Mysig onsdag kväll

Det var riktigt skönt att ta ett varmt bad och bara ta det lugnt hela kvällen. Men nu är jag i lägenheten igen och jag ska bara ta det lugnt resten av kvällen, jag tror även att jag kanske ska lägga mig och sova lite tidigare än vad jag brukar göra. Mina tabletter som jag äter nu gör mig ovanlig dåsig och trött. ;)

Tack Christian för att jag får mysa i din Ziperall. ;)

Hemmaspa ^^

Nu ska jag ut och gå en långsam och kort promenad, efter det blir det att göra ett litet hemmaspa och tända ljus, ta ett varmt bad, lägga en ansiktsmask, skrubba kroppen, smörja in mig och bara slappna av en liten stund, och vid halv åtta blir det att klistra sig framför TV:n och kolla på TV4 för då är det halv åtta hos mig och efter det Robinson. :)

Fick även veta idag att Christian kommer hem redan imorgon kväll! :) Jag blev så glad då jag fick vete det. Tur att det kan hända något bra i mitt liv någon gång i alla fall. ^^

Onsdag

Denna dag blir också en lugn dag, har kraftigt ont igen.. Jag börjar bli extremt less på att inte göra någonting om dagarna.

Måste väl försöka göra det bästa av saken. Så ikväll ska jag försöka orka med hemma spa, orkade ju tyvärr inte med det igår. Fattar verkligen inte hur man kan vara för trött för att duscha, ta et fot bad, lägga en ansiktsmask och fixa naglarna, men tydlgen så kan man vara det.. *suck* :(


Vill ha..

Jag har hittat min dröm jacka! Denna jacka VILL jag verkligen ha i höst.. Jag är helt förälskad i den. <3 Finns det någon söt och snäll liten engel i denna värld som vill ge den till mig? ^^


Så tråkigt..

Usch, det är så tråkigt att bara sitta framför tv:n eller datorn hela dagarna. Jag hatar att sitta stilla för det är så tråkigt. Men jag har inget val, för så fort jag rör på mig för mycket så gör det jätte ont i magen.. :(

Good morning ♥


Dagens planer:
x
Diska.
x Försöka bli frisk. 
x Försöka gå en liten promenad.
x Hemma spa.


God Natt

Nu ska jag gå och lägga mig i min sköna säng och sova. :)
Men innan jag stänger av datorn så tänkte jag tipsa om några små saker som gör det lättare för er att somna och sova gott.

Sömnexpertens tips
• Svalt sovrum
med en temperatur mellan 13 och 16 grader. Inte svalare, för då fryser man och när det är varmare får kroppen svårt åter- hämta sig. När det är varmt, sov naken och ta ett tunnare täcke.
• Mörkt i sovrummet. Ljus som sipprar in sätter fart på hjärnan och försämrar sömnen.
• Ta en tupplur. Tuppluren är mycket effektivare än slutet av den normala nattsömnen.
• Slarva inte med sömnen. I det långa loppet ökar dålig sömn
risken för att drabbas av diabetes och hjärt-kärl-sjukdomar.

Källa: Torbjörn Åkerstedt, sömnforskare.


Ensam hemma

Nu har Christian farit för att jobba i fyra dagar, så fram till fredag så är jag helt ensam i lägenheten igen. Men det känns ändå skönt, för då kan jag i lugn och ro förbereda mig för nästa vecka. :) Jag längtar som fan! Är dock lite nervös, men jag hoppas att det kommer att gå bra. Jag lovar att jag ska berätta vad det är sen efter jag har gjort det. ^^ Som sagt, det är hemligt!

Just nu sitter jag och ser första på Svenska hollywoodfruar, jag bara älskar dom. ;) 

29 augusti 2011

Förlåt för den dåliga uppdateringen men som sagt, jag har mått jätte dåligt, har knappt tagit mig ur sängen. Men nu är jag lite piggare, har fått pencelin och vilat i en dag. Dock så har smärtan inte försvunnit helt, men lite bättre är det. :)

Idag blir det bara att ta det lugnt och kurera mig lite till, ska kanske sätta upp barbordet och tre hyllor idag också, vet dock inte om jag har ork till det. Men jag VILL få det helt klart i lägenheten någon gång.

