Skippa att bli bakis dagen efter

Visste ni att vanliga C-vitamin-brustabletter fungerar precis lika bra som "bakis-tabletter"? De har samma verkan på kroppen och om du tar en sådan innan du går och lägger dig så kommer det att resultera till att du inte blir bakis dagen därpå, men jaa det beror såklart på HUR mkt du druckit.. Men har ni inga bakistabletter hemma så vet ni nu i alla fall att C-vitamin brus funkar precis lika bra! :)


Dec. 31, 2011


Tidigare idag:
Så har jag varit ute och gått en härlig och uppiggande promenad med Christian, sedan efter promenaden så for vi på ica och handlade mat och lite annat gott, och vi har även tvär kikat förbi Christians mamma på hennes jobb. ^^

Just nu: Sitter jag och äter en sallad till lunch, gott och nyttigt! Jag har även smakat soltorkade tomater för första gången i mitt liv, och jag gillade dom faktist. Kommer absolut äta sånna igen. 
 
Snart: Lägga mig i sängen och vila en liten stund, har jag tur så lyckas jag kanske till och med ta en power nap. Vill vara så pigg som möjligt ikväll. :) 


Nyårssminkning steg för steg

Jag ha tittat runt på lite olika nyårssminkningar nu på morgonen, och jag hittade faktist en super fin sminkning där Linda Hallberg guidar en till årets snyggaste sminkning i 8 enkla steg! 

Det här behöver du:
Primer, ljus bronsig ögonskugga, mörk guldig ögonskugga, mörkgrå ögonskugga, glitter, kajal och eyeliner, lösögonfransar (om du vill vara extra glammig!) och mascara.

Steg 1: Börja med att lägga primer över hela ögonlocket. Lägg därefter en ljus guldig skimmerskugga i inre ögonvrån.

Steg 2: Lägg en mörkare guldskimmerskugga ut mot den yttre ögonvrån och sudda försiktigt ihop den med den ljusa.

Steg 3: Nu har det blivit dags för själva sotningen. Lägg en mörkgrå skugga längs globlinjen. Se till att tona ut skuggorna ordentligt med en mjuk pensel för att undvika skarpa kanter.

Steg 4: När du tycker att sotningen är tillräckligt mörk så är det dags för glitter. Blanda Make up stores Mixing liquid med ett glitter du vill ha och dutta över hela ögonlocket. Låt torka innan du öppnar ögat.

Steg 5: Dags för kajal! Lägg en svart kajal under ögat och tona försiktigt ut den.

Steg 6: För en riktigt dramatisk look kan du lägga kolsvart eyeliner längs med längs med den övre fransraden. Satsa på flytande eyeliner för maximalt sting i blicken

Steg 8: Avsluta med lösögonfransar och mascara.

Klart! Matcha de mörka ögonen med bleka läppar och rosiga kinder för en supersnygg och glammig nyårslook. :)

Du kan även titta in på hennes super fina sminkblogg http://www.lindahallberg.se/, hon gör massor av snygga sminkningar och ger en super mycket med insperation och sminktips.

Nyårsafton

Vad är era planer inför ikväll..?

Själv så ska jag börja min kväll med att äta en god tre rätters middag med min pojkvän och mina föräldrar.. Mysigt! Sen blir det några drinkar och lite kortspel, sedan blir det att träffa upp några vänner och festa lite! :)


Resultatet av dagens shopping







Denna fredag

Kom hem från Piteå för några timmar sen, men jag har inte haft tid till att sitta vid datorn förrän nu.. Under dessa timmar som jag har varit hemma så har jag bland annat packat alla saker ur alla påsar från shoppingen idag. Jag hittade massa fina saker på stan idag, är super nöjd. Ska visa er allt lite senare ikväll. :)

Jag har även hunnit städa bort det mesta av julen i lägenheten. Skönt! Dock så är julgranen kvar, men den ska få så kvar i några dagar till. Sedan då jag plockat bort allt julpynt så började jag städa och fixa i lägenheten. 

Nu ska jag göra kvällens sena middag som består av hemmagjord pizza, Mums! Klockan är snart nio och jag har inte ens hunnit äta middag än, illa. ^^


Visste du att...

..Man får grått hår av rökning!
En undersökning som publicerades i Brittish Medical Journal visade grått hår är fyra gånger vanligare hos rökarre än icke-rökare. För tidigt åldrande är en välkänd följd av rökning, och grått hår är helt enkelt en del av det pris du får betala för att röka.

Rökning kan också vara glamoröst & det kan ofta visa en viss personlighet, som i exempelvis filmer. Men är det verkligen så glamoröst? 


Fredag


Denna underbara fredag kommer jag och Christian att spendera i Piteå för att kika i lite affärer, och vi kanske till och med hittar något fint att köpa. Jag hoppas i alla fall att jag hittar halsbande som jag har velat ha ett tag nu. :) 

Sedan då vi väl är hemma i lägenheten igen så ska vi tillsammans tillaga en hemmagjord pizza till middag, riktigt gott kommer det att bli! Sedan efter middagen så ska jag bege mig ut på en härlig promenad ute i den friska luften. Dagen kommer att avslutas med fredagsmys. ♥

God natt & sov gott ♥

Just nu håller jag på att göra i ordning lite kvällsfika så jag slipper vara hungrig, och kan sova gott denna natt.

Sen då jag fikat klart så ska jag lägga mig i sägen under mitt mysiga täcke och läsa i mina nya underbara böcker, jag hatar att läsa böcker i vanliga fall, men dessa älskar jag verkligen. Böckena handlar om skönhet och hälsa. Kärlek! ♥

Hörs imorgon, då är det shopping+middag och promenad som står på schemat! En riktigt härlig dag med andra ord. ^^


Att hålla nyårslöften


På nyårsafton kommer hundratusentals svenskar att ge sina nyårslöften, en av dem är jag själv! :) Det vanligaste nyårslöftet är att gå ner i vikt. Men hur ska du bära dig åt för att hålla dina nyårslöften? Ta först reda på vad är det som bidrar till att du håller fast vid problembeteendet och hur du kan släppa taget om det.

Det är en väldigt viktig början. För att öka dina möjligheter ännu mer till att hålla ditt nyårslöfte så är det några saker som du bör tänka på:
 
x Formulera dina nyårslöften positivt. Säg exempelvis att du ska äta grönsaker tre gånger i veckan istället för att ha som nyårslöfte att INTE alls äta choklad.

x Akta dig för ord som alltid, aldrig och inte! Varför det? Att lova sig själv för mycket av förändring kan tyvärr öka risken för att den inte håller i längden.

Nyårslöften

Jag har aldrig haft ett nyårslöfte och klarat det helt, men nu har jag bestämt mig för att 2012 så ska jag klara det som jag har lovat mig själv, och i samma veva förändra mitt liv en aning. :)

Mina nyårslöften som jag ska ha till nästa år är inga mindre än:
♥ Träna regelbundet
♥ Äta nyttigare
♥ Våga prova och chansa
♥ Skaffa ett jobb

Det är mina fyra nyårslöften, så nu måste jag bara klara dem! Det blir nog inga större problem, för viljan till att klara detta har jag. Jag vill verkligen!

Vad har ni själv för nyårslöften till 2012? ^^


Dags för gymmet

Jag har bestämt mig, jag ska prova att fara på gymmet ikväll, och jag får se hur mycket jag orkar köra. Men jag tror att då jag väl kommer dit så kommer jag garanterat orka köra lite mer än vad jag tror att jag orkar just nu. :)

Dec. 29, 2011


Tidigare idag: Så har jag varit ute på en promenad, skottat, och handlat mat.
Just nu: Så ska jag börja fixa för dagens middag som består av lövbiff, sallad och pommes. Mumsigt värre! ^^

Senare ikväll: Så ska jag spela kinect med Christian. Efter det så vill jag bege mig till gymmet för att träna lite, dock så vet jag inte om jag orkar dit ikväll, känner mig tyvärr lite sjuk igen, men jag vill..


5 myter om din hud i vinter

På vintern utsätts ansiktet för stora påfrestningar när det gäller väder och vind. Men hur ska man egentligen ta hand om sin hud i kylan? vad är sant, och vad är falskt?
Myt 1: "Min hy mår bättre av att jag stannar inomhus." Extrem kyla drar vissterligen fukten ur din hy. Men att bara sitta inne är inte heller någon hit. Se till att njuta av vintervädret och vintersporterna men skydda dig noga med fuktkräm och solskydd.

Myt 2: "Om jag har fet hy behöver jag inte smörja in mig."
Hårt väder med vind, blåst och snö sliter på alla hudtyper – även de feta. Utan skydd och fukt tar även din feta hy stryk.

Myt 3: "Vind ger min hy en härlig och naturlig glöd."
Visst blir kinderna och näsan röda av kyla och vind, men det kan i värsta fall sluta med brustna kärl på kinderna. Går det riktigt illa kan du till och med få bestående skador på din hy. Skydda dig med en scarf och var försiktig.

