Så stoppar du sötsuget!


Ät regelbundna måltider 5 gånger om dagen.
Se till att alltid äta frukost, mellis, lunch, mellis och middag. Om du äter regelbundet hela dagen så håller sig ditt blodsocker på en stabil och jämn nivå. Detta gör att du slipper blodsockerdippar som leder till trötthet och sötsug. En jämn blodsockerkurva ger jämt humör.

Akta dig för tuggummi!
När du tuggar tuggummi tror din kropp att det ska komma ned mat i magen. När du lurar kroppen med ditt tuggummi så leder det till att du kan få hungerkänslor/sötsugkänslor helt i onödan. Tuggar du för att få bättre andedräkt efter kaffet? Prova sockerfria minttabletter istället!

Drick mycket vatten, variera smaksättningen.
Ibland kan du känna dig sötsugen trots att sötsuget bottnar i ren törst. Drick vatten! Variera gärna smaksättningen av vattnet! Citron, blåbär, gurka, apelsin och hallon är gott i vattnet. 

Ha alltid frukt/nötter/russin i handväskan.
Om sötsugen slår till så är det bra att ha ett hälsosamt alternativ tillhands. Det är lättare att hoppa över att köpa den där chokladkakan om du istället har en frukt att knapra på. Efter ett tag kommer du att känna ett "frukt/nöt/russin-sug" istället för ett godissug.

Kommentarer
Postat av: Anonym



Sockerfria tabletter innehåller aspartam, vilket forskarna kommit fram till, leder till ännu mer sötsug för det lurar kroppen. Aspartam leder också till fetma och chanser till canser ökar.

2012-01-10 @ 15:44:38
Postat av: Malin

Svar: Jaså, det visste jag inte. Tack för infon. :) Men vaför väljer du att vara anonym? Jag lovar att jag inte bits. :)

2012-01-10 @ 16:09:06
URL: http://norrlandsflamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0