut!


3e januari 2012

Hej på er!
Har varit vaken ett tag, men jag har nästan inte orkat göra någonting sedan jag vaknade och jag kommer nog inte göra så mycket vettigt under hela denna dag. Jag känner mig sjuk och helt slut i kroppen, tror jag ska krypa ner under mitt varma täcke och bara ta det lugnt och ta hand om mig själv idag. :) 

Dagens planer:
♥ Bara ta det lugnt, och ta hand om mig själv.
♥ Gå en kort promenad så jag får andas lite frisk luft.
♥ Hemmaspa, blev aldrig gjort igår.

Tränat klart

Nu har jag varit duktig och rört på kroppen i nästan en timme. Uppvärmingen blev att cykla i 10 minuter och sedan körde jag ben och rygg. Riktigt härligt att komma igång med mina nyårslöften ordentligt redan nu! ^^

Just nu sitter jag och äter lite blodapelsin för att återhämtar mig lite efter träningen, och på det blir det ordentlig stretching. Det är super VIKTIGT att stretcha efter träning. Stretchen gör att du efter tränigspasset slappnar av lite och tänker igenom vad du har tränat. Ta alltid några minuter och stretcha efter ditt pass! För om du hoppar över att stretcha efter träningen kan du lättare få ömma och korta muskler.. 

Lär dig mer om blodapelsin
Varför är fruktköttet rött? Jo, blodapelsinen har ett naturligt färgämne som gör att en röd färg utvecklas, men bara om apelsinen upplever kyla. Därför odlas blodapelsiner där man har varma dagar och kalla nätter. skalet och fruktköttet är ljusrött tidigt i säsongen, men mörknar senare. Frukter som växer på nordsidan får intensivare färg än de som växer på motsatta sidan. Blodapelsin är en bra vitamin- kick som mellanmål. Enligt experterna bevaras vitaminerna bäst om du äter den naturell.

Tränings dags


...Anyway, tänkte vara gullig och ge er 20 anledningar till att börja träna, innan jag drar och gymmar. ♥

1. Träning ger dig mer livs glädje.
2. Minskar risken för diabetes och andra sjukdommar.
3. Ger blodtrycket en balans.
4. Motion leder till viktnedgång och det hjälper dig att styra dina muskler och få ett hälsosamare liv.
5. Träning i vardagen hjälper dig att få en vikt balans.
6. Gör dig piggare och mindre stressad.
7. Bra för både kropp och själ.
8. Du får ett bättre humör.
9. Ger en bättre självkänsla och man känner sig fräschare.
10. Ger vackrare hud och glansigare hår.
11. Ökar din förbränning med 20%
12. Ökar lust och årk till sex.
13. Lindrar mensvärk med 20%.
14. Gör oss piggare och mer skärpta.
15. Efter ett tag blir man fastare.
16. Man mår bättre och man orkar hålla sig igång hela dagen.
17. Det ger bättre fertilitet.
18. Mer muskler leder till mer förbränning, som i sin tur leder till viktnedgång.
19. Träna istället för att banta, det är dubbelt så effektivt.
20. Leder till att du sover bättre på näterna.

Skönhetstips: Kickstarta ditt nya år!


Börja med ansiktet...

• Koka upp vatten i en kastrull och luta dig framåt med en handuk över.
• Peela hela ansiktet och lägg sedan på en uppstramande ansiktsmask. Lägg gurkor eller isbitar på ögonen!
• Avsluta med en uppfräschande toner och sedan en återfuktande ansikstscreme.
+ Du kan även massera små, runda uppåtgående rörelser i ansiktet för att "väcka" det.

Sedan håret...

• Låta håret vara fett några dagar. Hairrehab!
• Massera det med fingertopparna i små runda rörelser, det gör susen för din hårtoppen!
• Låt någon annan borsta ditt hår eller använd en "huvudkliare". Bra för både hår och huvudvärk.
• Tvätta håret med Yes! Jo men det är bra, det rengör verkligen och håret blir inte fett förrän om en vecka.
+ När du använder hårinpackning (vilket är viktigt efter yes, så håret ej torkas ut) applicera inpackningen efter du har handdukstorkat håret, ha plast runt huvudet och värm handduken i micron. Då blir det bäst effekt!

Och nu kroppen...

• Tappa upp ett varmt bad, droppa i oljor, tänd ljus och sätt på bra, lugn musik.
• Efter attt du har peelat och tvålat in kroppen i badet ska du torrborsta den med en borste eller svamp. Gör det i cirkelformande rörelser och "klappa" hyn, då förbättras blodcirkulationen.
• Smörj in kroppen rikligt i barnolja och plasta sedan in ben och valfria kroppsdelar. Det gör att du blir ännu lenare!
+ Avsluta med några spray av din favoritparfym och deo så känner du dig fräsch på ett kick.

Nu har du badat, fräschat upp det allra viktigaste och är snart redo att bokstavligen "facea" det nya året. Men glöm inte de här små tipsen för att kickstarta både inifrån och ut!

- Noppa ögonbrynen.
- Drick ett stort glas isvatten eller grönt te.
- Borsta tänderna.
- Gå ut en promenad.
- Kolla dig i spegeln och säg hur sjukt snygg och underbar du är.
- Lukta på lavendel, citron eller andra citrusfrukter. Det fixerar sinnena!
- Snurra runt, hoppa eller dansa omrking så du väcker kroppen.
- Toppklipp din lugg eller byt bena.
- Skölj ansiktet och gurgla munnen i iskallt vatten.
- Ät en god frukt.