Myt 4: "Ju tjockare kräm, desto bättre."
Konsistensen på din kräm har inget att göra med hur pass bra den absorberas av din hy. Om man vet med sig att man lätt blir torr kan ett serum i tillägg till fuktkrämen vara ett bra.

Myt 5: "Mulet väder gör att jag kan skippa solskyddet."
Det är aldrig bra att skippa solskydd. Inte ens då det är mulet. Solens strålar tränger nämligen igenom ändå och kan skada din hy precis på samma sätt som när det är soligt. Med andra ord: använd solskydd i alla väder! 

Källa: improveme.se


Torsdag 29e december

Godmorgon!

Ursäkta att jag inte skrev någonting under gårdagen. :)

Har vaknat för en stund sen, men fram tills nu jag har gjort några av mina vanliga morgonrutiner, som att rengöra och återfukta mitt ansikte noga, smörja in kroppen och borsta tänderna. Så nu är jag redo för en god och nyttig frukost, sedan kan jag bege mig ut på en härlig promenad. Det känns som jag har massa energi idag, så idag bir det en aktiv dag! ^^

Dagens planer:
x
Ut och gå en härlig promenad.
x Kolla i några affärer, och kanske köpa något tyg.
x Träna?
x Spela kinect.
x Film-mys med Christian framför ny tv:n.

Tränat

Nu har jag vartit riktigt duktig och tränat intensivt i 45 minuter, är helt slut i kroppen nu. Så nu ska jag äta något så jag får tillbaka nå energi, sedan ska jag hoppa in i duschen tvärt. Jag måste skynda mig lite för Christian börjar bli lite otålig.. ^^ 

Tisdag


Nu måste jag skynda mig lite gran, så det blir ett kort och snabbt inlägg.. Denna dag börjar med att jag och Christian måste fara ut på samhället för att handla lite nödvändiga saker som toapapper, mat och allergitabletter.

Sedan efter det så ska jag vara duktig och fara på gymmet och träna ett litet tag, det ska bli skönt att träna, för det var lite för många dagar sen sist. Och då jag tränat klart och fräschat till mig lite så kommer resten av dagen och kvällen spenderas i Pilträsk och det blir nog att sova där en natt. :)  

Men nu har jag inte tid längre, skriver mer lite senare idag. ^^

Dagens planer:
x
Handla lite nödvändiga saker.
x Träna.
x Fara till Pilträsk igen.
x Gå en promenad.


Denna måndag

Som sagt, idag så har jag varit borta hela dagen, från klockan nio tills ungefär nu. Först blev det ju att fara till Luleå och shoppa, och självklart så fyndade jag massa fina saker. Dock så blev jag extremt less alla människor, dom var ju överallt.. Jobbigt! ^^

Dagen avslutades med att fira jul nummer två i Pilträsk, alltså blev det en lugn och mysig kväll med god mat, fina julklappar och trevlig sällskap. 

Nu ska jag däremot bara ta det lugnt, kolla på Snuten i hollywood och göra mig något gott till kvällsfika så jag slipper somna hungrig inatt. :)

   


Måndag

Godmorgon! ♥

Om en liten stund så sitter jag och Christian i bilen på väg mot Luleå. Nästan hela denna dag ska vi springa runt på stan och förhoppningsvis fynda massa fina saker på mellandags REAn. Vi ska även försöka ta en liten paus mitt i all "stress" och äta en god luddag* på en mysig restaurang. En perfekt dag, enligt mig i alla fall. ^^ 

På vägen hem så blir det att ta en liten omväg, för ikväll ska vi fira jul nummer två tillsammans med Christian och hans familj. Det blir julklapps utdelning, massa mys och kanske lite julmat. Denna dag kommer bli en härlig dag. :)

Dagens planer:
x
Shoppa i massor. ^^
x Äta en god luddag* ute på någon mysig restaurang.
x Fara till pilträsk och fira jul nummer 2.   

*Luddag är den måltid som man äter mitt i mellan lunch och middag. ^^


Blogg torka

Just nu har jag absolut ingen aning om vad jag ska skriva om i bloggen. Så denna kväll kommer jag försöka komma på massa vettiga och intressanta saker som jag kan skriva om. Men det är inte det lättaste... :)   

Rester från gårdagen

Har just ätit rester från gårdagens julbord, och jag måste erkänna att det faktist var mycket godare idag, konstigt nog. Eller det var nog inte så konstigt, det berorde nog på att igår så hade jag ätit extremt mycke julgodis just innan maten, så jag måde bara illa då jag skulle äta och fick knappt i mig något..

Nu ska jag däremot ut och gå en promenad, och då ska jag passa på att gå förbi gymmet för att kolla om det är öppet ikväll, för är det öppet så ska jag dit lite senare. Men om det nu råkar vara stängt så blir det att göra några träningsövningar hemma i lägenheten istället. :)

look of yesterday ♥

Diadem: Åhlens

Skjorta: H&M

Linne: Gina tricot

Strumpbyxor: Varuhustet

Tjocksockar: Fått av mamma


Söndag

Godmorgon på er, eller jag kanske ska skriva god dag istället! Haha! Har ni sovit gott? Det har i alla fall jag gjort! :) Hade en riktigt härlig julafton igår med fina presenter och massa roligt folk. Dock måste julafton helt klart vara den kortaste dagen på året, hur kan det vara över så fort?

Idag ska jag bege mig på gymmet för att röra på kroppen lite, jag vet dock inte om gymmet är öppet idag. Om inte så blir det att gå en lång promenad istället. Sedan blir det mest troligt en lugn ikväll med kanske lite kortspel. Det är väl ungefär så mina planer ser ut för dagen. Just de ja, måste även packa ner alla julklappar som ligger kvar under granen, eftersom jag och Christian drar iväg till Pilträsk imorgon och firar jul nummer 2! ^^

Dagens

Dagens humör: Glad men lite trött.
Dagens borde: Någon form av träning, men det har jag ju inte tid med. Men om jag har tur så hinner jag ut på en promenad lite senare. 
Dagens frisyr: Utsläppt pluss ett super sött diadem.
Dagens smink: Markerade ögon och ljusa läppar.
Dagens klädsel: Rödrutig skjorta, rött gina linne, svarta  nylon strumpbyxor, röda väldigt långa tjock sockar och ett rött diadem med en söt rosett på. 
Dagens planer: Fira jul med nära och kära. ♥
Dagens vill ha: En riktig jul, en sån man hade då man var liten. :)
Dagens beroende: Rocky road. Jordnötter, choklad, mashmallows och kola, den innehåller ju allt!
Dagens musik: Julradio.se


Den lyckliga vinnaren är...


Lördag - 24e December


Godmorgon! ♥

Nu är det jul igen, och just nu sitter jag farmföt tv:n med en stor kopp varmchoklad och tittar på Tigers film, en riktigt mysig start på denna julaftonsmorgon. Om ett litet tag så ska jag hoppa in i duschen för att fräscha till mig lite, och sedan blir det att börja göra mig fin för denna underbara dag. :)

Jag vill även önskar er alla en riktigt god jul, och jag hoppas att ni får en riktigt mysig julaftonsmorgon och en underbar julafton!

Välfylld goodiebag - tävling avslutad!

Nu är tävlingen om chansen att vinna en välfylld goodiebag avslutad! Imorgon på julaftonsmorgon avslöjar jag vem som är den lyckliga vinnaren och får goodiebagen hemskickad till sig inom kort. Det kanske är just DU som har vunnit, vem vet.. ;)


Sista chansen att vara med och tävla

Har just provsmakat en Rocky road för första gången i mitt liv, och jag måste erkänna att dom var riktigt goda, det var varken första eller sista gången som jag tillverkade dessa små mumsbitar. ♥

Och just nu för tillfället så känner jag att jag har lite för mycke energi i kroppen, det kanske är en sockerchock. ;) Haha! Jag måste verkligen göra mig av med denna energi på dågot sätt, för annars kommer jag ALDIRG kunna somna inatt. Så nu då det inte snöar så mycke längre så ska jag bege mig ut på en härlig promenad och bara njuta av den friska luften. :)

Och glöm inte bort tävlingen som avslutas ikväll klockan 23.00. Det är inte för sent att anmäla sig än. Som sagt, det är bara att skriva en komentar att du är med och tävlar, lämna din mailadress och ditt namn. :)

Rocky road

Just nu håller jag på att baka Rocky road, dessa har jag aldrig bakat eller smakat tidigare. Men jag har både hört och läst att dom ska vara hur goda som hellst, och dom är inte alls svåra att tillverka. :)

Rocky road


INGREDIENSER
ca 30st Godisbitar

200g Mjölkchoklad
200g Mörk Choklad
20 Dumlekolor
2 dl Minimarshmallows
1 dl Salta Jordnötter
1 dl Pistagenötter


GÖR SÅ HÄR
1. Skala pistagenötterna & ta av pappret från dumlekolorna.
2. Smält chokladen över vattenbad.
3. Häll jordnötter, pistagenötter, dumle och marshmallows i en bunke och rör om allt.
4. Häll den smälta chokladen över nötblandningen & rör om.
5. Häll upp "smeten" på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut till cirka 2 centimeter tjocklek.
6. Sätt i kylen & låt stelna.
7. Skär den i längder som du sedan delar i lagom stora bitar.


