Recept på kanelbullar


Ingredienser:
ca 40 bullar
ca 850 g vetemjöl
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk stött kardemumma

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk kanel

Topping:
1 ägg
Pärlsocker

Gör så här:

1. Smält matfett, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader.
2. Smula ned jästen i en degbunke. Häll över degvätskan och rör tills jästen har löst sig.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen smidig för hand eller i maskin till degen släpper bunkens kanter.
4. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
5. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
6. Dela degen i 4 delar och kavla ut varje del till en avlång kaka.
7. Bred på ett tunt lager av fyllningen och rulla ihop kakan till en rulle. Skär rullen i 10 delar och lägg bitarna med snittytan uppåt i pappersformar.
8. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
9. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker på. Grädda mitt i ugnen i 250 grader, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0