Vill du sluta röka?


1. Hitta motivation - varför vill du sluta röka? "För att det är dåligt för dig" är inte bra nog! Hitta istället en kraftfull och personlig anledning att sluta röka. Du kanske vill skydda din familj från passiv rök? Kanske är det tanken på lungcancer som skrämmer dig? Eller kanske vill du helt enkelt se yngre ut? Hitta en anledning som är starkare än suget att tända på.

2. Lek inte superhjälte - det kan vara lockande att kasta cigaretterna och deklarera att du har slutat röka. Men observera att av de som slutar röka utan någon slags terapi eller medicinering är det 95% som börjar igen. Anledningen till detta är att rökning är ett missbruk som gör hjärnan beroende av nikotin vilket medför att det uppstår en rad obehagliga symptom vid frånvaron av nikotin.

3. Prova E-ciggaretter! Du kan nu röka E Cigaretten utan att vara ohälsosam och få i dig skadliga ämnen. Den nya elektroniska cigaretten e-smoke röker du som en vanlig cigarett men får inte i dig några skadliga ämnen. Röken från E-Cigarette som inhaleras och utandas består endast av vattenånga. Smartare, billigare och mycket mer hälsosam. Dessa tre ledord sammanfattar e-ciggaretter. Så, sluta röka, men behåll cigaretten!

4. Fråga din läkare efter annan typ av medicinering - vill du sluta röka utan att använda nikotinbaserade produkter fråga då din läkare efter receptbelagda läkemedel som hjälper dig att bekämpa röksuget.

5. Kämpa inte ensam! Låt vänner, familj och medarbetare veta att du försöker sluta röka. Deras stöd och uppmuntran kan vara till stor hjälp. Du kan även gå med i nån stödgrupp, detta kombinerat med nikotinersättning eller medicinering ökar oddsen för att du ska lyckas väsentligt.

6. Undvik stress! En utbredd anledning till varför folk röker är att nikotinet hjälper dem slappna av. När du slutar röka behöver du ett annat sätt att slappna av! Prova massage, avslappnande musik eller varför inte börja på yoga eller tai shi?

7. Undvik alkohol och annat som utlöser röksuget. Alkohol är den vanligaste anledningen till ökat röksug så undvik alkohol de första veckorna! Om även kaffe gör dig sugen byt då till te de första veckorna. Om du röker efter maten hitta då annat att ersätta cigaretten med, som att borsta tänderna eller ta ett tuggumi.

8. Städa! Har du slutat, släng då allt som påminner dig om rök och städa huset rent från cigarettlukt!

9. Tålamod! Ge inte upp utan prova om och om igen.

10. Träna! Fysisk aktivitet kan minska suget på nikotin och lätta på symptomen. Så fort du känner att du vill röka, hitta på något annat att göra istället. Håll dig sysselsatt!

11. Ät frukt och grönsaker. Försök inte att banta när du slutar röka! Fokusera istället på att äta mer frukt, grönsaker och mat med lågt fettinnehåll. En studie visar att sån typ av diet ger cigaretter en äcklig smak. Så det hjälper dig sluta röka samtidigt som det hjälper dig att motverka framtida sjukdomar.. Inte illa!

12. Belöning. Förutom hälsoaspekten ska du också tänka på de pengar du sparar! Belöna därför dig själv genom att spendera det på något kul.

13. Viktigast av allt, gör det för din kropp! Att sluta röka ger dig omedelbara fördelar. Redan efter 20 minuter sänks ditt blodtryck och din puls minskar. Inom ett dygn återgår syre och koldioxidnivåerna i blodet till det normala och risken för hjärtattak minskar. Långsiktiga fördelar innefattar reducerad risk för hjärt och kärlsjukdomar, stroke, lungcancer och även andra typer av cancer.


Onsdag kväll


Tidigare ikväll:
Har varit på gymmet och tränat ben och lite mage med Emelie.
Just nu: Tar jag det bara lugnt och ser på TV. 
Senare: Ska jag göra mig nå kvällsfika, och sedan mysa framför en bra julfilm med Christian, ikväll blir det att se på Ensam hemma 
Imorgon: Kommer så gott som hela dagen spenderas i Luleå tillsammans med Christian. :)


Middag

Har nyss lagat och ätit en super god middag tillsammans med Christian, och vi bjöd även hans bror och mamma, så nu är i alla fall jag mätt och belåten. Om ett litet tag så blir det att fara och låna min fasters släp och sen blir det att hjälpa Tommy flytta lite möbler till hans nya lägenhet. :)  

Den eviga väntan

Har presic fixat mig helt, så nu sitter jag och väntar på att Christian ska spela klart någon gång och klä sig så vi kan fara ut en sväng och göra några nödvändiga saker. Sen efter det så ska vi hälsa på hos mina föräldrar en stund. :)


Dagens skönhets tips

Stressa inte

Det kan vara svårt ibland, men försök tänka som så att det finns positiv stress och det finns negativ stress. Positiv stress är när du håller på med saker som du brinner för och tycker är roligt. Så länge det fortfarande är roligt och du tänker på de andra sakerna som att äta bra, sova bra och dricka mycket vatten så är det lugnt.

Men när stressen börjar kännas jobbig och livet börjar kännas tungt då är det dags att varva ner och tänka över situationen. Vad är det som gör att du känner dig stressad? Vem stressar dig? Är det du själv eller någon annan? Är det du själv så är det dags att sakta ner och kanske sänka kraven. Är det någon annan så tänk på att ingen kommer att tacka dig den dagen du går in i väggen..

Onsdag

Godmorgon!

Idag då jag vaknar och tittar ut genom fönstret så ser jag att det öser ner regn, att snön börjat försvinna allt mer och då jag kollar på termometern ser jag att det är plusgrader.. Det känns verkligen inte som om det är första december imorgon.  

Jag ska alldeles strax göra mig någon gott till frukost, jag är dock inte helt säker på vad jag ska göra än. Men jag tror faktist att det blir en nyttig smoothie till frukost idag. :)

Dagens planer:
x
Gå en pomenad.
x Hälsa på mamma och pappa en stund innan dom far bort i två dagar.
x Göra lasagne till middag.
x Träna.


Time for gym

Känner mig faktist lite piggare nu än vad jag gjorde tidigare idag. Så jag ska alldeles strax fara på gymmet med Emelie och prova träna lite. Har typ tränings abstinens, vill verkligen röra på kroppen och plåga den lite, var ju nästan en vecka sen sist. Så därför vill jag verkligen INTE bli sjuk nu. :)
  

Gulaschsoppa

Har nyss ätit gulaschsoppa till middag, och jag måste säga att det var riktigt gott även fast den inte var hemmagjord. Visst Hemmagjord mat är ALLTID godast. Men Knorr's Gulaschsoppa var faktist helt okej. ^^

Tips! Doppa mjukt bröd i soppan, det är super gott. ^^

Smoothies

Gott och nyttigt är en bra kombination. Eller hur? Så ladda kroppen med vitaminer och få massa energi. Här är några recept på olika nyttiga smoothies. Allt som behövs är en mixer och tillgång till el. Mixa och njut! :)

Apiwi

En riktig C-vitaminboost får du om du mixar 3 apelsiner och 3 kiwi, häll i lite kallt vatten för drickbar konsistens. Tips: Skiva frukten och lägg in den i frysen ett tag innan mixning, så blir smoothien svalkande god!

Bananasin

Mättande smoothie för en dags vitamindos. 1 banan, 3 apelsiner och 1 citron i en mixer innan det är klart att dricka, mixa i lite vatten eventuellt. Tips: Frys bananen innan för en kallare smoothie, skala den innan bara.

Framboperry

Vitaminspark med hallon och päron. Mixa frysta hallon med päron och lite kallt vatten för en skön konsistens. Tips: Skala päronen innan och lägg in dem i frysen innan, för en mer svalkande smoothie.

Strago

Förgyll frukosten en morgon med en mix av jordgubbar och frysta mangotärningar (finns i frysdisken på bäravdelningen i matbutiken), addera kallt vatten för den perfekta konsistensen.

Bananablues

Mixa en banan och 100 gram frysta blåbär, pressa i en citron och addera kallt vatten så att blandningen blir drickvänlig. Rik på antioxidanter! Tips: Frys bananen innan för en kallare smoothie, skala den innan bara.