Men nu kommer bloggandet att återgå till det normala igen, bara så ni vet. :)

Vårdcentralen

Vaknade imorse av att det gjorde ondare och att det blivit värre än igår. :( Så hitills har min dag bara spenderats i soffan och på vårdcentrslen. Var ju inte precis det jag ville göra idag.
Just nu sitter jag hemma i soffan men ska snart tillbaka till dit igen, för docktorn hade fullt upp och sjuksystern tyckte inte att jag skulle sitta där i 3 timmar och ha tråkig. Så jag ska dit igen vid klockan 3.


Är i lägenheten nu..

..men just nu mår jag inte så bra. Är helt slut i kroppen, mår illa och har kraftigt ont i övre delen av magen, har nog fått magkatarr. :( Så istället för att träna ikväll så blir det att ta det lugnt, dricka lite ProViva och kanske ta en liten kort långsam promenad och sen se en film eller två..

Skriver kanske mer senare, men kan tyvärr inte lova något just nu. Men annars så skriver jag imoron. Hoppas ni läsare har en trevligare kväll. PussPuss :)

Update "little secret"


Tänkte informera lite om mitt tidigare inlägg "little secret". Jag skrev ju tidigare att jag inte tänkte skriva vad jag ska göra, och jag tänker inte berätta det än. Men tänkte bara informera er om att ni SKA få veta, men dock inte riktigt än.

Jag hoppas verkligen att det går som jag hoppas. :)

Tidig morgon

Godmorgon! Sorry för att det blev så lite update på bloggen igår, men jag hade fullt upp med att städa, packa upp saker, ställa upp saker och bygga ihop saker, höll på en bra bit in på natten. Men fint blir det då i alla fall, så det är värt varenda minut.


Idag ska jag till piteå och handla lite prylar, så nu på dagen kommer det endast komma upp något tidsintällt inlägg, men ikväll så blir det fler, lovar! :)


Äntlien klar

Efter några timmars jobb så har hallen gått från ljusgrön till ljusgrå. Resultatet blev väldigt bra, mycke bättre än tidigare. Och ikväll börjar jag med det roligase, att packa upp alla nya saker och fixa alla små och stora detaljer. Men innan det så ska jag äta middag och ut på en power walk. :)

Fredag

Känner mig riktigt seg idag, är helt slut i kroppen. Men jag har lova mig själv att idag ska jag tapetsera om i hallen, så jag tänker göra det även om jag är jätte trött.
Nu har jag inte tid at skriva mer, för nu börjar Top model. Skriver mer sen idag. ;)

Plattare mage snabbt!

För att få en drömmage likt Victoria's Secret-modellerna krävs en hel del situps och massa slit. Men som tur är finns det snabbknep till en plattare mage! ;)

Rör på dig
Om du sitter i soffan en hel dag är det inte konstigt om magen blir plufsig. Se till att röra på dig! 30 minuter per dag rekomenderas.

Bort med plufset
Vad får din mage att svälla upp / bli gasig? Är det kryddig mat, mjölk, kolhydrater? Undvik det idag!

Mer proteiner
Proteiner ger inte bara en mättande känsla, det ger dessutom bra inverkan på fettförbränningen. Bra proteiner är fisk, kött och fågel.

Frukt och grönt
Dina favoritfrukter och goda grönsaker är nyckeln till en platt mage. Dessutom är det gott.


Skippa stora portioner
Om du ska klämma i dig i en liten klänning kanske det inte är det smartaste att äta ett stort mål mat med kolhydrater. Tråkigt eller hur? Men sedan kan du äta mer dagen efter. Frågan är vad som väger tyngst?

Vatten
Detta kan du dricka mängder av utan att det syns ett spår på din mage. Det mättar, det är gott, det gör underverk för både hår och hy.