Fredag - Dan före dan

 
Jag vaknade verkligen upp på rätt sida idag, sitter och äter frukost med ett stort leende på läpparna. Det var ett tag sedan jag kände ett sånt här stort lyckorus i kroppen. Jag vet inte vad det är! Kanske för att det är jul imorgon, eller för att mitt hjärta kommer hem ikväll. ♥

Dagens planer:
x Gå en promenad. 
x Baka Rocky toad och göra Ris a la malta.
x
Ha ett litet mini hemmaspa, för andra gången denna vecka. ^^ 
x
Avsluta tävlingen klockan 23.00, och lotta ut vinnaren.
x Fredagsmys med hjärtat. ♥

Denna kväll

Ikväll blev det varken att gå en promenad eller fara på gymmet och röra på kroppen. Men ni ska inte tro att jag satte mig i soffan och lata mig bara för det. Istället blev det diska bort det gigantiska diskberget som tyvärr inte ville diska sig själv, och sedan efter jag diskat klart blev det att byta om och göra några träningsövningar hemma i lägenheten. :)

Resten av denna kväll så ska jag bara ta det lugnt och mysa. Det blir att koka upp lite mumsig glögg, göra mig något gott till kvällsfika, bädda ner mig i soffan och titta på "Nu är det jul igen 2 & 3". ♥ 


Dec. 22, 2011

Har just ätit en god middag så nu är jag mätt och belåten. Nu ska jag däremot ut och kolla i lite affärer med Emelie. Visst jag har ju redan kollat i massa affärer idag, men jag kanske hittar något som jag har missat och det är ju alltid roligt att springa i affärer. ^^

Sen då jag kommer hem igen så får jag se hur jag gör med min promenad som jag har tänkt gå idag. Jag vet inte om jag vill ut och gå någon längre sväng då det är 17 minus grader ute. Det känndes riktigt jobbigt.. Så jag tror nog att jag får bege mig på gymmet istället, för där slipper man ju i alla fall frysa ihjäl. ;)

En jul-lista


Pepparkakor - Lussebullar
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar - Prinskorv
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Revbensspjäll - Janssons frestelse
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Rullsylta - Pastej
Glögg - Julmust
Ge - Få
Hemma - Borta
Utomlands - Sverige
Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor och sjömansmöss
Chokladkalender - Paketkalender
Plastgran - Äkta
Arne Weise - Ernst


Hur och med vilka ska du fira jul i år?
Julafton kommer jag fira hemma hos mamma och pappa, och där kommer det vara så gott som fullt hus. Sen några dagar senare så åker jag till Pilträsk för att fira jul där med Christian och hans familj.

Vad önskar du dig i julklapp?
Jag har inte önskat mig något speciellt detta år, men en symakin skulle ju inte sitta helt fel. ^^

Vilken scen är bäst ur Kalles Jul klockan 15 på julafton?
Jag gillar julklappsverkstaden, då Kalle försöker tar kort på fåglar och när de åker på semester med husvagnen.

Brukar dina julaftnar leva upp till dina förväntningar?
Ja, det har dom så gott som alltid gjort, har dock hänt någon gång att jag har tyckt att det har blivit lite långtråkigt.

Har du firat jul utomlands någongång?

Nej det har jag aldrig gjort.

Vilket jullåt är den bästa?
Denna fråga var svår, det finns ju så himla många bra jullåtar. Men två jullåtar som jag tycker är lite extra bra är nog "Julen är här" och "White christmas".

Vilken julfilm är den bästa?
Finns ju hur många bra julfilmer som helst, med de jag gillar lite extra är ensam hemma, ett päron till farsa firar jul och nu är det ju igen.

Har du varit Lucia någongång?
Ja, det har jag. När jag var liten och gick på dagis så var jag lucia varje gång, och eftersom jag var så lång för min ålder så fick jag altid gå först. Sedan så har jag även varit lucia någon gång då jag varit lite äldre, minns dock inte hur gammal jag var exakt.

Berätta om ett julminne som betyder mycket för dig:
Åh, denna fårga var ju också svår.. Helt ärligt så kan jag tyvärr inte svara på denna fråga. Alla julminnen betyder mycke för mig, så jag kan inte välja. 

Självklart får ni använda listan/listorna ni också, själv så tog jag listan av madeinjapan.nu :)


Torsdag - ändrade planer

Godmorgon! ♥

(En gammal bild på mig)

Egentligen så hade jag ju planerat att fara till Piteå en liten sväng idag för att kika i lite affärer, men jag struntar i det. Det känndes så himmla onödigt att köra 25 mil för att handla några få saker. Så det blir att fara ut en sväng här i lilla Arvidsjaur istället, i hopp om att jag hittar det jag hade tänkt handla i Piteå. :) 

Dagens planer:
x
Ut och handla lite saker.
x Gå en promenad.
x Diska och städa...
x Träna?

Promenad i det härliga vädret

Har nyss varit ute och gått en ganska lång promenad i det härliga vädret. Dock så är mina händer lite stela nu av vinterkylan, men dom vaknar nog snart till liv igen.

Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen, jag ska slå in de sista julklapparna, fika lite kvällsfika, se någon julfilm och förhoppningsvis somna lite tidigare än igår så jag orkar upp imorgon då jag ska till Piteå en sväng. :)

Akutgåvor med blixtsnabb leverans!

Nu börjar det ju bli lite brottom med att fixa julklappar, det är ju julafton om bara några få dagar. Så istället för att ge er ett julklappstips idag så tipsar jag er om bluebox's varugrupp "akutgovor". Varor från denna varugrupp (Akutgåvor) som beställs innan klockan15.00 vardagar postas samma dag och bör anlända hos mottagaren följande vardag! Alla Akutgåvor levereras i 2.7 cm tunna blå boxar, och är avsedda att delas ut direkt i brevinkastet av brevbäraren. :)



Sminka dig till en piggare look


Det är inte alla dagar man känner sig fräsch som en nyponros. Faktum är att de flesta känner sig trötta och orkeslösa så här års. Men med några enkla makeup-knep kan du fuska dig lite piggare. Så här gör du.

Ge huden lyster
En lysande och jämn hy är det viktigaste för att se piggare ut. Börja med att dölja mörka ringar under ögonen med en concealer och applicera sedan en foundation jämnt över ansiktet. Använd sparsamt med puder.

Färga brynen
Ett par markerade ögonbryn gör mycket för att lyfta dina ögon och få dig att se fräschare ut. Har du inte naturligt markerade bryn kan du med fördel färga dem hemma eller helt enkelt fylla i den med en ögonbrynspenna eller ögonskugga.

Få en piggare blick
Lägg en ljus ögonskugga med lite skimmer i ögonvrån och på brynbenet. Rama sedan in ögat med en eyeliner och lägg en brun eller grå skugga längs globlinjen, som du sedan suddar ut uppåt och utåt.

Fixa förföriska fransar
Vill du slå på stort är ett par lösögonfransar ett oslagbart sätt att se pigg och fräsch ut. Men att böja upp fransarna och sedan måla ett par lager förlängande mascara funkar bra det också!

Fuska fram brännan
Vid den här tiden på året känner sig de flesta bleka och glåmiga. Fejka en solkysst look med en lätt bronzer som du borstar över ansiktet.

Rosa dina kinder
Rouge på kinderna ger också ett piggare intryck och får dig att se ut som om du just kommit in från kylan. Svep rouget över kindknotorna och borsta uppåt mot örats topp.

Låt läpparna gnistra
Mot de mer dramatiska ögonen passar det med mer naturella läppar. Välj hellre ett läppglans i en ljus nyans än ett knallrött läppstift.

Källa: http://www.improveme.se/new/index.php/magazine/article/4764


Onsdag 21a december

Good morning!

Vaknade ungefär halv elva idag och det känns faktist som om jag är helt utvilad. Otroligt nog.. Trodde verkligen inte att jag skulle orka upp före tolv idag. För inatt hade jag tyvärr väldigt svårt för att sommna. Men efter jag snurrat minst hundra varv i soffan så lyckades jag somna, till slut.

Men nu ska jag göra mig något att äta så jag slipper gå hungrig, och då jag är mätt och belåten så ska jag ha mitt lilla hemmaspa. :)

Tränat

Istället för att fara ut på en lite promenad så blev det att fara på gymmet och röra på kroppen ordentligt ett tag. Så nu är jag helt slut i kroppen och ska hoppa in i duschen en sväng för att fräscha till mig lite.

Efter duschen så blir det att slå in alla julklappar som jag köpt idag. Sen ska jag göra mig lite kvällsfika och bädda ner mig i soffan och kolla på julfilmer tills jag somnar. ♥

Mitt lilla hemmaspa skjuter jag upp till imorgon på morgonen istället, känner att jag inte orkar med det idag. ^^ 


Denna tisdag


Tidigare idag:
Så har jag sprungit runt i lite affärer, och hittat ännu fler julklappar. Är ju redan klar med alla julklappar, men det är ju så svårt att låta bli då jag hitta massa finna saker som jag vill ge bort. :)

Just nu: Precis ätit en jätte god middag hemma hos min mamma och pappa.