Mapple

Skala och skiva 2-3 äpplen och mixa ihop med en citron och ett paket fryst mango (som finns i förpackningar på matbutiken). En smoothie med massa vitaminer!

Manboise

Mixa frysta hallon med fryst mango, fyll ut med vatten för en drickbar, fluffig konsistens. Avnjutes med fördel i ett stort snyggt glas med färgglatt sugrör!


Tisdag

 


Hoppas ni har sovit gott inatt. Själv så hade jag lite problem med att somna inatt, vet dock inte varför. Men då jag väl lyckades somna så sov jag gott.

Hade tänkt fara och träna nu mitt på dagen, men det känns som om jag är på väg att bli sjuk... Så jag struntar i att träna nu och går ut på en lugn promenad istället. Förhoppningsvis så mår jag bättre sen ikväll, för mår jag bättre då så SKA jag träna då istället. :)

Dagens planer:
x
Gå en promenad.
x Ta det lugnt dricka lite te och vila kroppen.
x Träna?
x Myskväll med Christian, vi ska dricka lite glögg, äta pepparkakor, spela TV-spel och se någon bra julfilm. :)

Mys kväll

Nu har jag varit och handlat lite mat så att Christian slipper vara hungrig då han kommer hem ikväll. Hade dock lite beslutsångest över vad jag skulle göra för gott åt honom, men efter många om och men så bestämde jag mig för att jag ska göra några varma mackor, jag hoppas det duger. :)

Nu ska jag fixa och dona lite i lägenheten, och klockan åtta ska jag även kolla på Pengarna på bordet. Så kort sagt, denna kväll kommer bli en lugn och mysig kväll. ^^   

Denna måndag


Tidigare:
Har haft ett hemmaspa med massa shönhetsprodukter och sånt. :)
Just nu: Ska jag diska bort den lilla diskhögen som står på diskbänken, bättre att göra det nu än om någon dag då det är en STOR hög istället. 
Snart: Leta efter något gott recept, så jag kan göra god mat till Christian då han kommer hem ikväll. ♥ 


Mat som är bra för hyn


Lax innehåller omega-3-fetter, men undersökningar visar att makrill har ännu högre halter av omega-3. Det nyttiga fettet är viktigt för förbränningen, huden och har en positiv verkan på hjärnans funktion.

Spenat är en väldigt näringsrik grönsak,
äter du en liten portion får du i dig mer än halva dagsbehovet av K-vitamin, A-vitamin och C-vitamin. A-vitamin förebygger åldrandet av huden, K-vitamin är bra mot benskörhet och C-vitamin deltar bland annat vid bildandet av collagen.

Grönt te innehåller antioxidanter som skyddar kroppen och ger en fräschare hud. Antioxidanterna skyddar mot fria radikaler som skadar huden och påskyndar åldrandet.

Börja dagen med några glas vatten. Efter en hel natts sömn är kroppen uttorkad och behöver vätska, så fyll på med en gång du vaknar. Fortsätt sen resten av dagen och försök att få i dig åtminstone två liter vatten.

Broccoli innehåller mycket C-vitamin, betakaroten och fibrer och sägs vara bra att äta för att skydda sig emot cancer. Broccolin innehåller massvis av antioxidanter.

Ladda väskan på morgonen med hälsosamma snacks,
såsom nötter och frukt. Mandlar och valnötter innehåller omega-3 och genom att äta dem hjälper du till att återfetta huden inifrån. Frukter som apelsin och kiwi innehåller stora mängder C-vitamin som verkar uppiggande och har en positiv verkan på din hud.

Källa: http://www.improveme.se/new/index.php/magazine/article/6927


Måndag

Godmorgon! 

Vaknade för en liten stund sen, så nu ska jag göra mig havregrynsgröt med massa hallon på till frukost. Och sen då jag har ätit klart så ska jag ut och gå en sväng med tre fina hundar. :)

Dagens planer: 
x
Ut och promenera med tre hundar.
x Hemmaspa, blev aldrig gjort igår. 
x Leta efter några goda recept.
x Handla lite mat.
x Mysa med älskling. ♥


Look of today


Undvik slitet hår

Slitet hår vill ingen ha. De saker du ska akta dig för så att du inte få slitet hår är bland annat dessa sex saker.

Att tvätta för ofta
Försök att tvätta håret två till tre gånger i veckan. Och om du måste tvätta en gång till. Så tvätta endast i hårbotten eller där det är smutsigt.

Sova med utsläppt hår.
När du sover med utsläppt hår slits det mycket. Så sätt upp det i en knut.

Bleka håret
Blonderingar kan förstöra håret ordentligt, så gör det helst hos frisören, för hemma slits det ännu mer. När du är i sol så ska du använda UV-skydd i håret.

Värmeskydd
Försök att använda platt och locktång och hårfön så lite som möjligt. Och de gångerna de behövs så använd värmeskydd.

Hår och kläder
Ditt hår slits när det gnuggas mot dina kläder. Detta kan man inte göra så mycket åt tyvärr.

Var försiktig med vått hår
Håret går enklast av när det är vått. Så kamma därför alltid med en glestandad kam.

Denna söndag


Just nu:
Precis kommit hem från julmarknaden, och nu har julkännslorna börjat komma sakta men säkert. :)
Strax: Byta om till andra kläder och bege mig ut på en långpromenad.
Senare idag: Måla ett lager till på alla saker som jag håller på att måla.  


Fräsch dagen efter

Visst är det härligt att festa till det ordentligt och släppa loss under en kväll? Den mindre härliga biten är att vakna upp dagen efter med gammalt smink, smutsigt hår som bär på gårdagens hårspray och en kropp som är kladdig av svett, och för vissa, en jobbig baksmälla. Här kommer de bästa tipsen som får dig att känna dig fräsch dagen efter!

Ät och drick ordentligt:
När du går upp, drick ett stort glas med kallt vatten och lite citron i. Det får fart på magen och du får i dig den vätska som du förlorat under gårdagen. Är du bakis, så ta även en tablett för att lindra huvudvärken.

Se till att få i dig tillräckligt med vatten, frukt och grönsaker under dagen, då känner du dig garanterat piggare! Efter en ordentlig festkväll brukar blodsockret vara väldigt lågt, därför kan ett äpple eller kanske en apelsin göra susen.

Hud & hår:

Om du har sovit med makeup är det viktigt att du rengör huden med en bra sminkborttagning så fort du vaknar. Efter det, använd en ansiktsskrubb för att få bort de sista sminkresterna. En bra sminkborttagning är mild och torkar inte ut huden.

Efter en festkväll brukar både hud och hår vara torrt. Ta därför en sval dusch, och använd hårinpackning för att ge det torra hårlängderna extra fukt. Smörj in hela kroppen med en duschkräm som doftar gott och känns fräsch. Avsluta duschen med kallt vatten, som ska rinna lver både hår och ansikte.

Efter duschen, låt håret självtorka och smörj in ansiktet med en återfuktande mild ansiktskräm. Skrubba även hela kroppen med hjälp av skrubbhandskar och smörj sedan in med en body lotion.

Munhygien:
En snabb väg till att känna sig fräsch är att ta hand om munnen. Borsta tänderna, använd tandtråd och avsluta med munskölj. Nu känner du dig mycket fräschare!

Frisk luft:
Gå ut och ta en promenad! Lite motion och frisk luft gör dig piggare.


Söndag - Första advent

Godmorgon! ♥

Idag är det första advent, och betyder det att det är julmarknad på torget idag. Så himla mysigt med massa marknadsstugor, en eldstad att värma sig vid, en julkör som sjunger fina jullsånger och julfika som man kan mumsa på. Och sen ikväll ska jag självklart tända det första ljuset i min fina adventsljusstake. ^^

Men innan jag ska dit så ska jag gå och handla några bananer så jag kan göra min favorit smoothie till frukost. Tur jag bara har hundra meter till närmaste mataffär. :)  

Dagens planer: 
x Julmarknad. 
x Hjälpa mamma med lite saker.
x Gå en långpromenad.
x Hemmaspa.