Hemma

Nu är jag hemma igen. Har varit hos mamma och pappa och ätit en jätte god middag, men nu är jag i lägenheten. Hittade massa fina saker i luleå idag. Kan visa bilder senare. :) Men nu ska jag ut och gå och sen träna.


Luleå


Just nu är jag i Luleå med Christian. Har förhoppningsvis hittat något fint till lägenheten och mig själv. Vet dock inte vilken tid jag är hemma igen, blir väl vid sex tiden ungefär. Skriver mer då jag är hemma igen. :) PussPuss

Godmorgon


Dagens planer:
x
Handla frukost och något gott att äta i bilen.
x Handla lite prylar till lägenheten och mig själv i Luleå.
x Träna mage och rygg. 
x Börja fixa i lägenheten.


Onsdag kväll

Har nyss varit ute på en kvälls promenad med Christian.  :)
Nu ska jag diska bort all disk och sen ska göra kvällsfika och kolla på film, de blir nog Bog och Eliot på engelska med engelsk text. Anledningen till varför jag ska se den helt på engelska är för att jag känner att jag MÅSTE bli bätte på engelska. ^^


Chokladkaffe med kanel

Just nu sitter jag och dricker kaffe. I vanliga fall gillar jag inte kaffe, men chokladkaffe med kanel är faktist ganska gott, jag gillar det. :)


Recept (1 glas)

Ingredienser:
2 bitar mörkchoklad
1 dl starktkaffe
1 dl mjölk
1 krm kanel

Gör så här:
Lägg chokladbitarna i botten på ett glas eller mugg. Häll över kaffet och rör så att chokladen smälter. Värm mjölken i en kastrull och rör vispa hela tiden tills det blir skum. Häll det över kaffet. Strö över kanel.

Så blir du bra på bild

x Hitta några poser som passar just dig, som du känner dig säker i. Öva framför spegeln och lär dig dina bästa vinklar.

x
Se till att få en god natts sömn innan dagen du ska fotograferas. Lita på mig, det kommer att synas om du inte ätit och sovit rätt!

x
 När man pratar om vinklar så börjar många direkt spänna sig och bli stela. Det behöver inte vara konstiga poser, bara var naturlig och avslappnad.

x
 Ska du ta ett passfoto eller skolfoto? Ha inga trendiga kläder/accesoarer eller frisyr. Ha något tidlöst som du kan se tillbaka på om många år och inte behöva skämmas över.

x
 Gör en peeling dagen innan för att få fräschare hy och mer lyster i den. Men inte samma dag, du vill inte vara röd och nyskrubbad, eller hur?

x
 Självförtroendeboost! Tänk "Jag är snygg" hundra gånger om. Tänk sedan på dina bästa punkter, både in och utsida. Efter en sådan boost kommer du garanterat se bra ut!


Onsdag

Har nyss kommit hem från en 40 minuter lång morgon promenad, i solsken. Det blev ganska så jätte varmt i slutet. 

Just nu sitter jag och väntar på att Top model ska börja, men det är ju 40 minuter kvar tills dess. Så innan de ska jag lägga en ansiktsmask, han aldrig göra det igår. :)


5 Sexiga make up-stilar inför hösten


Sotade metallögon.


Gudmarkerade ögon.


Glossiga persikoläppar.


Markerade ögonbryn.


Neutrala ögon och läppar.

Tisdag


Idag skiner solen. :) Äntligen, det har ju varit skit väder i några dagar. Jag började bli lite deprimerad av allt regn. Men nu är jag på toppen humör igen.

Dagens planer:
x
Spackla igen alla hål på väggen i hallen.
x Handla lite saker till lägenheten.
x Power walk.
x Träna ben och rumpa.
x Fotbad och en ansiktsmask.