Snart: Skjutsa lillebror till några affärer så han får köpa sina sista julklappar. ^^

Ikväll: Ut och gå en härlig promenad, och efter promenaden blir det att ta det lugnt framför en julfilm eller två och samtidigt ha ett litet hemmaspa.

20 tips till en fröjdefull jul


1.Baka och förbered maten i tid - frys ner och ta upp lagom till julaftons julbord.
2. Köp hyacinter och andra julblommor - fröjd för både ögat och luktsinnet
3. Varför rusa runt i varuhus efter varuhus när du i lugn och ro kan beställa julklappar via Internet. Kom ihåg att kolla leveranstider.
4. Orkar du inte göra egna julkort eller ens köpa några i år? Det är lugnt, man behöver inte skicka varje år. Vill du ändå få iväg en liten hälsning uppskattas även sms och mejl. Snabbare och enklare!
5. Julmusiken fixar du snabbt och enkelt genom att göra en låtlista i Spotify.
6. Luktsinnet får julvittring om du bakar gott. Vill du skippa deti år så finns det doftljus som ger lika mycket julkänsla.
7. Strunta i avancerade blomsterarrangemang. Lite granris utanför dörren ger en välkomnande och fin känsla. Går även att använda som dekoration inomhus.
8. Sov ordentligt. Ingen blir gladare av att du är trött och stressad.
9. Förbered dig väl genom att skriva ner vad du vill hinna med. Se över dina "julåtaganden", gör en lista och prioritera.
10. Knytis på julafton. Alla bjuder på något. Minskar matstressen.
11. Skippa det onödiga - om ingen vill ha sill så behöver den faktiskt inte finnas med på julbordet "bara för att".
12. Julklappslek istället för julklappsberg. De små kanske kan få en klapp extra eller två men ni vuxna kan köpa en var och lotta ut dem. Spar dig pengar och tid.
13. Levande ljus ger en stämningsfull jul. Köp storpack!
14. Att resa bort under julhelgen är ett alternativ till hela julcirkusen.
15. Tema förenklar för din fantasi att hitta på julklappar. Välj mellan exempelvis välgörenhet eller egentillverkade klappar.
16. Apelsiner med nejlikor får oss alla att vädra jul.
17. Satsa på julgodiset du tycker är som godast, det räcker!
18. Ta promenader och kolla in alla härliga fönster och ljusslingor i kvarteret. Andas frisk luft och varva ner.
19. Läs en inspirerande jultidning och beröm dig själv för allt du faktiskt gjort till jul.
20. Har du ändå svårt att hitta julkänslan? Gör allt på en gång. Poppa julmusik, slå in julklappar, drick julmust och svep in dig i en röd pläd. Och kanske viktigast av allt – låt dig omges av människor du tycker om! 


Tisdag

Hej igen!

Det är några dagar sen sist, men nu är jag tillbaka igen och uppdateringen kommer att bli helt normal igen. Men helt ärligt så har det varit riktigt skönt att inte sitta vid datorn på några dagar. :)
-
Förresten, vad roligt att det är så många som är med och tävlar nu. Ni som inte är med än kan fortfarande delta, det är INTE för sent än. Det är bara att komentera och skriva att ni är med och tävlar, erat namn och mailadress. Visst är det enkelt? :)

Dagens Planer:
Titta i lite affärer.
x Gå en promenad.
x Slå in massa julklappar! :) 
x
Hemmaspa.


Bloggpaus

Nu tar jag en liten bloggpaus över några dagar. Jag kommer inte försvinna helt, ska bara ta en liten paus i allt bloggande och göra andra saker än att sitta vid datorn. Jag är snart tillbaka igen.
 
Glöm inte bort tävlingen som jag har! :)

TÄVLING - Vinn en välfyld goodiebag! ♥

Som sagt, så tänkte jag vara lite extra snäll så här vid juletid och ge er chansen att tävla om en välfylld goodiebag som är fylld med massa smått och gott!

Och nu är innehållet i goodiebagen inte hemligt längre eftersom de flesta av er läsare verkar vara så extremt svårflörtade. ;)

För att vara med och tävla behöver ni bara skriva en komentar med erat namn och mailadress. För att öka din chans att vinna, skriv då ett inlägg om denna tävling på din blogg (T.ex. - "Bild + Jag tävlar hos norrlandsflamma om en välfylld goodiebag.") och länka till detta inlägg i en komentar hos mig.

Tävlingen pågår till den 23e december klockan 23.00, och på julaftonsmorgon kommer jag utse vinnaren.

(Ni som redan är med och tävlar behöver inte komentera igen, jag räknar med er ändå.)

Lördag

Godmorgon! ♥

Idag lyckades jag faktiskt stiga upp vid nio, dock så har jag legat och myst framför tv:n och en julfilm fram tills nu. Men det viktiga är ju att jag lyckades vakna en rimlig tid idag. :)

Förlåt för att jag aldrig visade er vad goodibagen innehåller, men min kamera var utan ström igår då jag skulle ta kort på allt. Min vanliga otur... Men nu har jag laddat kameran och tagit kort, så jag kommer alldeles strax visa er innehållet. ^^   

Dagens planer:
x
Visa er vad goodiebagen som ni kan vinna innehåller. :)
x Fika lite på Cafè LÀmanda.
x Gå en lång promenad.
x Slå in julklappar.


Julklappstips nummer 16

Zumba Fitness DVD

Zumba® Fitness liknar ingen annan träningsform som du har provat förut!
Zumba Fitness skapades i mitten av 90-talet av sydamerikanen Albert "Beto" Perez, personlig tränare och koreograf åt ett stort antal internationella popstjärnor.

Med inspiration från traditionell musik som cumbia, salsa, samba och merengue flätade Beto ihop sina latinska favoritrytmer med glödheta danssteg som hans elever älskade - Zumba Fitness var fött!

Sedan Beto introducerade Zumba Fitness i USA 1999 har det blivit en av de snabbast växande dansbaserade träningsformerna i landet. Människor i alla åldrar faller för de smittande rytmerna, de enkla dansrörelserna och de fantastiska resultaten.

Zumba Fitness är ett roligt och spännande sätt att träna! Det är lätt att lära sig och du kan både förbättra din kondis och förbränna kalorier!

Zumba Fitness kan du köpa för 499 Kronor hos cdon.se


Skumtomtefudge

Nu ska jag ut och gå en liten sväng med Christian, och sen efter promenaden ska jag fara på gymmet och träna med Emelie. Efter jag har varit duktig och rört på kroppen ordentligt och fräschat till mig lite så ska jag vara duktig och baka skumtomtefudge.

Och senare ikväll så fort jag har tid så ska jag även visa er vad ni kan vinna i tävlingen som jag har. Och var inte rädda för att vara med och tävla, ni kommer inte att ångra er. ;)

Men medans ni väntar på att få se vad ni kan vinna, så kan ni ju baka samma sak som jag ska baka lite senare ikväll. Receptet på skumtomtefudge är super enkelt.   

Skumtomtefudge

Tid: 20 minuter + tid att svalna

Du behöver:
10 skumtomtar
2 dl socker
1 dl vispgrädde
50 g smör
100g vit choklad
plastfolie

Gör så här:
1. Klipp skumtomtarna i bitar. Koka upp allt utom chokladen och låt koka tills det har smält. Blanda i chokladen och rör tills det blir en smet.
2. Häll upp i en form, ca 24x19 cm, klädd med plastfolie, låt svalna och skär upp i bitar.

Go'middag


Idag blir det lasagne till middag och just nu sitter jag och väntar på att det ska bli klart någon gång, den ska ju vara en sån himla lång tid i ugnen. Men det är värt väntan, för det är så super duper gott. Men om ungefär en halvtimme får jag äntligen äta, är så extremt hungrig just nu. ^^

julklappstips nummer 15

Passion Feromonparfym

Vill du öka din attraktionskraft? Med hjälp av denna feromonparfym är detta möjligt! Feromoner är ett naturligt ämne som alla människor avger för att locka sexuella partners. Parfymen innehåller en mycket hög koncentration feromoner och kan hjälpa dig i jakten på en partner, eller piffa upp ditt nuvarande förhållande!

Denna parfym kan du köpa på coolstuffa.se för 349 kronor.

Fredag



Jaha, vaknade sent idag också. Det var ju inte riktigt vad jag hade planerat. Men det är inget jag kan göra nåt jut nu, så jag får göra ett nytt försök imorgon. :)

Och nu har jag några små frågor till alla er som läser min blogg, varför är ni så svårflörtade? Vill ni inte vinna en goodiebag fylld med massa fina saker? Jag bitts inte, jag lovar. ;) Haha!

