Tips för en bättre kost


♥ Gå inte på diet. Dieter fungerar aldrig, anledningen till detta är att de är för restriktiva och tillfälliga. Så fort du slutar dieten så går du upp i vikt igen.

♥ Sikta på gradvisa förändringar, förändringar som du kan upprätthålla som vanor resten av livet.

♥ Om du är på väg att ändra något i din kost, ställ dig frågan: är det här något jag kan fortsätta med resten av livet? Om svaret är nej så kanske du ska sikta på något mindre eller något annat att förändra i din kost.

♥ Förändra en sak i taget. Vänj dig vid din fösta nya vana i minst två veckor innan du tar dig an ännu en ny hälsosammare vana. Till exempel, byt de sockrade flingorna mot fullkornsflingor eller istället för att äta en hamburgare, ät en mer hälsosam smörgås.

♥ Vegitarisk dag. Bli vegetarian en dag i veckan, det reducerar ditt fettintag och likaså kaloriintag samtidigt som det ökar fibrerna och näringen som du får i dig.

♥ Kasta skräpet. Det bästa sättet att se till att man inte äter en massa skräp är att se till att man inte har det hemma. Gå igenom kylen, frysen, skafferiet, godisgömman och släng allt som är onyttigt och se till att du inte köper nytt som bara ska ligga tills ifall att.

♥ Bunkra upp med nyttiga snacks. Istället för skräpmaten behöver du snacks som är bra för dig, frukt och grönsaker är bra att ha hemma men även fullkornskakor, nötter och torkad frukt är bra. Se till att du har massor av de här sakerna hemma så kan du alltid hitta ett substitut för det som du är sugen på.

♥ Lunchlåda. Ta med dig en hälsosam lunch hemifrån så behöver du inte bli styrd av restaurangernas utbud.

♥ Alla kolhydrater inte är skapta på samma sätt. Byt ut alla ljusa kolhydrater mot fullkorn så har du gjort en bra förändring.

♥ Skippa juicen. Juice är bara frukt med alla fibrer borttagna, vad som finns kvar är mest socker. Ät frukt istället.

♥ Vattenkraft. Istället för juice, saft, läsk osv drick vatten. Vatten är det bästa du kan dricka.

♥ Olivolja dig. Byt ut ditt onyttiga stekfett mot ett bra fett, olivolja, rapsolja, solrosolja, linfröolja, det finns massor med nyttigare alternativ än smör och margarin.

♥ Bra med bär. Bär är ett annat magiskt livsmedel och lätt att lägga till till vilken diet som helst. Blåbär är bäst men vilka bär som helst går bra. Ät dem som dem är som snacks, ha i dem i flingorna, yoghurten, smoothies, dricksvatten, eller till det du känner för.

♥ Skippa det friterade. Ät så lite friterat som möjligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0