Sex and the city

Har just sett på min favorit serie Sex and the city. Jag bara ÄLSKAR den serien. :)
Ikväll har jag äntligen måla det sista lagret på alla möbler. Så skönt att slippa färgen, penseln och allt kladd, började vara kraftigt less redan för några dagar sen, men fint blir det i alla fall. Men nu ska jag spackla igen några skrvhål i väggen, för imorgon blir det at tapetsera. :)  

Din Sko


Jag bara älskar denna känga, jag älskar alla tre färgerna och dom är ju helt perfekta nu i höst. :)

Nyttig mat för att bränna fett och sänka kolestrolvärdet

AÇAÍ
Detta energirika bär är fullproppat med antioxidanter från ett palmträd som växer i Amazonas. Det är ganska ovanligt i Sverige, men kan enklast fås som i juiceform i välsorterade hälsobutiker.

LÖK
Det finns flera sorters lök som har liknande hälsofrämjande egenskaper, såsom en ökad ämnesomsättning och därmed ökad fettförbränning. Lök hjälper också till att förbättra immunförsvaret och fungerar även som antioxidant.

KORN
Korn kan med fördel användas i frukostflingor, soppor och som substitut för ris i risotto. Korn har också ett lågt GI (glykemiskt index), samtidigt som det är fiberrikt.

GRÖN SÄD
Exempel på nyttig mat i kategorin grön säd är korn- och vetegräs. Det kan antingen införskaffas torkat, i puderform, eller färska att använda i juice. Den höga klorofyllhalten ger goda effekter på kolesterol, immunförsvar och blodtryck.

BOVETE
Bovete har ett lågt GI-värde och är väldigt nyttigt på flera punkter. Bovete innehåller mycket protein, i motsats till ris, vete och andra substitut. Men vad ska man då göra för mat med bovete? Ett bra förslag är att göra gröt av bovete och havre, som sedan kan toppas med färska bär eller frukt och avnjutas till frukost.

BÖNOR OCH LINSER
Bönor och linser ska inte underskattas. Dem är fulla av både proteiner och vitaminer. Det är en nödvändighet i en antiåldringsdiet och dem har alla lågt GI. Kan med fördel användas i soppor och sallader.

CHILLI
Nästan alla rätter kan piffas till med chilli (chillipeppar). Det finns en rad fördelar med chilli, såsom att det hjälper dig att få ett bättre immunförsvar, ökar din fettförbränning, gör dig piggare och har samtidigt en positiv inverkan på aptiten. Chilli sänker även dina hdl-kolesterolvärden.

NÖTTER OCH FRÖN
Lägg gärna till nötter och frön till dina vanliga måltider. Nötter innehåller nyttiga, omättade fetter och har ett lågt GI, samtidigt som det tycks förstärka minnet. Nötter och frön har en hög halt av e-vitamin, speciellt mandlar och hasselnötter. E-vitaminer fungerar som en stark antioxidant.

GRODDAR
Groddar är en rik protein- och c-vitaminkälla. Använd groddar i sallad, soppa eller grönsaksjuice.

YOGHURT OCH KEFIR
Yoghurt innehåller en nyttig och aktiv bakteriekultur som håller igång magen och tarmarna och skapar balans i magen. Undvik dock sockrad yoghurt, det ska vara yoghurt utan tillsatser av socker och sötad frukt. Stoppa istället i en färsk banan i din yoghurt och krydda med lite kanel om du så vill..

Källa:
http://www.dietist.se/nyttig-mat.htm


Ny vecka och tråkigt väder

Godmorgon! Usch vad det regnar. Var nyss ute på en morgonpromenad, jag hade tänkt gå i 45 minuter men var hemma igen redan efter en kvart, genom blöt..  Jaja, hoppas det blir bättre väder senare idag.




Ger upp med städningen

Nu ger jag upp med städningen, jag har massor kavar. Men jag har hunnt måla, tvätta, diska, städa toan och dammsugat. Så nu blir det att lägga bort städsakerna och ta fram tränngs kläderna och ta en power walk istället. Och efter det blir det att bara ta de lugnt och slappa. :)

Söndag

Idag blir det att städa och måla hela dagen. :) Just nu håller jag på att tvätta och måla hemma hos mor och far, och om ett litet tag ska jag fara tillbaka till lägenheten för att diska, dammsuga och skura..

