Grönkålschips- nyttigare än vanliga chips

Detta är något väldigt lättlagat och mycke nyttigare än vanliga chips! Dessa frasiga godingar är perfekta att mumsa på då det är myskvällar. Du kan även smula över chipsen på mackan, en matig sallad eller toppa en värmande soppa med.

Grönkål är förövrigt en av det nyttigaste grönsakerna du kan äta.
100 g grönkål innehåller: 44,8 kcal, 28 mg C-vitamin, 134 mg kalcium, 1,1 mg järn och 0,8 mg A-vitamin.

En sats
En bunt med färsk grönkål (ca 1 liter), avsköljd och mittvenen bortskuren
1 msk extra virgin olivolja
1/4 tsk flingsalt alt. 1/8 tsk vanlig salt

Gör så här:
x
Värm ugnen till 200°. Riv grönkålen i mindre bitar. Lägg dem i en skål och häll över olja och salt. Massera ihop allt.

x Klä in en bakplåt med aluminiumfolie. Sprid ut grönkålen på plåten utan att bitarna överlappar varandra.

x Grädda i ugnen i ungefär 10 minuter, tills bladen är krispiga men fortfarande gröna. Servera!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0