Eller ni kanske vill se vad den innehåller innan ni vill vara med och tävla. Så senare idag gör jag en nystart på tävlingen och då får ni även se vad som finns i goodiebagen. Och då hoppas jag det är fler som är med och tävlar. ^^

Dagens planer:
x
Kolla efter de sista julklapparna.
x Gå en promenad.
x Baka. 
x Fredagsmys. ♥


TÄVLING - Vinn en välfyld goodiebag! ♥


Tänkte vara lite extra snäll så här vid juletid och ge er chansen att tävla om en välfylld goodiebag som är fylld med massa smått och gott!

Innehållet i goodiebagen är hemligt tills tävlingen är avslutad och vinnaren är utsedd. Men jag kan i alla fall säga att innehållet passar bäst åt tjejer.

För att vara med och tävla behöver ni bara skriva en komentar med erat namn och mailadress. För att öka din chans att vinna, skriv då ett inlägg om denna tävling på din blogg (T.ex. - "Bild + Jag tävlar hos norrlandsflamma om en välfylld goodiebag.") och länka till detta inlägg i en komentar hos mig.

Tävlingen pågår till den 23e december klockan 23.00, och på julaftons morgon kommer jag utse vinnaren.


Denna dag


Tidigare idag:
Så har jag sprungit runt i lite affärer, men har dock inte hittat några fler julklappar. Så det blir att göra ett nytt försök imorgon.
Just nu: Precis hemkommen från en god middag hemma hos mor och far, så nu ska jag bara ta det lugnt en liten stund.
Snart: Starta min blogg tävling! ^^
Ikväll: Ut och gå en promenad med Christian, och efter promenaden blir det att ta det lugnt framför tv:n resten av kvällen och baka lite grann.


Torsdag


Typiskt, råkade av misstag stänga av väckarklockan i morse, skulle egentligen vakna vid nio och inte halv ett. Nu har jag ju nästan sovit bort halva dagen igen. Jag som nästan lyckades vända tillbaka på dygnet helt, men nu måste jag börja om igen. Börjar bli less det här. :( 

Men vad gör det om hundra år, när allting kommer kring... ^^ Ne men seriöst nu, jag måste få ordnin på mina sovrutiner känner jag. För det funkar som sagt inte att somna efter tre varje natt och vakna efter tolv varje dag.

Nu Måste jag fixa mig lite och sedan få i mig lite mat. För idag blir det ut att leta de sista julklapparna. :)

Dages planer:
x
 Leta julklappar. 
x
Leta fram den rosa granen, och klä den. Blev aldrig gjort för några dagar sedan.
x Starta bloggtävlingen. :)
x Gå en pomenad med Christian.
x Baka.

Julklappstips nummer 14

HANTELSET & SKIVSTÅNGSET 50KG

Hantel och skivstångset med en maxvikt på 50 kg. Levereras i väska som gör det enkelt och smidigt att förvara. Viktfördelning: 0,5kg x 6, 1,25kg x 6, 2,5kg x 4, 5kg x 4, 1,1kg x 2 st kort hantelstång, 6kg x 1st skivstång och 0,2kg x 6 låsmuttrar.

Detta hantel och skivstångset kan du köpa på Rusta för 799:-

Kära tomten! Här är liten del av min långa önkselista... ♥




Björn vinkar tillbaka, så söt! ♥


Promenad & lite info om tävling

Har just kommit hem från en uppiggande promenad, och även idag så är vädret riktigt härligt. Efter min promenad så har jag fått massa energi och den ska jag använda till att göra något vettigt som att diska, städa och fixa lite i lägenhetn. :)

Tänkte även berätta att lite senare idag eller imorgon någon gång så kommer jag för första gången någonsin ha en TÄVLING i min blogg. Så håll utkik! :)

Skönhetstips

Renare mat.

Skippa all färdigmat och laga all mat från grunden. Då slipper du allt salt, socker, smakförstärkare och konserveringsmedel som finns i färdigmaten. (Självklart är det okej att fuska med en pizza någon gång då och då, men gör bra mat till en vana!). Och säg inte att du inte kan laga mat för det kan alla lära sig. Köp en bra kokbok eller kanske flera, det finns massor på Tradera för bra priser. Klipp ut recept ur tidningar. Allt kommer inte att bli gott, men du kommer snart att ha ett gäng med recept som du gillar och lagar om och om igen. Försök tänka så rena matvaror som möjligt, rent kött, färska grönsaker, potatis, pasta, ris gärna fullkorn, rent smör eller olja (absolut inte margarin). Köp gärna hem spännande kryddor, det gör maten roligare!

Onsdag



Jag var verkligen supertrött imorse då jag egentligen skulle stiga upp, så jag bestämde mig för att stänga av min väckarklocka och sova någon timma extra idag. Så nu är jag mycke piggare och ska alldeles strax göra mig något till frukost, jag älskar att äta frukost, den bästa måltiden på hela dagen! ^^   

Dagens planer:
x
Måla mina naglar svarta.
x Gå en promenad.
x Diska och städa..
x
Mysa med hjärtat. ♥

Julklappstips nummer 13

Philips Epilator Paket

Alltid Party Perfekt! Satin smidigt på några minuter, för hela kroppen. Njut satin slät hud med denna nya epilator.

Håll alltid party perfekt hud tack vare snabb och effektiv epilering , precision epilator för känsliga områden och lyx smart pincett för att styla dina ögonbryn.

Detta paket hittar du hos ellos.se för 599 kronor.

Svar på en fråga


Svar: Ja, jag har en tatuering, eller bättre sagt jag har två tatueringar på min handled. Dessa tatueringar skaffade jag mig i slutet av april datta år, och det är även mina första tatueringar. Men fler kommer, det kan jag lova er. ^^ 

Jag tatuerade mig hos Jolina som är en jätte gullig ung tjej, så hon har inte allt för många år i tatuerings branchen, men hon gör ändå riktigt snygga tatueringar, är proffsig och hon blir bättre för varje dag som går. :)
  

 


Min Smörgåstårta & Landgång


Smörgåstårtan


Landgången

MUMS!

Har just varit hos min faster och ätit lite från smörgåståtan som jag gjorde klar tidigare idag. Och jag måste erkänna att den faktist var riktigt god. Även denna gång har jag fått massa beröm för min smörgåstårta. Det värmer så i hjärtat då något som jag har lagt ner massa tid på blir så uppskattat. ^^

Nu ska jag bara ta det lugn tills just innan klockan sju för då blir det att fara till kyrkan med Emelie och titta på luciatåget. Sedan efter det beger vi oss mot gymmet för att röra på kroppen lite grann. :)

Bilder på smörgåstårtan och landgångarna lägger jag upp alldeles strax. :)

Heja mig!

Nu känner jag att jag har varit riktigt duktig! Hittills idag så har jag gjort klart den stooora smörgåstårtan och två landgångar, jag har även hunnit med att gå en lång promenad i det härliga vädret, skotta åt min granne och mig själv och till sist så har jag även hunnit med att städat ihop lite saker utanför lägenheten. :)

Nu ska jag fräscha till mig lite och sen ska jag ut med mamma en sväng, jag ska bland annat köpa pappas julklapp och kanske någon mer julklapp, ifall jag nu hittar något annat fint att ge bort. Men nu måste jag skynda mig, hej då! ^^

Tisdag - Lucia

Godmorgon alla söta! ♥

Vaknade för en liten stund sedan och nu ska skynda mig lite och göra klart det sista på smörgåstårtan och de två glutenfria landgångarna, så dom är klar klockan elva då dom kommer att bli hämtade. :)

Dagens planer:
x
Göra klart det sista på smörgåstårtan och de två glutenfria landgångarna.
x Gå en härlig promenad.
x Köpa pappas julklapp.
x Äta lite smörgåsttårta.
x Titta på lucia i kyrkan.
x Träna.

God natt & sov gott ♥

Snart så ska jag lägga mig under mitt gosiga täcke och försöka sova. Men före det ska jag göra mig lite kvällsfika så jag överlever denna natt. 

Som ni redan vet så ogillar jag att vara hungrig på morgonen och samma sak gäller det då jag ska sova, jag ogillar att somna hungrig. Eller bättre sagt jag kan nästan inte somna om jag är hungrig. Så nu vet ni det också. HaHa! ^^ 


Julklappstips nummer 12

Kitchpro digitalt köksmått

Enlitersmått med volymmarkeringar på sidan och digital köksvåg i botten sparar tid och besvär i köket. På displayen ser du vad du har i ditt mått och med ett enkelt klick nollställer du vågen och fyller på nästa ingrediens.

Detta praktiska mått hittar du på coolstuff.se och det kostar 279 kronor.


Denna måndag


Tidigare idag:
Så har jag varit och köpt en stor och tung julklapp, eller det är inte bestämt än om det blir att behålla det själv eller att ge bort det i julklapp åt en viss person. Men det kommer jag och Christian komma överens om senare i veckan.