Gaaah!

Det kan inte vara sant.. Jag blev så glad då våran gamla granne flyttade och tog med sin äckliga bas som han spelade med dygnet runt. Det blev så lugnt och skönt då han flyttade och man slapp höra allt *dunk dunk* VARJE DAG BÅDE DAG OCH NATT. Men självkart så har våran nya grannen också en jävla äckel bas.
Jag blir så ledsen.. :(

Mysig lördag kväll

Ikväll har jag tagit en power walk, tränat och tagit en skön dusch. :) Nu ska jag bara ta det lugnt och se någon bra film, läsa cosmopolitan, ta ett fotbad, äta mörk mintchoklad och bara ta det lugnt och mysa i lägenheten. ^^ 


Vill ha..


Allt kommer ifrån ginatricot. :)

Vilken färg på ögonskugga framhäver din ögonfärg allra bäst?



Ögonskugga till blåa ögon
Blåa ögon framhävs bäst med kontrastfärger i varma toner - såsom orange, rosa, rött och rostfärgat.

Skapa en snygg kontrast till dina ljusa drag genom att lägga en svart eyeliner längs med ögonfransraden.

Ögonskugga till bruna ögon
Har du bruna ögon framhäver du din ögonfärg med skuggor i kalla toner. Blått, kalla lila toner och grönt sitter snyggt på dig!

Har du en skugga i en varm ton som du gillar kan du hjälpa den på traven genom att applicera en ljust skimrande ögonskugga över, så får skuggan en något kallare effekt.

Ögonskugga till gröna och melerade ögon
Grattis, du kan välja och vraka bland färgerna - grönt passar nämligen med de flesta nyanserna. Mest effekt får du om du använder dig av en lila ögonskugga, men du passar också bra i blått, rost, gult, rosa.. ja, det mesta helt enkelt!


Lördag

Idag har jag inga större planer förutom att jag ska fortsätta måla och sen ta en lång härlig powerwalk. Ikväll tror jag att jag bara ska ta det lugnt och se någon bra film, läsa nya cosmopolitan, ta ett härligt fot bad och äta mörk mintchoklad. :) För imorgon blir det en intensiv dag, för då ska jag städa HELA lägenheten..

Lär dig gå snyggt i höga klackar


Klacken först! Sätt alltid i klacken först när du tar ett steg. Det är vårt naturliga sätt att gå. Bryter vi mot det så gör vi våld på vår kropp. Dina klackar ska vara som en naturlig förlängning av benen.

Inte för höga klackar! Om du är ovan vid högklackade skor - välj klackhöjd med försiktighet. Om du väljer för höga klackar är risken stor att du skadar dig.

Bekväma skor! Det är mycket viktigt att dina högklackade skor sitter bra på foten. De ska inte sitta för löst och inte för hårt. Om skorna är obekväma kommer du också att känna dig obekväm.

Raka ben! När du sätter ner hälen ska benet vara utsträckt. Om benet är böjt tar dina knän skada.

Öva! ska du lyckas gå riktigt snyggt så måste du öva.


Middag

Just nu sitter jag och väntar på att potatisbullarna som är i ugnen ska bli klar.
Jag är riktigt hungrig. :)

Idag har jag hunnit med att målat, handlat mat, varit på apoteket och sist men inte minst köpt lite nya saker till lägenheten. Det kommer bli så extremt mysigt i lägenheten då jag är helt klar med allt. Längtar! ^^

Ikväll blir det först att träna och sen mysa framför TV:n och datorn.
Och självklart så kommer jag blogga. :) 

Little Secret

Nu har jag bestämt mig, jag ska ska göra det. För vad kan egentligen gå fel? Jag förlorar INGET på det, men kan få igen massor. Jag tar risken, det är helt klart värt det. :) Jag tänke dock inte skriva vad jag ska göra än, jag kommer att berätta det senare, men inte nu.