Myskväll med Emelie

Just nu sitter jag hemma i lägenheten och hör hur det stormar där ute, men det gör inget att det blåser där ute. För själv så sitter jag inne i min varma lägenhet har det hur mysigt som helst. Jag sitter och tittar på Grinchen, dricker varm god glögg och äter lite pepparkakor och lussebullar med Emelie. Och jag värmer mig lite extra i Christias varma och sköna Ziperall och på fötterna har jag mina super mysiga tofflor. :)      


Degens middag

Kyckling med sambal oelek

Ingredienser
2 kg fryst kycklingfile
5 dl creme fraiche
0,5 dl soya (jag tog kinesisk)
1 tsk sambal oelek
3 dl grädde, valfri sort

Gör så här:

x Lägg de frysta kycklingfiléerna i en ugnsform där alla filéer får plats att ligga bredvid varandra.
x Blanda crème fraiche, soja, sambal oelek och grädde i en bunke och rör om. Häll detta över kycklingfiléerna.
x Ställ in i mitten av ugnen i 175°C i 1,5 timmar.
x Servera med ris, potatis, grönsaker.

Denna lördag


För en stund sen:
Diskat och pysslat ihop min adventsljusstake.
Just nu: Är jag väldigt hungrig och ska äta ett litet mellanmål. 
Snart: Fortsätta julpyssla.


Mysig outfit


Helt seriöst, kolla på den här outfiten. Hur söt och mysigt är inte den? Skulle lätt kunna tänka mig gå klädd såhär en kall och snöig dag. ♥


Dagens skönhets tips

ÅNGANDE MORGONSTUND

Om du har en riktigt fräsch hy så klickar resten! Ett tips är att när man kokar upp vattnet till sitt te på morgonen så gör man det i en kastrull, så använder man sig sedan av ångan för att öppna upp porerna. Håll huvudet ovanför kastrullen och ta bort locket så ångan öser ut! Bra för dig med stora porer, följ upp detta med en ansiktsmask så blir huden riktigt fräsch!

Lördag

Godmorgon! ♥

Hoppas ni har sovit gott inatt och att ni är pigga och glada idag. Själv så tog jag en liten sovmorgon, så idag är jag både pigg och glad. Men nu ska jag gå till köket och kolla vad jag har för gott i kylen, frysen och skafferiet, och sedan göra något gott till frukost. :) 

Dagens planer:  
x Bara ta det lugnt och julpynta klart i lägenheten.
x Måla. 
x
Mys med julfika, glögg och Grinchen.
x Gå en lång kvälls promenad.


Min kväll hittills

Hittills ikväll så har jag ätit tjärlknöl, pommes, sallad och lite chips och dipp till middag. Och himel vad gott det är! 

Och JA, jag vet att det kanske är lite konstigt att äta chips som tillbehör till middag. Men det finns vissa i min familj som knappt äter potatis och nästan den enda "sorten" av potatis som dom äter, är chips. Så nu vet ni det, och slipper fundera på det hela kvällen. ;)

Jag har även hunnit med en halvtimmes promenad och en timma på gymmet. Så ikväll har jag rört på mig ordentligt. :) Men nu ska jag hoppa i duschen och sen bara ta det lugnt resten av kvällen. 

Snön faller ner

Herre gud vad det faller ner vita glittriga snöflingor från himlen just nu, snön faller ner och det kommer bara mer och mer. Det är fakist lite mysigt nu då det snöar, och äntligen börjar man får riktiga julkänslor. ♥ Dock så behöver det inte komma hur mycke snö som hells det räcker med typ en decimeter eller två. :)



Dagens skönhets tips

ANSIKTSMASK FÖR LYSTER


Bland ihop:
1 avokado
1msk honung
1msk naturell yoghurt

Massera in försiktigt i ansiktet och låt verka i 15-20 min, skölj sedan av med ljummet vatten. Du kommer känna att din hy verkligen börjar leva på riktigt!

Fredag

Godmorgon!

Nu ska ja ut och gå en lagomt lång morgonpromenad, och förhoppningsvis så kommer jag vakna till liv lite. För just nu känner jag mig som en vandrande zombie. ^^

Då jag kommer tillbaka från promenaden så är det dags för frukost, och idag blir det fullkorns havregrynsgröt med hallon och banan på. En riktig god, nyttig och mättande frukost, det kan inte bli bättre. :)  

Dagens planer:
x
Gå en morgonpromenad.
x Måla.
x Julpynta det sista hos mamma och pappa.
x Äta en super duper god middag.
x Gå en promenad till.
x Fredagsmys. ♥

Min kväll

Känner att min kropp inte är helt okej, den känns helt slut, orkar inte göra några större ansträngningar just nu.. Så ikväll struntade jag i att träna och gick ut på en härlig och uppiggande promenad istället.

Tog en liten paus mitt i promenaden för att gå till pappas garage och måla min dörr och några burkar. Det kommer bli så fint då jag är klar, dock så behövs det minst två lager till på dörren. Men snart är jag helt klar med den. :)

Om en liten stund ska jag fortsätta på min promenad, men denna gång blir den inte lika lång. DÅ jag är i lägenheten igen ska jag pyssla ihop en fin adventsljusstacke, eller jag kanske ska skriva andventsljusbricka istället. ^^

Min nya super mysiga mössa och de nya lika mysiga vantarna ♥


Detta är mössan och vantarna som jag köpte på H&M igår, jag blev som sagt helt förälskad i dom direkt jag såg dom. Dom var inte så farligt dyra heller, så jag blev bara tvungen att köpa dom. Och visst ser dom varma och mysigaa ut, jag lovar att dom kommer bli väl använda i vinter. ♥  

Nästan helt klar

Nu är jag nästan helt klar med allt julpynt hemma hos mamma och pappa. Jag har bara kvar att klä den ena granen och några få saker till som ska upp på väggarna och i taket. :) Jag har även kvar mitt rum för jag hittade inget fint julpynt till det tidigare idag, så jag ska handla det också nästa vecka då jag ska till Luleå. :)

En fin inspirationsbild.
Den nerdersta bilden gillar jag, jag skulle mer än gärna ha lika fint på min eldstad. Så mitt nästa projekt blir kanske att pynta den. Men jag tror inte jag kan få det lika snyggt som på bilden, men jag får se om jag ska försöka i alla fall. :)

Dagens skönhets tips

RÖR PÅ DIG

När man är ute och rör sig så blir det positivt även för utseendet. Huden blir fräschare, man ser piggare ut och inget slår väl de där härligt rosiga kinder man får efter en tidig morgonpromenad. Ladda upp med härlig musik och ge dig ut tidigt innan staden vaknat till. Efter detta tar du en snabbdusch och sedan smörjer du in mig med en skön kroppslotion.

Redo för utgång

Nu har jag ätit en god frukost, sett på tv och fixat mig i lugn och ro. Så nu är jag helt klar och ska ut och handla lite julsaker till mitt rum hemma hos mamma och pappa. :) Sen ska jag dit och julpynta lite i mitt rum och några andra rum. Sen då jag är klar med det så ska jag måla massa saker. Känns som om jag kommer ha fult upp idag. Men det är bara roligt att få pyssla och fixa, så det gör inget! ^^

En liten tjuvtitt på min nya super mysiga mössa och även mina nya lika mysiga vantar. Visar en bättre bild senare idag. :)

Frukost tips

Nu på morgonen tänkte jag även tipsa er om något som i alla fall jag tycker är hur gott som helst och passa perfekt till frukost. :)

Varm makrillfrestelse

Ugn: 250º

2 st skivor franskbröd
0,5 burk makrill med tomatsås
1 tomater
0,5 gul lök
Riven eller hyvlad ost
Eventuellt rucolablad


Gör så här:
Mosa makrillen med tomatsåsen
Rosta brödet och bred på smör.
Dela upp makrillen på de fyra brödskivorna.
Hacka löken.. lägg på mackorna.
Skär tomaten i skivor, lägg på.
Toppa med den rivna eller hyvlade osten.
Lägg mackorna på ett ugnsäker plåt.
In i mitten av ugnen 250º cairka 10-12 min.
Garnera med tomatskivor och rucola.
Klart att servera!


Torsdag

Gomorron! ♥

Lyckades stiga upp någolunda tidigt idag också, det känns så himla bra att inte sova bort hela dagen och istället ta vara på dagen ordentligt. För att jag ska orka ta vara på denna dag så har jag gjort mig en god frukost som består av en stor kopp med rykande varm vaniljte och till det blev det mackor med makrill i tomatsås. :)  

Dagens planer:
x
Handla massa julpynt och lite annat.
x Fortsätta julpynta hemma i mina föräldrars hus.
x Julfika pepparkakor, lussebullar och glögg! :)
x Måla.
x Träna.
x Fortsätta julpynta och pyssla i lägenheten.  