Just nu:
Gör jag inte mycke alls. Hade tänkt gå ut och gå nu, men det är så himmla kallt ute. Så det blir att gå ut och gå eller bättre sagt gå ut och frysa ihjäl lite senare ikväll istället. ;)

Snart: Blir det att äta middag och efter middagen blir det att fara och handla alla "saker" som behövs för att göra en smörgåstårta till min fasters man.

Ikväll: Ska jag ut och promenera i det iskalla vädret och om jag överlever promenaden så blir det att göra smörgåstårtan. ^^

Look of today ♥


Tröja: Piraten
Linne: Gina tric♥t
Leggins: Varuhuset
T♥ffl♥r: H&M
Rosett armband: Kappahl
Armband med döskallar: R♥ck by sweden  

Julklappstips nummer 11

Smoky Eyes Palette Silver Black & Golden Brown.

Med ögonpaletterna Silver Black och Golden Brown är det lättare än någonsin att få fram det rätta, trendiga utseendet oavsett vilken hudton du har eller vilken känsla du vill förmedla. Följ de enkla instruktionerna steg för steg och skapa allt från ett elegant subtilt skimmer till ett glamoröst ögonfyrverkeri. Du får en effekt som är dramatisk och varar länge.

Förpackningen inkluderar 4 skuggor, en ögonpenna och en pensel och innehåller Community Fair Trade-producerad marulaolja från Namibia. Ytterhöljet framställs av FSC-certifierat trä.

Dessa snygga ögonpaletterna kan du köpa på thebodyshop.se för 295 kronor styck.

Måndag

Gomorron! ♥

Just nu ligger jag och drar mig i soffan under mitt varma och gossiga täcke, är inte alls sugen på att stiga upp just nu. Men jag börjar bli väldigt hungrig, så jag måste upp och göra frukost. Jag hatar att vara hungrig, det är så extremt jobbigt också blir jag väldigt lätt retlig och på dåligt humör.

Haha, så ifall ni träffar mig och jag är otrevlig mot er så ge mig bara en liten bit mat så blir jag en ängel igen. :)  

Dagens planer:
x
Leta fram den rosa granen, ska låna ut den.
x Handla en julklapp, mat och det som behövs för att göra en smörgåstårta.
x Gå en härlig promenad.
x Tillverka smörgåstårtan.

Min lugna kväll

Har just varit duktig och varit ute på en 45 minuters promenad i 13 minus grader, det känns verkligen att det är vinter nu. Jag gillar inte att det har börjat bli så här kallt, för då är det inge roligt att vara ute och gå en längre stund, eller att göra något annat utomhus för den delen. Tror jag ska börja göra som fåglarna och flytta till ett varmare land under vintern. Haha! ^^

Men nu blir det att ta en varm härlig dusch för att få upp värmen i kroppen lite. Och efter jag duschat klart så blir det att tända lite ljus och ha ett litet hemma spa med hårinpackning, ansiktsmask, fotbad och lite annat. Mysigt! :) 

5 steg till vackra naglar

Det här behöver du: nagelbandscreme, nagelbandspinne, diamant- eller glasfil, flerstegsfil, nagelolja, nagelborste, nagellack.

Steg 1
Tvätta dina händer noggrant i ljummet vatten med mjukgörande tvål. Använd gärna nagelbandsborste för att få riktigt rent under naglarna och runt nagelbanden.

Steg 2
Applicera en mjuk nagelbandscreme på nagelbanden och massera in ordentligt. Det blir lättare att försiktigt skjuta tillbaka nagelbandet med en nagelbandspinne, för längre nagelbädd och friskare intryck.

Steg 3
Fila form och längd med hjälp av en diamant- eller glasfil. Fördelen med en diamant-eller glasfil är att nageln inte flisar sig även om du drar fram och tillbaka.

Steg 4
Nu är det dags att polera nagelbädden med en flerstegsfil. Det sista steget polerar upp en fin och glansig yta. När naglarna är polerade och blanka kan du avsluta med en nagelbandsolja på nagelbanden. Det finns nageloljor för olika behov, be om råd om du är osäker på vad du behöver.

Steg 5
Nu är det bara att välja färg på nagellacket. Använda alltid ett underlack innan du applicerar nagellacket – applicera två lager för en heltäckande yta. Avsluta med ett skyddande överlack som gör att färgen glänser och sitter längre.

Källa: Kicks.se där kan du även hitta massor av olika produkter ger dig ett långvarigt resultat och välmående naglar.

Söndag - Tredje advent

Godmorgon! :)

Inatt har jag verkligen sovit underbart gott, så nu är jag både pigg och glad. Det känns som denna dag kommer bli en lugn och härlig dag, utan massa stress. :)

Nu ska jag fixa mig lite och sedan skjutsa min lillebror till isladan, och efter jag har skutsat honom så ska jag fixa något gott och nyttigt som jag kan äta till frukost, eller det kanske är fel att kalla det frukost denna tid på dagen? ^^  

Dagens planer:
x
Gå en promenad.
x Diska..
x Baka?
x Ha ett litet hemmaspa.
x Mysa framför en bra film.



♥ Fixar älsklingens julklapp

Tillslut, efter många om och men så har jag äntligen lyckats tänka ut något riktigt fint som jag ska ge till min underbara pojkvän i julklapp. Så just nu håller jag på att fixa och trixa så allt blir helt rätt, lite tjorvigt faktist. Men det är helt klart värt allt tjorv och strul, för jag vill verkligen ge honom detta. ♥


julklappstips nummer 10

Nyckel- eller smyckesträd

Ett kul och praktiskt träd som kan användas som antingen nyckelhängare eller smyckesträd. Låt dina halsband, armband och ringar blomstra i smyckesträdet, eller ställ det på hallbyrån och häng dina nycklar på det.

Smyckesträdet har en praktisk underdel med höga kanter som är perfekt till mobiltelefon, läsglasögon, och smycken som inte passar att hängas i trädet.

Lägg även märke till den söta lilla fågeln som sitter i en av grenarna! ^^

Detta nyckel-/smyckesträd hittar du på bluebox.se för 185 Kronor. Den finns i åtta andra snygga färger, så det är bara väja! 

Tränat & fikat på Cafè LÀmanda

Nu har jag kommit hem från ett härligt men extremt lugnt pass på gymmet, skönt att äntligen kunna börja röra på kroppen lite i alla fall och inte bara sitta och dega i soffan hela dagarna. :) 

Jag har även hunnit med att fika på Cafè LÀmanda, och himmel vad god macka jag åt, faktist den godaste mackan jag har ätit på väldigt länge. Brödet var alldeles saftig, och det var super gott och fräscht pålägg på den. Så jag kan verkligen rekomendera detta super mysiga cafè. ♥

Gymmet

Herre gud vad jag är taggad för att fara och träna! Det var ju mer än en vecka sen jag tränade sist, så det känns skönt att få röra på kroppen igen. Dock så måste jag ta det väldigt lugnt så jag inte plågar min kropp för mycket och blir sjuk igen. :)
 

10 DECEMBER - MIN NAMNSDAG


Godmorgon! ♥

"Malin är ett egennamn och kvinnonamn och en nordisk form av det hebreiska namnet Magdalena, som betyder "kvinna från Magdala". Malin var ett av 1970- och 1980-talens största modenamn" - Wikipedia

Ja det är faktiskt min namnsdag idag! Inte något jag firar, men tycker ändå det är kul med namnsdagar! Så grattis till alla Malins där ute, hoppas ni får en awesome dag! Nu ska jag göra mig lite god frukost, mysa farmför Disney dags och bara njuta av en denna lördagmorgon. :)

Dagens planer:
x
 Mysa farmför filmen: Tom och Jerry - Landkrabbor med morrhår.  
x
Hälsa på tomten på varuhuset och fika lite. ;)
x Prova träna lite försiktigt med Emelie.
x Ta det lugnt och vila. 
x
Mysig hemmakväll, eller ut med några vänner? 

Bakar Chokladtryfflar

Just nu håller jag på att baka chokladtryfflar och jag hoppas verkligen att dom blir bra den här gången. För förra fången jag gjorde chokladtryfflar så blev smeten alldeles för lös, det var helt omöjligt att göra bollar av smeten. Så denna gång tog jag lite mindre grädde i smeten i hopp om att det var det jag hade gjort fel. ^^

Chokladtryfflar


Du behöver:
knappt 3/4 dl grädde
200 gran block-choklad, mörk eller vit
eventuellt hackade nötter, en skvätt baileys eller liknande
kakao eller florsocker

Gör så här:
-koka upp grädden
-ta bort från plattan och lägg i chokladen
-rör om tills det blivit en jämn chokladsmet
-häll i nötter eller baileys om ni vill annars kan ni bara ha naturella
-låt smeten svalna i kylskåp tills den är hård
-gör små bollar av den hårda smeten och rulla i kakao/florsocker

Tips! Den klassiska tryffeln rullas i kakao, men den kan också doppas i smältchoklad.