Good morning ♥

Hade problem med internet igår kväll, så det blev inga fler in lägg.
Men nu funkar det klockrent igen. :)

Inatt har jag sovit enormt gott, jag hade inga problem alls med att somna. Jag somnade direkt jag la huvudet på kudden.. Men det är ju klart, har man inte sovit en minut på 48 timmar så borde man ju kunna sova gott.

Dagens planer:
x
Måla ett lager till på allt jag målar.
x Powerwalk
x Träna ben, rumpa och vader.
x Handla mat
x Mysa i soffan framför en bra film.

Tränat

Har nyss tränat, ikväll blev det armar, bröst och axlar. Riktigt härligt att plåga kroppen lite så man känner att man lever. :)
Efter träningen stretchade jag självklart ordentligt, för stretching förlänger musklerna, generellt öka välbehag och smidighet samt minska träningsvärk. Så jag hoppas att ni också stretchar ordentligt efter träningen.

Men nu ska jag äta något så jag orkar med resten av kvällen. :)

Borde jag inte..

..vara helt död nu efter som jag inte har sovit någonting alls på 33 timmar? Men ne, det är jag inte. Jag känner knappt av att jag inte har sovit någonting. Det måste vara något fel på mig. ;)

Målar igen

Är hemma hos mamma och pappa nu och målar för fullt igen, dock så har inte barbordet torkat nog mycket än, så jag får vänta ett litet tag till innan jag kan måla ett lager till på det. Men medans bordet torkar ska jag ta fram sprayburken och måla alla småprylar som är för jobbiga för att måla med en klumpig pensel. Jag har ju även en hatthyllan, skohyllan, tv bänk, två fotöljer och två vanliga hyllor att måla, så jag har mycke att göra. Tur det, för sitter jag still för länge så lovar jag att jag somnar. ;)



ögonbrynsfärgningen i resultat

Före:


Efter:

Nog blev det skillnad, jag hade färgen på ögonbrynen i 10 minuter. Jag kan erkänna att jag inte är van vid att ögonbrynen framträder så mycket som dom gör nu, men det är bara en vane sak. :)

Godmorgon


Inatt har jag inte lyckats somna, dock så vet jag inte varför.. Men det är väl bara att hålla sig vaken hela dagen så jag somnar en rimlig tid idag istället. 

Tyvärr så blev det inte att färga ögonbrynen igår kväll, så jag ska göra det nu på morgonen. Lägger upp före och efter bilder sen. :)

Färga ögonbrynen

Tänkte att jag skulle prova mig på att färga ögonbrynen ikväll. Har aldrig gjort det förut så det blir spännande att se resultatet. Jag hoppas ögonbrynen bir lite brunare i alla fall, för just nu syns dom knappt. Visar före och efter bilder då jag är klar.

Rätta ögonbrynsfärgen
Om du är mörkhårig ska dina ögonbryn alltid vara två nyanser ljusare än din hårfärg.
Men om du är blond ska det vara tvärt om, alltså två nyanser mörkare.


Vecka 33


Målar

Är hemma hos mamma och pappa just nu och målar för fullt. Jag ska göra om i lägenheten innom kort, men innan jag kan göra det så måste jag måla och fixa lite saker. :) Men nu ska jag fortsätta måla, skriver mer senare idag. :)

Hiss & Diss


Hösten: Lövens alla fina färger. Varma, mysiga och speciellt snygga kläder och skor, härliga promenader och mysiga filmkvällar. Hösten är kort sagt MYSIG.

Komplimanger:
Man blir så himla glad innombords då man får en komplimag. Likaså kramar och leenden.

Billigt:
Finns det någonting som får en tjej att haja till mer än fynd, 50-70% REA?

MörkChoklad:
 70% Lindt. It's better then sex! Okej, nu ska jag inte överdriva, men gott är det. Och det finns många goda smaker, min favorit är helt klart mint.  


Regn: Det måste vara blan det jobbigaste som finns. Det förstör både frisyren och sminket som man har kämpat med at få "perfekt". Man blir även blöt och kall och det sluta med att man blir förkyld..