Happy new you! ♥

Måndag


Hittills idag så har jag nästan inte gort något vettigt alls, förutom att äta en super nyttig frukost. Så nu är det dags för mig att börja ta vara på denna måndag och bege mig ut på en härlig och uppigande promenad. Efter promenaden så ska jag sätta mig vid datorn igen för att börja skriva ett CV. :)


x
Gå en härlig promenad.
x Börja skriva ett CV.
x Diska & städa..
x Träna. :)
x Hemmaspa.

Fixa formen: 10 enkla steg

Nu är det dags att sätta fart på kroppen igen! Med ny kraft och energi kan du kasta dig in i alla äventyr som detta år kommer att erbjuda. Gör som mig och ta tag i träningen i år! Du kommer inte bara att känna dig snyggare utan också få mer energi och bli starkare. Här kommer 10 tips för ett snyggare, piggare och starkare du! ♥

1. Gå från A till B
Köp inget buss/tunnelbanekort. När man måste betala varje gång man ska någonstans är det mycket lättare att motivera sig att promenera i stället. Gå överallt. Du gör av med kalorier och sparar pengar. Så enkelt, så genialt.

2. Rensa kylen
Ut med alla rester och onyttigheter. Handla hem nya färska råvaror och mycket frukt och grönt. Kom ihåg att är man hungrig så äter man det som finns hemma.

3. Glöm inte att dricka vatten
Fyll en kanna, ha i lite bär eller frukt och ställ i kylen. Vatten är gott, och viktigt att få i sig under hela dagen. Och glöm inte - flaskvatten är dyrt och inte speciellt miljövänligt, fyll på flaskan i kranen hemma!

4. Gå en kurs
Anmäl dig till rolig kurs i salsa, afrikansk dans, fäktning eller något annat som du alltid velat prova på. Vem vet, där träffar du kanske någon snygging?

5. Unna dig en hälsodag
Ta en lång promenad innan frukost. Gör sedan en stor fruktsallad och drick ett gott grönt te. Ät en fräsch sallad till lunch och boka in något roligt pass på gymmet på eftermiddagen. Unna dig en lång stretch efter träningen och sedan en god middag. Avsluta dagen med ett skönt bad. Lägg en ansiktsmask och hårinpackning. Och fila fötterna.

6. Hitta en träningskompis
Boka in ett par dagar i veckan då ni kan träna tillsammans. Då kan ni peppa och sporra varandra. Tumma på att ni ska hålla träningslöftet hela året..

7. Prova skriva hälso-dagbok
Köp en fin bok och gör den till din hälsobok.Skriv vad du äter, hur mycket du rör på dig och hur du mår. Hjälper dig att få koll på hur dina vanor ser ut och hur du mår av dem. Det blir roligare att redovisa dina framsteg. Du kommer känna dig så stolt när du skriver ner den där joggingrundan! Till slut får du rutin på mat och träning också.

8. Köp en stegräknare
Tävla med dig själv. Det är löjligt roligt! Mät hur många steg det blir om du går till Ica eller när du går till jobbet eller bara går runt i lägenheten. Se hur många steg du kan få ihop på en dag. Och slå rekord nästa dag… Köp en idag!

9. Få fart på magen
Skippa vitt bröd, ris och pasta och satsa på fullkorn och fibrer. Då får du igång den stackars magen som är i chocktillstånd efter julens och nyårs alla hårda prövningar.

10. Banta inte
Nej, funkar tyvärr inte. Går du ner några kilon, går du garanterat upp igen så fort du börjar äta "vanligt".

Bantning leder bara till fixering. Mat ska ätas och inte tänkas på och pratas om. Lägg din energi på roligare saker. Lagom mycket mat (utan för mycket socker och fett) och motion.
– svårare än så behöver det inte vara.

Glöm inte att njuta av livet. Unna dig goda, mindre nyttiga saker, men låt det vara ett undantag snarare än en regel..

Källa:
http://www.veckorevyn.com/


Jan. 1, 2012


Tidigare idag:
 Hittills så har bara tagit det lugnt och myst med Christian. Vi har gått en liten promenad och myst framför filmen Sex and the city 2 (dock så sov Christian bort hela filmen). Vi har även kollat på Victoria's secret fashion show, dock så missade jag showen då den var innan nyår, så jag hade turen att ha en fin pojkvän som informerade mig om att reprisen på showen var idag. ♥

Just nu: Tittar jag på Svenska hollywoodfruar, men jag ska alldeles strax ut och gå en härlig långpromenad och röra på kroppen ordentligt i ungefär en timme.

Ikväll: Blir det att bara ta det lugnt framför filmen Ett päron till farsa på semester i Europa, och ladda för morgondagen. För imorgon blir det att börja ta mina nyårs löften på allvar, så jag massa mål som jag ska försöka nå. :)


Nytt år med nya möjligheter!

Nu är det som sagt dags för mig att göra några små men betydelsefulla förändringar i mitt liv. Nu är det dags för mig att börja går upp för den branta och långa trappan och det är många trapsteg, men jag har nog inerst inne drömt om just detta klättrande. Men jag har inte vågat satsa och chansa. Nu är det dags för mig att genomgå en utvecklingsprocess. Jag känner mig stark och vill klara detta!


RSS 2.0