Julklappstips nummer 9

Candy Grabber

En gammaldags låda med gripklo av den typ som stod på nöjesfält förr i tiden. Fyll på med ditt favoritgodis, stoppa i polett och börja trixa. :)

Denna Candy grabber kan du köpa på coolstuff.se för 249 kronor.

snow falling down from the sky


USCH! Har nyss gått en kort promenad på ungefär en och en halv kilometer och nu är jag helt genomblöt och kall.. Jag är kraftigt less på den förbannade snön som inte kan snöa rakt ner!  

Så nu ska jag gå och göra mig en stor kopp med värmande te och sedan krypa ner under min varma filt och försöka få upp värmen i kroppen igen. 

Tips till en slankare kropp


Hellre lite motion, än ingen alls

Träning ska vara roligt, så hitta en träningsform du tycker om och som passar in i din vardag. Börja med kortare träningspass och öka successivt. Vill du inte börja med att lägga pengar på ett dyrt träningskort, kanske en motionscykel för hemmabruk kan vara något för dig. Vilken träningsform du än väljer ska du försöka röra dig minst en halvtimme om dagen.

Dröm sött
Dålig sömn försämrar din förbränning. Muskler har svårare att brytas ner och även återhämningen blir sämre. Undvik koffein och socker sent på kvällen och försök att varva ner innan sängdags genom att ta en promenad med musik i hörlurarna, tappa upp ett varmt bad och släck ner din bostad så mycket som det går.

Var målinriktad
Sätt upp ett realistiskt mål med din träning, men ha tålamod och tänkt långsiktigt – en förändring sker inte under en natt. Att ändra sina vanor tar ungefär åtta veckor och gör du fel, gör du rätt nästa dag. Det är aldrig för sent att börja om.

Undvik alkohol
Drinkar innehåller massvis av kolhydrater och det sätter sina spår på din kropp. Vin och starksprit innehåller minst kalorier, medan söta drinkar, öl och cider är riktiga bomber. Drick med måtta och vill du ha snabba resultat av träningen bör du undvika alkohol helt och hållet.


♥ Mom's christmas tree


Fredag

Godmorgon! ♥

Idag lyckades jag tame tusan vakna före tolv, det är nog mer än en vecka sen jag vakna så "tidigt" sist. Det är faktist riktigt illa, jag måste försöka få ordning på min sömn igen.. För det funkar inte i längden att somna tre på natten och vakna ett eller två på dagen.

Nu ska jag däremot äta lite frukost så jag få någon energi och sen ska jag ut på en promenad och få lite frisk luft. :) 

Dagens planer: 
x
Gå en promenad.
x Städa.
x Baka chokladtryfflar, de blev aldrig gjort igår.
x Fredagsmys. ♥

♥ White christmas





Enligt mig är julen alldeles underbat mysig, jag bara älskar julen! ♥ 

julklappstips nummer 8

Ståltvål

Denna unika tvålen tar aldrig slut. Den används precis som en vanlig tvål, och efter bara några sekunder under rinnande vatten är händerna luktfria. Tvålen är gjord av rostfritt stål, och är bra att hålla i. Ståltvålen tar bort obehaglig lukt som annars kan vara mycket svårt att få bort, till exempel lukt från lök, vitlök, räkor och annat. Metallerna i ståltvålen har speciella egenskaper som gör att svavelhaltiga föreningar som skapar lukt bryts ned. Samma material används faktiskt inom oljeindustrin, med samma syfte.

Vem passar ståltvålen till?
Många har säkert upplevt irriterade lukt på händerna som inte går bort oavsett hur mycket tvål du använder. Ståltvålen passar därför perfekt i alla kök. Den är helt naturlig, och därmed snäll mot huden.

Fakta:

Tvålen: ca 9 cm lång, 5 cm bred
Vikt: 42 gram, 57 gram med skål
Tvålkopp: Svart plast


Denna ståltvål kan du köpa på enklareliv.se för 49 kronor. :)

Denna torsdag


Tidigare idag:
Så har jag fixat lite saker till det "hemliga" som jag ska göra, och jag har även gått en liten promenad hem till mamma och pappa.
Just nu:
Tittar jag på Top model 3 och lagar dagens middag som blir Stinas kyckling med crème fraiche franska örter och till det blir det vanligt hederligt ris.
Snart: Blir det att äta middag och efter det blir det att fara på Dollar store och köpa lite nödvändiga saker.
Ikväll: Ska jag bara ta det lugnt framför tv:n, det är ju massa bra saker på tv:n ikväll. Jag ska även försöka hinna med att baka några chokladtryfflar. ^^


Look of today


Tröja: Varuhuset
Linne: Gina tricot
Strumpbyxor: H&M
Tofflor: H&M
Armband: Dollar store

Torsdag

Godmorgon! ♥

Inatt hade jag verkligen svårt för att somna, jag vet inte riktigt när jag lyckades somna, men inte före fem i alla fall. Så idag klockan nio då jag egentligen skulle vakna så var jag helt död, så tyvärr sov jag ofrivilligt bort halva denna dag.. Även fast jag egentligen inte ville göra det. :(

Men jag känner mig faktist piggare idag och det känns inte som om jag har någon feber längre. Men jag har lärt mig sen igår att jag inte ska bli allt för glad direkt, för det kan vända väldigt fort. :P   

Dagens planer:
x
Vila och ta det lugnt.
x Börja fixa grejer till en sak som jag göra. Hemligt! ;)
x Försöka ta mig på dollar och handla lite saker.
x Baka, om jag orkar.
x Kolla på tv hela kvällen.


Julklappstips nummer 7

Automatisk visp

Ställ bara ner vispen i det du önskar vispa och tryck på knappen så börjar den automatiska vispen att arbeta direkt. Du kan sedan koncentrera dig på att göra annat.

Vispen kommer automatiskt att röra om hela tiden och ser till att dina rätter blandas ordentligt och att maten inte bränner fast. Vispen är mycket praktisk och lämpar sig för både professionella kockar och amatörer i köket, eller för dem som bara behöver en extra hand. Vispen har tre olika hastigheter som kan justeras genom att trycka på toppen av vispen.

Denna praktiska visp kan du köpa på enklareliv.se för 299 kronor.

Långa dagar

Usch, jag börjar bli extremt less på att vara sjuk. Jag får ju ingenting vettigt gjort om dagarna, för så fort jag börjar anstränga mig det minsta lilla så känns det som om min kropp går varm.. Ritigt jobbigt!

Och jag som vill träna, har inte tränat på en vecka. Men jag kan verkligen inte träna just nu, för min kropp orkar inte med fler påfrestningar. Så jag måste tyvärr vänta i några dagar till innan jag kan fara på gymmet igen.

Snygga julkulor

Det finns inga gränser för hur julkulorna i årets julgranar kan se ut. Så därför har jag valt ut 16 snygga kulor från Åhlens som passar i nästan vilken gran som helst.


Så typiskt...

..Jag som just börjat känna mig piggare, men medans jag stod och diska började jag känna mig sämre och sämre. Jag kände typ hur febern kom smygande tillbaka. Så jag får nog skippa promenaden som jag tänkte gå, och lägga mig i soffan, krypa ner under filten och vila resten av denna dag också..
 


onsdag

Idag känner jag mig faktist ganska pigg, och nästan helt frisk. Men jag ska ändå ta det lugnt idag så jag inte överanstränger mig för mycket och blir sjuk igen. :)

Nu måste jag tyvärr diska, för den enorma diskhögen på diskbänken verkar inte vilja försvinna av sig själv, så jag måste nog göra det själv.. ;) Efter jag diskat klart ska jag fixa mig lite så jag kan gå ut på en härlig och uppiggande promenad. 

Dagens planer: 
x
Diska..
x Gå en promenad.
x Pyssla och kanske baka något gott.
x Ta det lugnt framför tv:n och kanske någon film.

Just nu...

..Har jag tänt massa ljus, dricker en kopp med varm grönt-te och myser framför för tv:n och kollar på House. Om en liten stund då House är slut så ska jag göra mig nå kvällsfika och sätta igång en bra film och bara mysa och ta det lugnt resten av denna kväll, och hoppas på att vara frisk imorgon då jag vaknar. :)    

Julklappstips nummer 6

Depend Nagelvårdskit

Vilken tjej i denna värld vill inta ha vackra naglar? Så en necessär full med nagelvårds produkter från depend är en perfekt och inte så farligt dyr julklapp åt nästan vilken tjej som helst. 

Detta kit kan du köpa på Åhlens för 199 kronor.

Min tisdag


Tidigare idag: Har jag gått en härlig men kort promenad. Jag har även klätt julgranen hemma hos mina föräldrar och ätit en god middag där.
Just nu: Tar jag det bara lugnt och gör typ ingenting..

Snart: Så ska jag ut på en liten promenad till, har faktist börja känna mig lite piggare nu. ^^

Ikväll: Blir det att mysa framför tv:n och göra ett mini hemma-spa med bland annat fotbad, ansiktsmask och en hårinpackning. :)

Eggnog

Glögg i all ära men har ni testat eggnog? Det har inte jag gjort i alla fall, men jag vill testa det en vacker dag. För jag har läst att det ska vara sött, sliskigt och lent och alldeles förträffligt gott!