Fals marknadsförning: Opålitliga hälso flingor/yoghurtar som är mer onyttiga än vad dom säger på reklamerna. Tränings hjälpmendel som inte alls ger en vältränad kropp på 5 minuter. Mascaror som ska få dina ögonfransar att se snygga fylliga och långa ut, men istället får du "spindelben".



Loka kokos ♥


Smakade loka kokos för första gången i söndags. Och jag måste erkänna att jag gillar den, eller nej jag skoja bara, jag ÄLSKAR den!  Smaken är annorlunda men jätte god enligt mig i alla fall. :)


Potatis- och purjosoppa

Smaken av purjolök och potatis är en gudomlig kombination när de serveras som en värmande soppa, och passar helt perfekt till att värma kroppen en kylig höst dag. Denna soppa är både god och näringsrik.

INGREDIENSER:
4 portioner
Förberedelse:
15 minuter
Tillagning: 30 minuter 

350 g potatis
2 purjolökar
15 g smör
2 tsk olivolja
½ tsk torkad salvia
½ tsk torkad timjan
12 dl grönsaksbuljong
nymald svartpeppar
salt
4 msk matlagningsgräddde

1. Skala potatisen och skär den i 2,5 centimeter stora bitar. Ansa och skölj purjolökarna och skiva dem fint. Hetta upp smör och olivolja i en stor kastrull. Fräs purjolöken tills den har mjuknat (4-5 minuter).

2. Tillsätt potatisbitar, salvia och timjan. Häll i grönsaksbuljongen, blanda väl och låt koka upp på hög värme. Sänk värmen, lägg på locket och låt soppan sjuda i 20 minuter, tills potatisen har kokat sönder.

3. Ta bort soppan från värmen och mixa den slät med en stavmixer. Det går också bra att låta den svalna lätt och köra den i en mixer tills den är jämn och slät. Krydda med svartpeppar och smaka av med salt. Sätt tillbaka soppan på värmen och hetta upp soppan tills den är rykande het (3-5 minuter).

4. Häll upp soppan i fyra djupa tallrikar och ringla grädde över varje portion.

Näringsvärde/portion: 732 kJ/175 kcal; Protein 4 g; Kolhydrater 21 g
(sockerarter 3 g); Fett 8 g (mättat fett 4 g); Fibrer 2 g; Natrium 0,7 g 


Hemma hos mamma

Just nu är jag hemma hos mamma, jag ska äta middag här och sen beger jag mig mot lägenheten igen. Men nu hör jag att top model börjar på TV:n, måste sluta skriva nu.
Jag skriver mer sen då jag är i lägenheten igen. :)

Tisdag

Usch vilket tråkigt väder det är idag, mulet och blött.. Men jag ska ändå ut och gå, hoppas bara det inte börjar regna medans jag är ute. 

Dagens planer:

x Köpa målarfärg, och måla första lagret på barbordet. 
x Träna ben och rumpa.
x Hemma spa.
x Blogga!

Ikväll har jag varit duktig

Det blev en längre promenad än planerat, jag var ute och gick i över en timme. Och direkt då jag kom till lägenheten igen bestämde jag mig för att träna mina armar. Då jag hade tränat klart så diskade jag bort berget med disk som var på diskbänken och efter det så städade jag hela lägenheten, så nu är lägenheten ren och fin. :)

Kanske inte så roligt att läsa om detta. Men va fan. ;)


Boring day..

Idag har jag inte gjort mycket alls. Jag har bara gått en promenad, handlat lite saker till lägenheten, jagat en äcklig spindel och sett en film. Nu ska jag ut och gå igen, skriver mer sen då jag kommer tillbaka. :)

 

Gårdagens lovade inlägg

Tyvärr så blev det inga fler inlägg igår, för jag kom hem lite senare än vad jag trodde att jag skulle göra. Men min dag i kalix var mycket trevlig och Wilmer var jätte nöjd med presenterna han fick av oss. Han fick självlysande tatueringar, slajm, en tröja och en grävskopa. Haha, Wilmer var så söt, han trodde att slajmet var ett monster utan mun. ^^

Jag lovade ju även att jag skulle ge er ett skönhetstips igår,
så jag ge er det nu istället. 