Hemma

Skönt att vara hemma igen efter en hel dag i Boden! Det gick hur bra som helst för Emelie att tatuera sig. Visst hon var lite nervös innan, men det hör till. Och slutrestultatet på tatueringen blev jätte bra.  

Självklart så satt jag inte i tatueringsstudion hela dagen, för då hade jag blivit galen. Jag hatar att sitta stilla och inte göra någonting. Och som jag skrev tidigare idag så for jag ut och letade efter julklappar, men tyvärr så hittade jag inga. Så det blir att inhandla dom nästa vecka istället då jag ska till Luleå. Då ska jag även köpa en julgran! :) 

Men jag hittade en mössa och ett par vantar åt mig själv i alla fall, jag blev helt förälskad i dom på första ögonkastet. Dom är hur fina och mysiga som helst, ska visa bilder på dom senare. ^^    


Leta julklappar i Boden

Är fortfarande i Boden och just nu är jag ute och går en härlig promenad och om en liten stund ska jag titta i lite affärer. Få se om jag hittar något fint som jag vill köpa, jag kanske har tur och hittar några fina julklappar, det börjar ju vara dags att inhandla dem nu.

Julen närmar sig nu och tiden går fortare än vad man tror, så jag tänkte börja inhandla julklappar redan nu så jag slipper stressa och trängas med massa folk de sista dagarna just före jul. Och istället kunna njuta av julen och bara mysa, titta på massa bra julfilmer, äta gofika och dricka värmande glögg. ♥ 

Föresten så vet jag inte exakt när jag är hemma igen, men någon gång vid sju tiden tror jag. :)

Dagens skönhets tips

RÖR PÅ DIG

När man är ute och rör sig så blir det positivt även för utseendet. Huden blir fräschare, man ser piggare ut och inget slår väl de där härligt rosiga kinder man får efter en tidig morgonpromenad. Ladda upp med härlig musik och ge dig ut tidigt innan staden vaknat till. Efter detta tar du en snabbdusch och sedan smörjer du in mig med en skön kroppslotion.

Onsdag


Känner mig duktig som lyckades vakna med tuppen idag, eller nästan i alla fall. Men med tanke på hur sent jag somnade inatt så är jag chokad över att jag ens tog mig upp ur sängen denna tid. :) 

Om ett litet tag eller bättre sagt om ungefär 45 minuter ska jag bege mig mot Boden med Emelie för att vara moraliskt stöd åt henne. Hon ska göra sin första tatuering någonsin idag, och hon ville inte fara dit själv, så jag följer med henne dit. Dock så kommer jag ju inte orka sitta där i flera timmar och bara titta på, så jag kommer även gå en promenad och kika i lite affärer medans hon tatuerar sig. :) 

Dagens planer:
x
Följa Emelie till Boden som moraliskt stöd.
x Gå en promenad i Boden och leta julklappar.
x Julpynta lite mer.
x Ta det lugn, dricka glögg, äta peppparkakor och bara mysa resten av kvällen.

Besluts ångest

Gaah, jag kan inte bestämma mig över vart jag ska ställa eldstaden i lägenheten. Jag har två ställen som jag kan välja på, men jag vet inte vart den passa bäst. Och den är väldigt tung, så jag vill inte dra den fram och tillbaka 100 gånger för att jag ska kunna bestämma mig. Så istället får jag vänta tills jag har skaffat en julgran för att se vart den passa bäst att ställa, och gå utifrån det. Men tyvärr så är granen en vecka bort, så jag måste vänta. :)

20 lata smalknep


1.
Skippa smöret
Genom att skrota smöret på mackorna sparar du cirka 20 gram fett om dagen om du äter fyra smörgåsar per dag.
Resultat: - 80 kcal.

2.
Byt osten mot skinka
En skiva ost med 31 procent fett ger 60 kcal medan en skinkskiva bara ger 17. Resultat: Om du äter fyra mackor per dag och väljer skinka i stället för ost på dem sparar du 170 kcal.
Resultat: - 170 kcal

3.
Välj fettsnål mjölk
Fem deciliter standardmjölk ger 300 kcal, lättmjölk 190. Dricker du en halv liter om dagen (dagsbehovet) sparar du 110 kcal.
Resultat: - 110 kcal.

4.
Välj lättyoghurt
Byt den vanliga 2,5 deciliters fruktyoghurten mot lättyoghurt.
Resultat: - 80 kcal.

5.
Byt fil
Byt ut den vanliga filen mot lättfil.
Resultat: - 55 kcal/portion.

6.
Snåla på juicen
Juice är söt och ger många extra kcal. Drick vatten istället.
Resultat: - 100 kcal per glas.

7.
Skippa dressingen
Undvik olja eller dressing på lunchsalladen. Det låter som en bagatell, men sparar massor av kcal.
Resultat: - 80 kcal/dag.

8.
Skär ner på läsken
Byt ut cocacola-burken mot vatten.
Resultat: - 120 kcal.

9.
Undvik sås
Skrapa bort såsen på lunchmaten eller säg till i förväg att du inte vill ha sås.
Resultat: - 120 kcal.

10.
Välj smallunch
Genom att till exempel byta snabbpizzabiten mot en pirog sparar du 155 kcal.
Resultat: - 155 kcal.

11.
Välj sorbet
Byt gräddglassen mot hallonsorbet. På en portion sparar du 90 kcal.
Resultat: - 90 kcal

12.
Sockra smart
Använd sötningsmedel i kaffet. En tesked vanligt socker ger upp till 30 kcal medan konstgjort ger mindre än 4. Använder du fyra teskedar per dag har du sparat runt 100 kcal.
Resultat: - 100 kcal.

13.
Välj rätt grädde
Vid användning av grädde - välj mager sort. En deciliter vanlig vispgrädde ger 375 kcal, kaffegrädde mindre än hälften. Gör du av med en deciliter i veckan sparar du 34 kcal per dag.
Resultat: - 34 kcal.

14.
Drick magert
Byt den varma chokladen (minst 150 kcal koppen) mot en kaffe latte eller cappuccino (runt 50).
Resultat: - 100 kcal.

15.
Snaska på frukt
Byt kexchokladen (55 gram) mot ett äpple.
Resultat: - 227 kcal.

16.
Välj lätt mellanmål
En lätt risifrutti sparar 65 kcal jämfört med en vanlig.
Resultat: - 65 kcal.

17.
Undvik stekt mat
Två matskedar fett i stekpannan kostar runt 80 kcal. Koka hellre.
Resultat: - 80 kcal.

18.
Välj "billig" alkohol
50 centiliter starköl ger 237 kalorier medan ett glas rödvin bara "kostar" 117. Ett enkelt byte - och vips har du sparat 120 kcal.
Resultat: -120 kcal.

19.
Välj lätt-fraiche
Byt ut crème fraiche mot lightvarianten. Om du använder en halv deciliter per dag sparar du 80 kcal.
Resultat: - 80 kcal.

20.
Välj nyttiga snacks
Jordnötter är fetare än popcorn. Äter du 100 gram popcorn i stället för jordnötter sparar du massor av onödigt fett.
Resultat: - 210 kcal.


Julpyntat

Himmel vad jobbigt det är att julpynta, och speciellt då min mamma har 18 flyttkartonger fulla med julsaker plus två stora julgranar. Men jag har ändå varit duktig, på fem timmar har jag hunnit bära in alla 18 lådor och granarna från förådet in till huset. Jag har även hunnit gå igenom mer än hälften av alla lådor.

Så nu ger jag upp för idag här i huset, för att kunna fortsätta hemma i lägenheten. Men först så ska jag på något sätt få hem min SUPER MYSIGA eldstad till lägenheten. Den ingår i mitt julpynt, men dock så vet jag inte riktigt vart jag ska rymma den, men det fixar jag sen ikväll efter jag har tränat. :)


Dagens skönhets tips

ÅNGANDE MORGONSTUND

Om du har en riktigt fräsch hy så klickar resten! Ett tips är att när man kokar upp vattnet till sitt te på morgonen så gör man det i en kastrull, så använder man sig sedan av ångan för att öppna upp porerna. Håll huvudet ovanför kastrullen och ta bort locket så ångan öser ut! Bra för dig med stora porer, följ upp detta med en ansiktsmask så blir huden riktigt fräsch!