Här ett ganska enkelt recept för 8 personer:

3 ägg
1 dl socker
1/4 kryddmått salt
4 1/2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 dl grädde
2 msk florsocker
1 dl vit rom

Gör så här:
x
Vispa ägg, socker och salt i en kastrull. Tillsätt mjölken, lite i taget. Låt sjuda i ca 15-20 min. Se upp så att det inte kokar över, rör hela tiden.
x Kyl. Vispa i vaniljsocker.
x Vispa samman grädde och florsocker och tillsätt även detta.
x Smaka av med rom. Förvaras kylt i flaska, skaka innan servering.


Tisdag

Godmorgon! :)

Himmel vad jag har sovit länge idag, jag har ju sovit bort halva dagen. Men jag antar att det är för att jag inte är helt frisk än och behöver sova lite extra. Så det blir att ta det lugnt idag också och försöka bli helt frisk. :) 

Dagens planer:
x
Vila och försöka bli frisk.
x Gå en liten promenad.
x Mini hemmaspa.
x Mysa framför tv:n och kanske någon film.

Julklappstips nummer 5

Objektiv för mobiltelefon

Linserna finns i två varianter:

Makro- & Vidvinkelobjektiv
används för att ta kort på små / stora ting. Kör du macro får du verkligen med exakt alla detaljer när du fotograferar någonting mycket litet som en nyckelpiga  till exempel. Väljer du vidvinkel är det plötsligt inga problem att få med de där extra metrarna när du ska fotografera någonting mycket brett som en mur.

Fisheye
är det där sköna perspektivet du får när du tittar ut ur kikhålet i din lägenhetsdörr eller speglar dig i en julgranskula. Bakgrunden liten, förgrunden stor. En perfekt effekt om du till exempel ska fotografera hip-hopare. (Hip-hopare älskar fisheye för då ser de tuffa gesterna de gör med händerna ännu större och tuffare ut.)

Dessa objektiv för mobilen kan du köpa på coolstuff.se för 199 kronor styck.

Julklappstips nummer 4

Blåsande apa, nageltork


Vem kan motstå att få hjälp med manikyren av en sådan här liten tjänstvillig skojare. Placera ditt finger på bananklasen så blåser apan nagellacken torr.

Drivs med två AAA-batterier.

Denna söta nageltork kan du köpa på prylgalen.com för 69 kronor.


En lugn dag

Denna dag ha varit en väldigt lugn dag, jag har nästan bara suttit i soffan och myst framför tv:n hela dagen. Nästan hela denna kväll kommer också spenderas i soffan så jag blir frisk någon gång. Men jag ska även försöka ta mig ut på en lugn kvällspromenad och få i mig lite friskluft. ^^ 
 

Skönhetstips

Undvik att sola.

Huden åldras och blir rynkig tidigare om man solar. Börjar man sola tidigt så kan huden vara helt läderartad när man är 30, vilket gör att man ser äldre ut. Undvik absolut solarium! Cancer är inte att leka med och det kan drabba vem som helst. Varför utsätta sig för en sådan tydlig risk? Satsa istället på brun-utan-sol om ni vill bli bruna. Kladdigare och jobbigare, men värt det i slutändan.

Måndag - Förkyld tjej

Godmorgon! ♥

Förlåt för att jag inte skrev någonting igår då jag komme hem från Pilträsk, var så sjukt trött och förkyld! Slappade bara framför tv:n och orkade inte ta tag i mig själv riktigt..
 

Är tyvärr sjukare idag än vad jag var igår. Så det blir det att ta det lugnt, vila och försöka bli frisk hela denna måndag. 

Dagens planer:
x
Ta det lugnt och vila.
x Se film.
x Gå en lugn kort promenad.
x Vila..

Pilträsk

Nu har jag packat klart och alldeles strax ska jag och Christian börja fara mot Pilträsk och hälsa på hans föräldrar i en eller två dagar, har inte riktigt bestämt oss än för hur länge vi ska vara där men det märker vi.

Imorgon ska vi i alla fall fara till Storforsens julmarknad tillsammans med Christians föräldrar och lilla Wilmer. Vi ska kolla på alla fina saker, åka häst och släde och kanske fika lite go julfika. Det kommer bli så roligt! :)

Julklappstips nummer 3

Vantar för pekskärmar

Vantar med särskilt pekskärmstyg som gör att du kan kontrollera din mobiltelefon utan att frysa fingrarna av dig utomhus.

Kompatibla med alla typer av pekskärmsapparater, inklusive iPhone och iPad.

Finns i One size (vuxenstorlek).

Dessa vantar kan du köpa hos partykungen.se för 129 kronor.

Julklappstips nummer 2

Chokladfontän
 

Choklad är gott, men kan bli lite tråkigt i en pappersförpackning. Det är lite fantasilöst att inte ha en chokladfontän hemma. Bara värm din choklad (upp till 1,5kg åt gången) i mikron eller ett vattenbad och häll den sedan på fontänten och starta den. Den är ca 40 cm hög och 21 cm diameter.

Chokladen börjar då cirkulera och hålls flytande med hjälp av värmeelementet i fontänen. Blanda gärna i lite olja i chokladsmeten så rinner den längre och smidigare.

Mycket festligt på festen eller bara när du sitter hemma och tycker synd om dig själv.

Just denna chokladfontän kan du köpa på roligaprylar.se för 499 kronor.


Julklappar

Så ja, nu har jag handlat några julklappar till, så nu har jag väl köpt lite mer än hälften av alla julklappar som jag ska köpa. Men det går då frammåt i alla fall och snart är allt fixat. ^^
 
Nu ska jag fortsätta klä våran fina vita julgran och sen ska jag slå in alla julklappar som jag har köpt idag.

Fredag

Hoppsan jag sovde lite väl länge idag, vaknade bara för ett litet tag sen. Men det blev en lång dag igår så jag var nog ganska sliten och behövde sovaut idag.

Som sagt så var jag till Luleå med Christian igår och vi komme hem vid nio tiden igår kväll. Dock så blev det inte se någon bio i där, men vi komme ändå hem ganska sent för vi körde väldigt långsamt hem. Tänk er själva snorhalt på vägen och knappt några lysen på bilen.. Ingen rolig hemresa kan jag lova er, men vi överlevde i alla fall. :) 
 
Nu ska jag göra mig något att äta och sedan göra mig klar för att fara ut och handla lite fler julklappar. :)

Dagens planer: 
x
Handla julklappar.
x Kolla på del två av julklandern. 
x
Packa. 
x Fara till Pilträsk och vara där i någon dag.
x Fredagsmys.♥


Julklappstips nummer 1


Varje dag från och med idag och fram till julafton så kommer jag ge er ett julklappstips som kan passa åt allt från små barn till gubbar och gummor. Jag hoppas jag kommer med bra tips och att ni kanske ser något fint som ni vill ge till någon av era nära och kära. :)

Julklappstips nummer 1:
Slippies boots

Ett par höga, gosiga innetofflor fyllda med linfrö som du värmer i micro 90 sekunder innan du drar på dem på dina stackars fossingar. De håller då värmen i upp till två timmar.

Dessa finns i färgerna röd, rosa och beige, och du kan köpa dom på coolstuff.se för 299 kronor.

Luleå

Vi kom fram till Luleå för ett litet tag sen och just nu springer vi runt och letar julklappar i massa roliga affärer. Men om en liten stund ska vi pausa shoppingen och ät någon lunch. Men sen fortsätter vi leta julklappar igen.
Shoppingen kommer vi avrunda på en mysig restaurang och äta en god middag.

Efter middagen blir det kanske att att fara på bio och se Braking Dawn. :) Detta kommer helt klart bli en rolig och mysig dag, enligt mig iallafall. ^^

Kommer nog hem ganska sent ikvälll, och då lär jag nog slockna i sängen direkt. :)

Torsdag - Första december

Godmorgon! ♥

Idag är det första december och det innebär att årets julkalender "Tjuvarnas jul" börjar idag. Så idag vaknade jag klockan sju och gjorde mig en stor och god frukost, och kvart över sju så satt jag redo vid TVn med min frukost för att se den första delen av julkalendern. ^^

Handling: Tjuvarnas jul, SVT:s julkalender 2011, utspelar sig i Stockholm i slutet av 1800-talet. I centrum står Kurre, en ficktjuv i den ökända tjuvligan Klappsnapparna. Han är uppväxt i tjuvligan och det är den enda familj han känner till. Men den 1 december får Kurre oväntat besök. Utanför hans kyffe står ett övergivet barn med en lapp i näven - hans okända dotter Charlie.

Kurre vet först inte vad han ska ta sig till med Charlie. Hur skulle det bli för Charlie att växa upp bland ett gäng banditer? Och ska Kurre, som knappt kan ta hand om sig själv, klara av att vara pappa?


Nu ska jag i lugn och ro göra mig klar för en heldag i Luleå. Jag och Christian ska dit idag för att handla julklappar till våra nära och kära, en vit julgran till lägenheten och lite andra nödvändiga saker. :) 

RSS 2.0