Gå ned i vikt genom att öka fettförbränningen

Viktminskningsprocessen kan påskyndas om du hittar rätt metoder för att öka kroppens fettförbränning. Det finns bland annat kosttillskott som kan hjälpa till att öka fettförbränningen. Men det finns också andra naturliga vägar att gå, här nedan får du några bra tips hur du kan öka din fettförbränning.

1. Minska ditt kaloriintag med 10 % – 15 %
Gå ned i vikt gör du givetvis genom att äta mindre och motionera mer än tidigare, men var försiktig och överdriv inte. Tänka på att äta rätt så att du får i dig viktiga vitaminer och mineraler annars minskar din energi och gör att du inte orkar motionera som du ska. Minskar du ditt kaloriintag drastiskt rubbas din ämnesomsättning, därför är en måttlig minskning av kaloriintaget att föredra. Det gör att din kropp får mindra kalorier från mat att förbränna och blir därför tvungen att använda kroppens fett som energi.

2. Byt ut vissa komplexa kolhydrater mot grönsaker

Istället för att äta en portion ris kan du byta ut riset mot en portion C-vitaminrik broccoli. Grönsaker har oftast lägre kaloriinnehåll så att du kan äta mer och ända uppfylla ditt dagliga mål av kalorier utan att bli hungrig. Vet du med dig att du inte äter tillräckligt med grönsaker och frukt kan du behöva ta extra tillskott av vitaminer under din viktminskingsperiod.

3. Variera ditt dagliga kaloriintag
Om ditt mål är att äta 1500 kalorier om dagen så kan du äta 1500 kalorier dagligen eller så äter du 1300 kalorier på vardagarna och kanske 2000 kalorier under helgen. På så sätt slipper du bli frustrerad och du kan fortsätta på rätt väg under en längre period. Om du varierar ditt dagliga kaloriintag kommer din kropp inte anpassa sig för snabbt till den nya kosten och du kommer att gå ner snabbare i vikt.

4. Ät bra fetter

I de flesta dieter undviker man fett eftersom 1 gr fett innehåller mer kalorier än 1 gr kolhydrater. Rätt fett är dock bra för dig, till exempel Omega-3 fettsyror som vi behöver få i oss från maten. Du bör försöka begränsa animaliskt fett i kosten om du har kolesterolproblem och istället använda dig av mer olivolja, nötter och fisk i dina måltider.

5. Hoppa inte över måltider

Du tror kanske att det är bra att hoppa över en måltid för att du då minskar ditt kaloriintag, men det är fel. När du vill gå ned i vikt kan du inte lyckas utan att ha tålamod. Dina extrakilon fick du inte på en dag och du kan inte heller förlora dina extrakilon på en dag. Så svält dig inte utan se till att du får i dig de nödvändiga vitaminerna och näringsämnena.

6. Dela upp måltiderna

Räkna ut hur många kalorier du behöver äta dagligen för att uppnå dina mål och del upp dem i 5-6 mindra måltider. På så sätt hålls dina insulinnivåer lägre under dagen och tillsammans med ett ordentligt kaloriintag kommer du nå ditt mål på en kortare tid.

7. Minska på animaliska fetter

För att förlora kroppsfett måste du minska ditt kaloriintag och det kan du till exempel göra genom att välja magrare kött och minska på mejerifetter. Som vi nämnt innan så bör du äta fett, men det ska vara bra fetter. När det gäller mejerifetter välj den medelfeta, frestas inte att välja 0 % fett yoghurt, fil och mjölk. Vissa vitaminer behöver fetter för att tas upp av din kropp.

8. Öka proteinintaget

När du minskar kaloriintaget är det en stor chans att du börjar förlora muskelmassa om du inte äter tillräckliga med proteiner. Rekommendationen är att få i sig 0,8 g/kg, men tränar du hårt kan du behöva ett proteinintag upp till 1,5-2 g/kg.

Källa: http://www.dinavitaminer.se/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0