Tisdag

Godmorgon! ♥

Idag lyckades jag vakna ovanligt tidigt, men självklart så är jag ganska trött just nu. Så därför ska jag bara ta det lugnt nu på morgonen och göra en god frukost, titta på tv och bara mysa.

Om ett litet tag ska jag hem till mina föräldrars hus och börja julpynta hemma hos dem. I vanliga fall är det mamma som sköter det mesta av julpyntet där, men just nu går hon som sagt på kryckor. Så i år blir det min uppgift, men inte klagar jag över det. 

Dagens planer:
x
Ta det lugnt ett tag. 
x
Börja julpynta hemma hos mina föräldrar.
x Försöka få hem en fin eldstad till lägenheten, perfekt nu till jul. :)  
x Fortsätta julpynta hemma i lägenheten.
x Träna med Emelie.
x Pyssla?

Tränat

Nu har jag tränat och stretchat klart för ikväll och jag kan lova er att jag är helt slut i kroppen efter detta ben -och armpass. Så nu ska jag äta en clementin och sedan hoppa in i duschen. :) 

Efter jag duschat klart så ska jag börja julstäda och pyssla lite, det ska bli så roligt, för som ni redan vet så ÄLSKAR jag att pyssla. Dock så har jag nästan alla julsaker ute i förrådet, och jag törs inte gå dit nu för det finns ingen fungerande lampa i det, så det är helt svart där inne. Men imorgon då det är ljust så ska jag leta fram jullådan. :)

Denna måndag


Tidigare idag:
Sprungit runt i massa olika affärer och handlat lite julsaker och lite andra saker åt både mig och min mamma. :)
Just nu: Precis hemkommen från en god middag hemma hos mamma och pappa. 
Snart: Bege mig mot gymmet.
Ikväll: Börja julstäda och pynta. ^^


Dagens skönhets tips

BÄSTA KROPPSSKRUBBEN

Det här ska man använda ungefär 1 gång i veckan, ett super knep. Ta en fin burk, fyll den med lite kaffesump, cirka 2-3 matskedar olja (t ex, olivolja), och strö sedan i lite salt. Nu har du världens bästa kroppsskrubb! Använd den i duschen.

Måndag


Eller det kanske är lite sent att skriva "godmorgon" nu, men jag vaknade typ nyss. Jag har lite ångest över att vakna så sent, har vänt på dygnet igen...

Men jag hoppas ni har sovit gott inatt och att ni har haft en bra helg. :) Min helg har ju som sagt spenderas i Pilträsk, och jag har haft en super mysig och lugn helg där. Vi har bland annat ätit goda middagar, spelat massa roliga spel, fikat gofika, myst framför några filmer, promenerat ute i skogen, monterat upp nya badrums möbler och det gick ju som det gick, kan tyvärr inte gå in på detaljer, men efter många OM och MEN så blev det nästan helt bra. ^^ 

Nu ska jag göra någon lunch till mig och fixa en kaffe kopp åt Christian, sen ska jag ut och handla och fixa lite saker. :)   

Dagens planer:
x Köpa lite saker.
x Gå en promenad.
x Börja julpynta i lägenheten.
x Träna.
x Pyssla.


Dagens skönhets tips

Få nagellacket att torka snabbare

Prova att stoppa dina naglar i kallt vatten när du precis är lagt på nagellack, det hjälper lacket att torka fortare.

Mellis, tre mellanmål med keso

En frukt som mellanmål är bättre för formen än en bulle eller inget mellanmål alls. Bäst är mellanmål upplagda som små, kompletta måltider innehållande, protein, fett, och kolhydrater. :)

Här är tre förslag på mellanmål:

Keso med banan, äpple, kanel och pinjenötter
Det här mellanmålet innehåller en bra kombination av protein (keson), kolhydrater (frukten) och fett (nötterna). Måltiden mättar bra och håller blodsockret på en jämn nivå i väntan på nästa måltid.

Keso med äpple, kardemumma och cashewnötter
God och nyttig blandning som innehåller det en tränande person behöver, alltså fett (nötterna), kolhydrater (frukten) och en ordentlig dos protein (keson).

Keso med päron, kanel och valnötter
Skiva ett päron och blanda med keso och valnötter till en härlig blandning och ett näringsrikt mellanmål. Du får i dig rikligt med protein av kesoburken, nyttigt fett av nötterna och lite kolhydrater genom frukten.

Kanelen och kardemumman gör varken till eller från näringsmässigt, de är valfria smakvarierare.


Smoothie

Just nu äter jag min favorit smoothie till lunch, det är en banan och kanel smoothie. Riktigt mumsigt! Den är jätte god och super lätt att göra.  ^^

Du behöver:
Ett stort glas
En mixer
1 st banan
1,5 dl mjölk
0,5 dl havregryn
1 tsk kanel

Gör så här: 
Skala bananen och skär den i bitar. Mixa alla ingredienser till en slät smoothie. Häll upp i ett stort glas, strö över lite kanel och servera, gärna med sugrör.

fredag

Godmorgon! Idag är det fredag och det innebär att jag och Christian beger oss mot Pilträsk ikväll för att spendera helgen där. :) Det ska bli så mysig att vara i skogen några dagar och bara ta det lugnt, och om vädret tillåter det så vill jag även grilla pinnbröd och mysa framför elden någon kväll.

Men nog om det, hade tänkt fara till gymmet imorse, men tyvärr så råkade jag sova någon timma förlänge. Lite synd, men inget jag kan göra någonting åt, var så himmla trött imorse. Men istället för att träna så ska jag ska ut på en liten promenad sen idag. :)


Dagens planer:
x
Gå en romenad.
x Köpa lite nödvändiga saker till helgen. 
x Packa.
x Fara till Pilträsk och vara där i någon dag.
x Fedagsmys hemma hos mina svärföräldrar.

Tränat färdigt, nu är det dags för pyssel

Nu har jag tränat, stretchat, duschat och ätit en frukt. Så nu förtjänar jag att bara ta det lugt resten av kvällen. 

Så resten av kvällen ska jag bara pyssla och mysa. Just nu håller jag på att pyssla ihop två kransar. En rund och en hjärtformad. :) Förra gången jag skulle göra en krans så sloggs jag ju med massa spindlar, men denna gång slipper jag det. För nu har jag en plast girlang som ser ut som barr, hoppas ni förstår vad jag menar.

Jag kanske visar slutressultatet på kransarna sen då dom är klar, men det gör jag bara om jag tycker som blir fina, det är ju som sagt de första kransarna jag någonsin gör. :)


Pysseldag

Idag har jag bara städat, rensat och pysslat i "sovrummet". Så snart är jag nästan helt klar med de rummet, det enda som inte kommer vara klart ikväll är sängaveln, den blir klar någon gång nästa vecka, och då kommer jag självklart lägga upp före och efter bilder. ^^

Om ett litet tag så ska jag ta en paus i allt pysslande och bege mig mot gymmet för att röra på kroppen riktigt ordentligt.  :) 


Dagens skönhets tips

MASCARA SIST

Applicera alltid kajal före mascara! Annars kan din hand komma emot dina fransar och göra att de kletar ihop sig som spindelben. Ögonskugga ska också på före mascara.

Torsdag

Godmorgon! ♥

Idag har jag massor med saker som jag ska göra. Jag ska bland annat börja fixa i vårat "sovrum", för det är den enda delen av lägenheten som INTE är fixad än. Men snart så är även det fixat. Och självklart så kommer jag visa före och efter bilder sen då allt är helt klart. :)

Nu ska jag ut i den friska luften och gå en härlig promenad. Sen då jag kommer tillbaka till lägenheten så ska jag göra en super god banan och kanel smoothie till lunch. ^^

Dagens planer:
x
Gå en promenad.
x Måla.
x Köra några saker till återvinningen.
x Fixa och pyssla lite i "sovrumet".
x Träna.
x Pyssla.