Svalkande ansiktsvatten av grönt te
Detta är ett super enkelt knep som piggar upp huden i ansiktet efter en dag i solen. 
Grönt te innehåller massvis med antioxidanter som hjälper hudens immunförsvar att skydda mot yttre påfrestningar. Brygg en kanna grönt te, låt svalna och häll sedan vätskan i en flaska med sprejmunstycke. spreya på en  bomullstuss och stryk den över ansiktet eller använd som en ansiktsdusch.


------------------------------------------------------------------------------------------


Detta är första gången någonsin som jag har gjort ett tidsinstinställt inlägg. Så jag hoppas verkligen att jag har gjort rätt. Men det märker ni ju nu att jag har gjort. 
Jag är bäst! ^^ Ne, skoja bara.

Just nu sitter jag i kalix och äter lite go fika. Vet inte riktig när jag är hemma igen, men när jag väl är hemma igen så ska jag ge er ett litet skönhetstips och berätta mer om denna dag. :)

Godmorgon

Har varit ute på en powerwalk i 40 minuter nu på morgonen. Riktigt härligt var det, älskar att gå en sväng på morgonen, speciellt då solen skiner.

Men nu ska jag börja gör mig klar för en hel dag i kalix. Lilla Wilmer fyller 3 år idag, så det blir att fara dit och äta lite go fika och ge honom några roliga presenter.  :)

Hösttrender

Gitter & glamour: Skinande metaller, glittrande stenar och paljetter. För att få en mer balandserad look bland det glittriga med det lite slitna och avslappnande.

60-tal:
Tänk Twiggy, minimalism, dressade kostymer, a-linje formade klänningar och kappor. Välkammad frisyr i mitt- eller snebena och sist men inte minst ös på med mascara.

Päls:
Jackor, västar, kappor, skor, mössor och halsdukar. Det är bara att välja själv om du bara vill ha mycke päls som en stor kappa eller bara en mysig och varm pälsmössa.

Skinn:
Om du är en våghals kan du köra med skinn från topp till tå, men dock så bör det vara i olika nyanser. Men om du vill kan du bryta av din skinnoutfit med en stickad tröja.

Metrosexuell:
Gräv bland din brors, pojkvänns eller din pappas kläder och kolla om du hittar en fin slips, kavaj eller kanske en snygg skjorta. I höst ska man rulla upp sina chinosbyxor och till det tar man en skjorta och en kavaj, eller kanske ett par hängslen, en klocka eller en klassisk hatt. 


Dagens

Humör: Pigg och glad. :)
Outfit: Svarta strumpbyxor med hjärtan på, brunt linne, brun glesstickad tröja, pärlörhängen, två pärlarmband och en beige rosett i håret.
Gjort: Gått en promenad, köpt mörk choklad och en tidning, letat en present åt Wilmer och sutit vid datorn.
Planer: Träna, gå en promenad till, ta ett härligt fotbad och se Wild child.
Ser på: Tv4 pluss.
Lyssnar på: Ljudet från TV:n
Läser: Topp Hälsa och massa olika bloggar.
Dricker: Citron vatten.
Äter: Ingenting just nu, men ska strax köpa en sallad.
Bästa: Vädret!
Sämsta: ...
Väder: Soligt.


Välkommen till NorrlandsFlamma!

Mitt allra första inlägg, än en gång. Från och med idag börjar jag blogga på NorrlandsFlamma.

Anledningen till varför jag har skaffat en ny blogg är för att jag kände att jag ville börja om på nytt och vara lite mer seriös. I denna blogg ska jag vara bättre på att uppdatera och lägga upp bilder.

Blogginläggen kommer att handla om träning, hälsa, skönhet och mode. Men även vanliga saker som hände i mitt liv.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0