Ändrade planer

Det bli ingen träning ikväll är alldeles för slut i kroppen, så jag ska dit imorgon istället och då blir det att träna lite extra. :) 

Så ikväll ska jag bara ta det lugnt och pyssla lite. Ska bli jätte roligt att pyssla för ikväll jag ska faktis börja julpyssla lite. Kan inte låta bli längre, har velat julpyssla i några veckor, men jag har lyckats låta bli, men nu går det inte längre. Det kommer bli så mysigt då jag är helt klar. Nog för att jag aldrig blir HELT klar, men ändå.. ^^ 

Jag ska även kolla på arga snickaren klockan åtta och efter det blir det att gå en liten kvälls promenad med Christian. Och sen blir det att pyssla ännu mer! :)



 

Mumsig middag

Har just ätit en super duper god middag. Dagens middag blev stekt älgsakav med gullök, färska championer och i det lite grädde, till det blev det potatis klyftor och mjukt bröd. Det var hur gott som helst att doppa brödet i grädden som blandats med spadet från älskaven. Det blev som en liten "dopp i grytan". Mums! ^^

Dagens skönhets tips

LYFT SJÄLVFÖRTROENDET

Detta fungerar verkligen för alla! Är att avbryta eller i alla fall undvika kontakt med alla människor som drar ner dig, som drar ner ditt självförtroende och som får dig att må dåligt. Omge dig med människor som lyfter dig, som lyfter ditt självförtroende och som får dig att må bra. Jag lovar att du kommer att glittra. :)

Onsdag

Idag har jag haft det lite halv stressigt. Jag vaknade tjugo över tolv i lugn och ro kände ingen stress alls, låg och halv sov en liten stund, men mitt i allt lugn kom jag på att jag hade tandläkartid klockan halv ett!! Jag hoppade upp fort som tusan, gjorde mig klar och satte mig i bilen. Jag var hos tandläkaren tre minuter i halv, men jag hann i alla fall dit i tid. :)

Nu ska jag bara vänta på att klockan ska bli två så jag får äta frukost. Jag är så extremt hungrig, men jag får inte äta riktigt än.. 

Dagens planer:
x
 Besök hos tandläkaren. 
x
Äta!
x Måla, gjorde det aldrig igår.
x Träna.


Sju tips för fettförbränning

1. Morgonprommenera. Ät något som innehåller 20-30 gram protein (ex proteindrink) och drick en kopp svart kaffe utan socker när du vaknar. Ge dig sedan ut och prommenera i rask tempo 60-90 minuter. Det är jobbigt men effektivt!

2. Undvik att äta kolhydrater två timmar före förbränningsträning. Eftersom det kan hämmna fettförbränningen.

3. Var noga med att äta långsamma kolhydrater.

4. Dra inte ner för drastist på kaloriintaget. Då stryps färbränningen. Det är alltid bättre att öka träningen än att äta mindre.

5. Träna flera riktigt långa pass i långsammare tempo, det tränar upp kroppens förmåga att använda fettet som energikälla.

6. Öka fiberintaget. Mer fibrer ger ökaf mättnadskänsla så att du äter mindre. Det håller också igån tarmarna.

7. Var noga med proteinintaget. Du behöver mer protein. ca 2-3g per kh kroppsvikt om du vill nå din toppform.


Tränat igen

Det blev att fara med Emelie på gymet ikväll också, men jag tog det lite lugnare nu än vad jag gjorde imorse. Så nu ikväll blev det att cykla 20 minuter och sedan köra lite armar och mage. Helt ärligt så känns det som om jag blivit lite starkare, jag känner att jag orkar lite extra redan efter en vecka med träning. :) Och det känns hur bra som helst! Vi har även fixat årskort på gymmet nu, eller nästan i alla fall. Imorgon är allt helt klart. ^^ 

Resten av denna tisdagkväll ska jag bara ta det lugnt och läsa några bloggar, titta på äntligen hemma och kanske kolla på någon bra film.    

Tips på ett bra mellanmål

Just nu sitter jag och äter ett super mumsigt mellanmål som inehåller massa nyttigheter. Tänke till och med tipsa er om detta goda och nyttiga mellanmål. :)
 
Tips på mellanmål:
Keso med skivad banan och cashewnötter. Du kan skiva bananen i och varva keson, nötterna och bananerna i ett stort glas, och toppa med valfria bär.


Dagens skönhets tips

KUR FÖR ÖGONEN

Mörka ringar under ögonen är nog något vi alla drabbas av någon gång. Ett modellknep som verkligen fungerar är hemorojdsalva under ögonen. Kanske inte det roligaste att gå och köpa på apoteket men testa, billig kur mot påsar under ögonen.

Tränat

Nu är mitt morgonpass på gymmet klart, och jag är helt slut. Det blev att cykla i en halvtimme och köra några benövningar. Så nu är min kropp helt slut på energi och behöver mat, tror jag göra en god och nyttig smoothie till frukost. :) 

Dagens planer:
x
Morgon träna.
x Handla lite nödvändiga småsaker och mat.
x Måla några saker.
x Äta tacos till middag. Älskar tacos! ♥
x Mysa framför tv:n eller en bra film.

Tisdag

Godmorgon! ♥

Det var några dagar sen sist. Tyvärr så har jag inte haft någon lust bloggat medans jag varit i Gällivare, kände att jag behövde ta det lugnt, slippa allt som har med internet att göra och inte ha några "måsten" i några dagar. Riktig skönt måste jag erkänna. Ni borde pröva! :)

Just nu myser jag framför vakna med the voice och dricker en stor kopp med värmande kanelte och ska alldeles strax bege mig till gymmet för ett härlig morgonpass, har saknat gymmet otroligt mycke de fyra dagar jag har varit borta, så det ska bli skönt att röra på kroppen igen! :) 

Fem hälsovinster med kanel:
1. Ökar förbränningen.
2. Sänker blodsockerhalten.
3. Sänker halten av blodfetter.
4. Dämpar inflammationer.
5. Bättrar på hjärt- och kärlhälsan.

Lördag

Vaknade ungefär halv ett idag, så idag känns det faktist som om jag har sovit bort halva dagen. Jag hatar sova bort dagar.. Men gjort är gjort, så nu ska jag skynda mig ut så jag får något vettigt gjort idag, jag ska bland annat leta efter lite saker som jag tycker saknas i husvagnen som jag bor i då jag är i Gällivare. :)

Dagens planer:
x
Fara på Dollar och andra affärer som har öppet än.
x
Fixa i husvagnen.
x
Gå en långpromenad.
x
Försöka laga en god och nyttig middag i husvagnen.

Chocolate chip cookies

Dessa super goda kakor passar helt perfekt till en mysig hemma kväll. Börja kvällen med att baka kakorna i lugn och ro, njut av den underbart goda doften av kakor som sprider sig i ditt kök medans de gräddas. Då dom är helt klara lägger du upp några kakor på ett fint fat, häller du upp ett stort glas med iskall mjölk, startar en bra film och myser resten av kvällen.  

Ingredienser (ca 40 st):
125 g margarin
1,25 dl socker
1,25 dl farinsocker
1 st ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 msk vaniljsocker
200 g valfri choklad

Gör så här:
x
Vispa margarin och socker krämigt med hjälp av en elvisp. Blanda ner ägg.
x Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en egen skål och rör sedan ned det i smeten. 
x Hacka chokladen i småbitar (men lite grova bitar ska det finnas kvar).
x Rulla degen till bollar, ungefär som en pralin i storleken, men lite större. Platta till dem lätt, men bara lite.
x Lägg på en plåt, med ganska mycket mellanrum mellan bollarna, eftersom de flyter ut rätt mycket.
x Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.

Sitter på bussen


Just nu sitter jag på bussen och är mest troligt ungefär halvvägs till Gällivare, så jag har två timmar kvar av min bussresa. Och sen då jag väl är framme så blir det en väldigt lång promenad för mig. Hoppas jag har lyckats göra min väska tillräckligt lätt för att orka gå hela vägen, det var verkligen inte lätt att packa "smart". ;)

Medans jag sitter på bussen och inte kan uppdatera något i bloggen så tänkte jag tipsa er om ett litet pyssel som ni kanske kan sysselsätta er med. :)

Bokstäver av cellplast


Material:
Cellplast i en så stor bit som du vill ha din bokstav
Sticksåg
Mönstrat- eller enfärgat papper
Tapetklister
Eventuellt klarlack

Gör så här:
1. 
Skriv ut en bokstav på skrivaren och rita av den på celplasten eller, om du känner dig säker, rita en för hand. Såga ut med sticksågen. Cellplasten skräpar ner en hel del så ställ dig där du enkelt kan städa upp sedan.
2. Riv små bitar av pappret. Klistra fast det omlott över bokstaven. Låt torka.
3. Måla ett skyddande lager klarlack och låt torka.

Hej då Arvidsjaur

Nu beger jag mig mot busstationen för att åka buss till Gällivare, jag kommer att vara borta hela helgen så jag kommer hem igen på måndag kväll. Dock så har jag ingen aning om vad jag ska göra där borta förutom att mysa med Christian lite, men jag kommer säkert på något. ^^   

Dagens skönhets tips

HEMMAGJORD ANSIKTSMASK

För att du ska få en frisk glow och klar hy ska du att tvätta ansiktet noga så du får bort all smuts och smink. Blanda ihop 1 tsk honung, 1 tsk naturell yoghurt, 1 tsk havregryn. Applicera på hela ansiktet med en foundation pensel (kom ihåg att rengöra den innan) låt det verka i 10-20 minuter. Tvätta därefter bort med ljummet vatten.

Fredag

Godmorgon!

Vaknade för ett litet tag sen. Nu sitter jag och tittar på tv:n och myser under mitt värmande täcke samtidigt som jag dricker en stor kopp med rykande varmt gönt te och äter två goda ostmackor. Nästan en helt perfekt morgon, bara Christian som saknas. Då jag har druckit upp all värmande te och myst klart så ska jag ut på en härlig promenad för att vakna till liv ordentligt. Känner mig faktist lite seg idag. :)

Dagens planer:
x
 Promenad.
x Packa helt klart.
x Åka buss i ungefär fyra timmar.
x Fredagsmys med Christian. ♥

Torsdag kväll

Sen mitt senaste inlägg har jag hunnit träna ett bra tag, stretcha alla muskler ordentligt, duscha riktigt länge, äta en super god kvällsfika och titta på lite TV. :)

Nu ska jag börja packa min lilla väska, för imorgon ska jag åka buss till Gällivare för att få komma bort från Arvidsjaur i några dagar och självklart för att umgås med Christian lite extra. ♥

Men jag har ett litet problem angående min packning, jag kan inte packa med mig allt för mycke saker, för väskan får inte bli för tung. Anledningen till varför väskan inte får bli för tung är för att jag ska åka buss dit och tyvärr så kan inte Christian hämta mig på busstationen i Gällivare för han jobbar då. Så jag kommer måsta gå från busstationen i Gällivare till kyrkan i Malmberget. Och det är en bra bit att gå, så då vill jag inte bära på en alldeles för stor och tung väska. Men det gör inget, för då slipper jag packa med mig massa onödiga saker och jag får ju även lite motion. ^^  

Strong is the new skinny

Nu är det dags att dra sig mot gymmet med Emelie. Vi har varit riktigt flitiga och varit på gymet tre dagar i rad nu, men det ska ändå bli skönt att röra på kroppen och trötta ut den lite extra. Sen jag börjat träna på gym så har jag börjat sova mycke bättre om nätterna, visst jag kanske inte sover åtta timmar per natt än men jag är på god väg. :) Men nu måste jag fara, skriver mer då jag har tränat klart.

Kladdkaka

Nu ska jag ta på mig mina mysiga skor och min varma jacka för att fara hem till min mamma och hämta henne så hon får fara och titta i några affärer, träffa lite folk och kanske fika någonting.

Idag har jag varit duktig och bakat två kladdkakor med dumle och marshmallows i, dessa två ska jag vara gullig och skänka bort till "mer behövande". Jag älskar att baka, men jag vill inte äta upp allt själv, för jag ska ju som sagt börja äta bättre mat och då kan jag ju inte äta massa bakverk. Så jag tar bara en liten smakbit och ger bort resten. ^^ 

En helt vanlig kladdkaka fast med dumle och marshmallows i. Mums! :)


Dagens skönhets tips

LÅNGA FRANSAR

Något av det vackraste som finns enligt mig är långa och böjda ögonfransar. Börja med att böja fransarna med en ögonfransböjare, och ta sedan på vattenfast mascara, det gör att böjningen på fransarna "stannar" och de sjunker inte ner på grund av tyngden från mascaran.

Ett annat tips för att få långa ögonfransar är att sova med vaselin på ögonfransarna varje natt. De mjukar upp rötterna och gör att dom växer och blir starkare, men ni måste tvätta bort sminket ordentligt först.

Torsdag

Godmorgon, hoppas ni har haft en underbar morgon! ♥ 
Själv så har jag haft en super bra morgon, jag har just kommit hem från en morgon promenad i solen. Och efter denna morgon promenad är min kropp helt tom på energi, så nu ska jag göra en stor, nyttig och uppiggande frukost. :) 

Dagens planer:
x
Morgon promenad.
x Pyssla.
x Ta med mamma ut på samhället, blev aldrig igår. 
x
Träna eller gå en lång promenad med Emelie.
x Packa för helgen.

Tränat & middag

För ett litet tag sen så var jag och Emelie och tränade igen, vi tränade nästan lika länge som igår, alltså ungefär en och en halv timme. Dock så har det börjat värka i mina muskler så det var lite jobbigare att träna idag jämfört med igår. Men det gör inget, för nu vet jag att jag har tränat ordentligt.

Nu ska jag däremot snabb duscha och frächa till mig lite, och om en halv timme ska jag fara hem till mamma och pappa och äta middag. Idag blir det spagetti och köttfärssås. :)

Dagens skönhets tips

FIN LYSTER

Ett tråkigt men bra tips är att använda fiskolja kapslar! Det är viktigt att smörja kroppen från insidan för att ge hyn en underbar fin lyster.

Onsdag

Godmorgon! ♥
Vaknade för en liten stund sen och just nu har jag en väldigt lugn och mysig morgon. Jag äter en god och nyttig smoothie till frukost och läser lite i en julbok. Det är kanske lite tidigt med jul än så länge, men jag kollar bara efter nya goda bakverk, maträtter och pyssel som jag kan göra då juletiden väl är här. Tiden går mycke snabbare än vad man tror, så julen är snart här! :) 

Dagens planer:
x
Fixa i lägenheten. 
x
Träna med Emelie.
x Ta med mamma ut på samhället.
x Gå en promenad.
x Mysa framför en bra film. :)


Dumle med pepparkaka

Tänk dig smakkombinationen av god mjölkchoklad, ljuvlig seg kola och en svag smak av kryddig pepparkaka. Jag har även läst att detta godis ska smaka som peppakaksdeg och jag verkligen älska pepparkaksdeg, så det låter ju hur gott som helst!

Detta godis vill jag testa, dock så tor jag att jag ska vänta med det ett litet tag till. Jag tycker inte att man ska börja med julens härligheter alldeles för tidigt. Men om några veckor så ska jag köpa en påse och testa. :)

Tränat

Har nyss varit och tränat med Emelie på gymmet, vi var riktigt duktiga och tränade i ungefär en och en halv timme, vi ska faktist dit imorgon mitt på dagen också. :) Skönt att plåga kroppen ordentligt igen, det var ju ett tag sen sist. Dock så så tror jag att jag kommer ha träningsvärk väldigt snart, men det är det värt.   


Halloween 2011

Tyvärr så blev det inte så många bilder, glömde totalt bort kameran under kvällen så det blev nästan inga kort. Men jag han ta några få kort i början av kvällen, men dock så blev typ hälften av dem suddiga.. Men jag hade i alla fall roligt och jag skyller på att det var därför jag glömde ta kort. ^^ 




Dagens skönhets tips

LEN HUD
Basta! Sitt i en bastu under 1-2 timmar och få upp värmen så att du svettas riktigt mycket. När du är riktigt varm och mjuk i huden så ta en skrubbhandske och skrubba huden så att du får bort massa döda hudceller och annan skit. Huden kommer efteråt att kännas jättemjuk och fräsch, du kan inte sluta ta på dig själv. Obs! Viktigt att dricka mycket under hela tiden i bastun så att du inte blir uttorkad!


Långpromenad

Nu ska jag ut och gå en lång härlig promenad, det ska bli skönt att äntligen röra på kroppen ordentligt igen. Det var några dagar sen sist, fem dagar sen för att vara mer exakt. Så under de senaste fem dagarna har jag bara gått någon enstaka kort promenad och det är väldigt lite för att vara mig. :)

Tips på en god smoothie

Chokladsmoothie med banan, en klassisk smakkombination som mättar en knorrande mage. Perfekt att bjuda på till frukost,mellis eller kalas. 

Ingredienser
1 glas

1/2 banan
2 tsk chokladdryckspulver
1 1/2 dl mild yoghurt vanilj

Tillagning
Skala bananen och skär i bitar. Mixa alla ingredienser till en krämig smoothie. Häll upp i glas och servera, gärna med sugrör.

Per portion exklusive tillbehör:
Energi 210 kcal
Protein 6 g
Kolhydrat 25 g
Fett 4 g


Tisdag

Godmogon! Hoppas ni inte har saknat mig för mycket under den tid som jag inte har bloggat någonting, men nu kommer uppdateringen bli normal igen. 

Just nu sitter jag framför tv:n och äter en god och självklart nyttig Lunch. Jag har slarvat väldigt mycke hela helgen, jag har både druckigt alkohol, rökt och ätit skräpmat. Men ibland måste man få slarva lite och släppa loss, men bara IBLAND, visst håller ni med? :)

Men från och med idag blir det att återgå till mitt vanliga lite mer sunda liv, utan alkohol, cigg och skräpmat och istället motionera, träna, andas frisk luft och äta bättre mat. :)    

Dages Planer:
x
Gå en promenad.
x Äta farmors goda mat. 
x Träna??
x Ta ett härligt fotbad.
x Mys framför TV:n 

Dagens skönhets tips

BRA SJÄLVFÖRTROENDE

Det bästa du kan göra för att bli oemotståndligt vacker är att njuta av livet och må bra, träna upp självförtroendet! Ett bra självförtroende lyser igenom och gör dig karismatisk och intressant, dessutom tar det bort fokus från eventuella "defekter" typ om man har dålig hy och mår piss över det och går runt och tänker på det så kommer andra också att göra det, om du däremot fokuserar på något som du gillar och har bra självförtroende kommer ingen att märka om hyn är dålig!
(Ett plus med ett bra självförtroende kommer du själv inte tycka att sådana saker är lika jobbiga och det är ju faktiskt det viktigaste!)

Lördag

Godmorgon! :) Hoppas alla har sovit gott inatt, det har i alla fall jag gjort. Så nu är jag utvilad och kommer orka festa och ha roligt hela denna natt. Idag är det ju som sagt halloween i Arvidsjaur, och herre gud vad jag är taggad, det ska bli så roligt att festa och klä ut sig. :)

Dagens planer:
x
Handla lite saker.
x Ta det lugnt och fixa för ikväll. 
x
 Fest! ^^

Middag

Sitter och väntar på att middagen ska bli klar, idag blir det kyckling, ris och currysås.  Riktigt gott, lite jobbigt bara att kycklingen ska ta sån tid att göra. :) Sen efter middagen ska vi bege oss till Renvallen för att äta krämbullar. Mums!

Strumpeband

Det jag sydde igår var ett strumpeband som jag hade lovat att sy till Emelie för hon ska vara en brud på halloween och ville ha ett. Så självklar ställde jag upp och gjorde ett åt henne, jag har ju ändå inget speciellt för mig på dagarna. :) 
 


Dagens skönhets tips

NATURLIG SKÖNHET

Ett bra tips är att vara nöjd med den man är. Den naturliga skönheten. Då slipper man använda flera lager smink vilket ser onaturligt ut. Sminket ska man använda för att framhäva vackra detaljer i ansiktet som tillexempel mun eller ögon, inte täcka!

Fredag

Då var det fredag igen, och idag har jag massa roligt som jag ska göra. :) Men innan det så ska jag äta någon lunch så jag inte tuppar av för just nu snurrar det lagomt mycke i mitt huvud. 

Jag ska ju även visa er vad det var jag sydde igår, men det gör jag lite senare idag. 
 
Dagens planer:
x
Ut på samhället och handla lite mer meterial så jag kan sy en sak till.
x Sy.
x Handla mat och lite till.
x Gå en promenad.
x Hemmaspa.

Dagens skönhets tips

SNYGG HY

Var konsekvent. Att använda remover, ansiktstvätt, lotion och foundation från samma märke. Det märks skillnad, produkterna "jobbar bättre med varandra" och man får snygg, fräsch hy.

Look of today


Jag vet att spegel är väldigt smutsig, så förlåt för att bilden är fläckig. ^^
Idag blev det en väldigt slapp och mysig Look. Tröjan och tofflorna köpte jag igår då jag var och shoppade. Tröjan kommer från ginatricot och tofflorna kommer från H&M.

Min torsdag

Förlåt för att jag inte har uppdaterat nästan någonting idag, men jag har haft fullt upp hela dagen. Efter jag hade ätit lunch och fixat mig så sprang jag runt på samhället för att hitta allt material till det som jag har sytt idag, sen har jag försökt förstå mig på symaskinen ordentligt och sen började jag klippa, nåla och sy. Jag ska visa er senare vad jag har sytt idag. :)

Sen då jag hade sytt klart så begav jag och Christian oss till Renavallen för att göra palt till middag. Det tog ju sin lilla tid innan middagen var helt klar, men till slut var allt helt klart med lite hjälp av Susann eller hon gjorde nästan allt. ^^

Torsdag


Dagens planer:
x
Ut på samhället och leta lite meterial så jag kan sy.
x Sy. :)
x Titta på Du är vad du äter.
x Gå en långpomenad.

Hemma i lilla Arvidsjaur igen

Komme hem för ett litet tag sen, ganska skönt att vara hemma igen efter en hel dag i två olika städer och massa spring i olika affärer. Men jag har hittat massa fina saker till mig och lägenheten. :) Dock så var två saker som jag skulle fixa till halloween slutsålda, men det får jag leva med och fixa det på ett annat sätt. Så nu är det dags att ta fram nål och tråd igen. ;) Men före det så ska jag ut och gå en promenad.

Dagens skönhets tips

ÅTERFUKTA

Ha en fuktspray bredvid datorn om du jobbar mycket där, så att huden inte torkar ut för mycket. Se till att använda hårinpackning efter sommaren för att ge ditt hår fukt igen. Men se samtidigt till att ditt kärleksliv och din vänskap inte torkar ut. Se till att umgås med människor du tycker om och som får dig att må bra. Unna dig själv saker, men framför allt tid. Stressa ner och njut av livet! ^^

Piteå

Nu är vi äntligen framme i Piteå så nu ska vi shoppa lite nödvändiga saker och det bli kanske lite mindre nödvändiga saker också. Då vi är klar i denna stad så beger vi oss till nästa stad som är Luleå. Denna dag kommer nog bli en rolig dag, i alla fall för mig, kanske inte lika rolig för Christian. :) 

Onsdag

Godmogon! Idag är jag uppe med tuppen, eller nästan. Men jag är i alla fall uppe ovanligt tidigt idag, och anlednigen till det är att idag ska jag och Christan först fara till Piteå och shoppa massa saker. Sen beger vi oss till Luleå för att shoppa lite mer saker, och sen ska vi äta middag på något mysigt ställe. :)

Jag vet inte när jag är hemma igen, men jag är nog inte hemma före klockan sex.

Dagens skönhets tips

FYLLIGA FRANSAR

Om man vill ha riktigt tjocka fransar så kan man dutta ett lager löspuder på dem efter första påstrykningen av mascara innan den torkat, vänta en liten stund och lägg ett lager mascara till. Man kan prova sig fram hur många lager man lägger beroende på hur fylliga fransar och hur mycket "sängkammareblick" man vill ha.

Middag

Mums! Har nyss ätit buritos till middag. Så nu är jag riktigt mätt och ska vila ner maten en stund. Sen ikväll så ska jag och Christian bege oss ut på en promenad tillsammans, dock så tror jag att jag kommer måsta slita med honom på promenaden. Han brukar inte vara så taggad på att fara ut och gå, men idag så har han lovat. Dock så tror jag att han kommer försöka slippa, men han kommer inte undan. Lovat är lovat! :)  

Första november

Vaknade för ett litet tag sen och jag tror faktist att min kropp är piggare idag. Tode nästan att jag var på väg att bli sjuk, men det verkar inte som det. Tur det! Men nu börjar jag bli väldigt hungrig, så nu ska jag leta fram något gott som jag kan äta till lunch. :)

Dagens planer:
x
Gymma? 
x
Fixa ett nytt bankkort och nya jeans åt Christian. 
x
Göra super goda buritos till middag.
x Gå en promenad med Christian.

RSS 2.0